Made by Barbara – mombags en meer

Het is al enige tijd geleden dat ik een wat kleinere ondernemer (ik moet eigenlijk zeggen kleine onderneming, aangezien Barbara niet per se klein is, althans ik heb haar zelf niet gezien, maar we dwalen af) uitlichtte op What’s on mama’s mind. Voorheen deed ik dat geregeld, maar door dat we toch veel geleid worden door de waan van de dag, kom ik er niet altijd aan toe om een podium te bieden aan zij die prachtige kleine ondernemingen neerzetten, maar veel meer zichtbaarheid verdien. Onterecht natuurlijk, want ik maakte nu kennis met Barbara en zij heeft haar eigen lijn met Mombags en andere prachtige zelf gemaakt accessoires en kledingstukken. Van mondkapjes tot jassen. Ze vertelt over haar onderneming. Als je mij op instagram volgt dan heb je misschien al de prachtige teddy mombag gezien en mondkapjes die ze voor mij maakte. Ze vertelt hieronder haar verhaal over Made by Barbara (webshop volgt binnenkort, maar volg haar vast op Instagram: Mini naaiatelier bogota

made by barbara

Made By Barbara

Ik ben Barbara, een mama van een jongetje van 6 jaar en getrouwd met de liefste. We wonen in Rotterdam en iets meer dan een jaar geleden, toen de pandemie begon, startte ik met naaien. Hiervoor was ik vooral moeder en werkte ik als vrijwilligster in de zorg.

mombags made by barbara


Omdat ik merkte dat er behoefte was aan mondkapjes, ging ik tutorials volgen online over het maken hiervan. Ik probeerde van alles uit en uiteindelijk ontwierp ik een eigen model, dat bij iedereen goed zat. Via vrienden en kennissen kreeg ik steeds meer vraag naar de mondkapjes, toen heb ik een Instagram pagina gemaakt: “Made by Barbara“. Ik maakte er 40 per dag en verkocht die ook. Ik schreef me in bij de KVK en zo startte ik een klein bedrijfje.

Naast de mondkapjes kreeg ik interesse in babykleding, veel vriendinnen hebben jonge kinderen en omdat iedereen  thuis zit door Corona werd er veel online besteld. Ik ben patronen gaan tekenen, met stoffen gaan experimenten en vond langzaam mijn weg als naaister en ontwerpster. Inmiddels maak ik vooral baby & kinderkleding, poppenkleren,  accessoires voor moeder & kind en dameskleding. Zo kan je bijvoorbeeld jouw lievelingsbroek aan mij geven en dan teken ik er een patroon van en kan hem dan in iedere kleur en print voor je maken. De mombags zijn er als laatste bijgekomen, een super handige en ruime tas waar alles in past wat je maar nodig kan hebben als je op pad gaat met of zonder je kindje.

We hebben besloten om de volgende stap te zetten en te verhuizen naar een huis met aanbouw mogelijkheid, zodat ik een echt atelier kan starten met een “winkel” voor de klanten. Tot nu toe heb ik altijd in de eetkamer gezeten en gewerkt  met alle stoffen chaotisch georganiseerd in plastic dozen om me heen. Dat gaat dus over een paar maanden veranderen. Ik ben heel dankbaar voor deze kans en voor alle steun om mij heen. Het is ongelooflijk hoe mijn leven ondanks (of juist door Corona) zo’n enorme verandering heeft ondergaan.

Ik ben heel benieuwd waar dit allemaal toe gaat en kan leiden.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

2 gedachten over “Made by Barbara – mombags en meer

  • 30 april 2021 om 08:15
   Permalink

   haha een kleine ondernemer met een kleine onderneming dus 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *