Matras voor ledikant hoe maak je je keuze?

What's on mama's mind koudschuim matras Kidzzz ledikantHet is niet makkelijk om het allerbeste voor je kleintje te vinden.

Zo ben ik op zoek gegaan naar een matrasje voor in het ledikantje van onze aanstaande dochter, maar kwam er al gauw achter dat ik eigenlijk helemaal niet wist waar ik moest beginnen.

Het matras voor in het ledikantje van mijn zoontje hebben we, bijna twee jaar geleden gekocht te samen met de hele kinderkamer. Volgens mij kregen we toen een korting op het matras, omdat we zowel de kinderkamer als de kinderwagen in dezelfde winkel kochten. Ik heb eigenlijk geen idee meer wat voor een matras het is. Mijn zoontje is er geloof ik wel tevreden mee. Ik heb hem er nog nooit over horen klagen, haha.

Deze keer hebben we de kinderkamer volledig online gekocht. Hetzelfde ledikant en commode als mijn zoontje ook heeft trouwens. Wel in een andere winkel. Daarna ging ik ook eens op zoek naar een matras voor in het ledikant. Het enige waarvan ik wist dat het aan moest voldoende is het formaat: 60×120 cm.

Na wat zoeken kwam ik uit bij Kidzzz. Ik vond de website er mooi en overzichtelijk uitzien. Ik besloot daarom contact met ze op te nemen en advies te vragen over de matrasjes. Direct kreeg ik reactie en uitgebreide uitleg. Dat advies was enorm welkom en deel ik graag met je.

Stap 1: Het kiezen van het materiaal (uiteraard zijn alle materialen veilig en hygiënisch) veren, latex, koudschuim.

Stap 2: Wat zijn de persoonlijke behoeften?
Hoe lang moet het matras meegaan, luchtcirculatie, drukverlagend, hardheid.
Uiteraard is er een verschil tussen hoe lang je met een matrasje denkt te doen. Een matras voor een wiegje gebruik je kort, voor een peuter-, kinderbed gebruik je het matras veel langer. Bij langer gebruik is de dikte van belang.

Stap 3: Kiezen van een matras
Ben je uit de vorige stappen dan kan je kijken welk matras het beste voor jouw kindje is. Op de site van Kidzzz kan je precies de kenmerken van alle matrassen vinden, ik heb ze hieronder in het kort uitgelicht.
Wat is het verschil?

What's on mama's mind matras kidzzz

Een koudschuimmatras:
Open celstructuur (voelt hierdoor niet warm aan), goede ventilatie en vochtopnemend.
Er komen in koudschuimmatrassen geen kuilen. Dat wil je je natuurlijk ook niet voor je kleintje. Deze matrasjes zijn erg comfortabel en gaan zeer lang mee.

Kidzzz gebruikt HR40 kwaliteit wat perfect is voor baby’s kinderen. ( De kwaliteit loopt van HR 25 t/m HR 55).

Veren:
Bij Kidzzz heb je de keuze uit Pocketvering en Bonellvering.
Pocketvering: Een pocketveringsmatras biedt precieze ondersteuning aan het lichaam van je baby.
Door de constructie van de pocketveren (die per stuk zijn verpakt) kan lucht er goed doorheen. Dit zorgt voor een goede ventilatie en een aangenaam slaapklimaat. Door dat er een beschermend foam en een vulling van katoen met vilt op zitten heb je extra comfort. Daarnaast gaat dit matras erg lang mee (duurzaam).

Bonellvering: Als ik lees over bonellveren zorgen ze uitstekend voor een goede ventilatie. Ook hier geven een beschermend foam en een vulling van vilt extra comfort en duurzaamheid.
Bonellveren kunnen wel wat stugger zijn dan bijvoorbeeld een koudschuimmatrasje. Alleen doordat je kleintje vrij licht is en door het beschermend foam en de vulling van vilt zal hij of zij er niet veel van merken, vermoed ik.

Het Bonell -systeem houdt in: dubbel conische veren waardoor een drukspreiding ontstaat.

Natuurlatex:
Natuurlatex heeft uitstekende drukverlagende eigenschappen waardoor je baby zich goed kan ontspannen, dat wil je natuurlijk voor je kleintje. Het matras heeft meerdere luchtkanalen voor een hoge luchtcirculatie. Het matras blijft hierdoor lekker koel en fris.

Heb je het doorgelezen? Waar zou je voor kiezen? Of ben je er nog steeds niet uit?

Ik koos voor koudschuim. Qua prijs-kwaliteitverhouding lijkt deze erg aantrekkelijk. Natuurlatex is ook erg goed, maar wel wat zachter dan een koudschuimmatras, heb ik begrepen. Vandaar dat hier mijn voorkeur naar uit is gegaan.

KWhat's on mama's mind collage Kidzzzidzzz geeft nu € 50 shoptegoed weg via een winactie op mijn blog. Kijk gauw en doe mee, je kunt het shoptegoed bijvoorbeeld gebruiken voor een matrasje, of een ander leuk product.

 

 

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *