Me time voor mama’s

Als je kinderen krijgt, dan gaat daar bijna al je energie naartoe. Dat is natuurlijk over het algemeen heerlijk, maar het is soms best vermoeiend, toch? Ongeacht dat je het er graag voor over hebt. Welke leeftijd je kinderen ook hebben, soms is me time belangrijk. Een boekje, verzorgingsproducten of op stap met je vriendinnen. De boog hoeft gelukkig niet altijd gespannen te staan. Zeker nu de vakantie op zijn einde loopt, is het belangrijk om te beseffen dat je ontspanningsmomenten voor jezelf moet inbouwen. Wat helpt jou om alles even te relativeren? Beautyproducten brengen je wellicht tot rust, voor een ander is het een goed boek. Op Instagram deelde ik ook al een fotootje over mijn voornemen om meer boeken te lezen. Benieuwd of de zomervakantie jou ook nieuwe inzichten heeft gebracht. Of dat nou meer lezen is of vaker de stad in met vriendinnen.

Hangmat palmbomen
Afbeelding van Sue Todd via Pixabay

Een dagje shoppen

Wat is er therapeutischer dan een middag de stad in te trekken met vriendinnen of andere mama’s, koffie te drinken en fijn te winkelen? Het is dan makkelijker om te bespreken wat de beste aankoop voor zoon- of dochterlief is, maar het hoeft natuurlijk niet enkel voor de kids zijn. Ook al komt het er bij mij altijd op neer dat ik wat voor de kinderen koop, haha.

Vergeet vooral jezelf niet te verwennen. Houd je als moeder altijd comfort in het achterhoofd of ga je op en top verzorgd? Shop samen een fijne outfit bij elkaar. Mocht je niet zo fan zijn van de winkelstraten, dan kan lekker online shoppen vanaf de bank natuurlijk ook een therapeutische werking hebben. Vaak heb je dan ook nog een grotere keuze, en kun je handig prijzen vergelijken. Ik kreeg de tip dat je via Chrono24 veel mooie horloges kan bestellen, onder andere van Seiko.

Je ervaringen delen met andere mama’s

Als moeder zoek je vaak wel contact met andere moeders, al is het maar om ervaringen uit te wisselen. Heb je niet veel mede mama’s om je heen, dan kun je ze tegenwoordig wel makkelijk vinden. Zo hoorde ik dat er een app is waarmee je mama’s in de buurt kan ontmoeten. Peanut werkt zoals Tinder; je swipet links of rechts. Handig is dat je meteen kan zien welke interesses de andere mama heeft. Dit kan van alles zijn; van knutselen of schrijven tot het geven van borstvoedingsadvies. Zo hoef je niet eens van de bank te komen na een lange dag met de kids! Benieuwd wat je daar van vindt!

Heb jij nog me-time plannen sinds de zomervakantie of leuke tips voor andere moeders?

Please follow and like us:

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *