Mama, wat ruik je lekker

We begonnen het begin van het jaar met de beautyrubriek. Moeder, maar toch nog altijd goed verzorgd, want dat je zo druk bent betekent niet dat je hoeft te gaan slonzen toch. We hebben al heel wat beauty blogs de revue laten passeren. Van haarborstels, tot make-up en make-up accessoires.

Parfum

Parfum is iets waar ik vaak een uitgesproken mening over heb. Dat ik het, meestal, niet lekker vind ruiken. Ik ben erg kritisch als het op parfum aankomt. Het moet vooral niet te sterk en te overheersend zijn. Er zijn zat mensen, die in mijn ervaring, ruiken naar de gemiddelde toiletverfrisser. Jak!
Ik draag wel parfum, maar niet elke dag en heel specifieke geuren die ik lekker vind. Maar jij zal daar niet anders over denken, ook jij hebt je eigen favorieten, iedereen heeft zijn eigen smaak.

What's on mama's mind zenner beauty tools
Al is het volgens mij wel zo dat een aantal geuren universeel goed scoren. Wat dat precies is weet ik niet? De een houdt van zoet, de ander van fruitig en sommigen juist wel van sterk, maar er zijn wel een aantal geuren die je regelmatig voorbij ziet komen, dus toch veel mensen vinden juist die geuren lekker.
Denk aan Dolce Gabanna Ligh Blue of Chanel parfum, bijvoorbeeld N05.

Kinderen en geuren

Kinderen merken geuren vaak heel snel op. “Wat ruik ik nou?” hoor ik mijn zoontje geregeld zeggen. Bijvoorbeeld in de tuin bij de Rozemarijn of bij de Lavendel. Of wanneer hij langs een huis komt waar net gekookt wordt. Wij (volwassenen) zijn veel minder opmerkzaam voor een hoop geuren, pas als ze echt sterk zijn merken we ze volgens mij nog op.
Tenzij je zwanger bent, haha, dan komen de geuren soms veel te heftig op je af. Ik weet nog wel hoe ik een collega bijna niet kon handelen op het werk, zo vies vond ik haar parfum ineens ruiken, tijdens mijn zwangerschap. Gek he?

Ik heb in mijn badkamerkast een drietal geuren staan, meer niet. Vaak wekken de geuren ook bepaalde herinneringen op. Zoals wanneer je de geur voor het eerst droeg, op vakantie bijvoorbeeld. Zo moet ik bijvoorbeeld met het geurtje Jill Sander Sun altijd aan een zonvakantie denken.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

1 reactie op “Mama, wat ruik je lekker

    Will

    (10 oktober 2017 - 20:39)

    Ik vind het ook belangrijk dat ik lekker ruik.
    Heb altijd mijn eigen merk en doe dat alleen op als ik weg ga , als ik bezoek krijg en als de kleinkinderen komen.
    Dan hoor ik regelmatig “Oma, wat ruik je lekker” Dat is toch leuk, of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *