Met dit stappenplan creëer jij moeiteloos een home gym met de producten van Decathlon

Persbericht – Het is belangrijk om, ook met een druk leven, goed voor jezelf te blijven zorgen. Een fitnesstraining is daarbij het perfecte cadeautje aan jezelf. Hierbij werk je namelijk aan je fysieke én mentale gesteldheid tegelijk! Wil jij sporten wanneer het jou uitkomt? Of je nu veel of weinig ruimte hebt, een tuin of een garage: Decathlon zorgt ervoor dat jij op elk moment kunt genieten van jouw eigen home gym. Gun jij jezelf ook extra aandacht tussen die colleges, Zoomcalls of wasbeurten door? Aan de hand van dit 5-delige stappenplan bouw jij moeiteloos een heuse sportschool aan huis.

Domyos Woodbike duurzame hometrainer

Bekijk hoeveel ruimte je hebt

Bij Decathlon vind je honderden sportartikelen die geschikt zijn voor je home gym. Daarom is het prettig om eerst te bekijken hoeveel plek je hebt. Kun je de items alleen kwijt in een opbergkast of heb je een garage aan huis? Door eerst het oppervlak te bepalen kun je items elimineren of juist op je verlanglijstje zetten. Wanneer je in een studio of appartement woont is bijvoorbeeld pilates enorm geschikt. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is ruimte om op de grond een fitnessmat neer te leggen en eventueel wat fitnessmateriaal, zoals halters of een fitnessbal.  Extra tip: je kunt je meubels ook gebruiken voor oefeningen. Zo kun je een set triceps dips doen door je handen op je eetkamerstoel te plaatsen. Heb je een kamer met extra ruimte? 4 vierkante meter is al genoeg om een kleine sportruimte te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan een hometrainer of boksbal met wat los trainingsmateriaal. Een garage of grote schuur is erg geschikt voor fitness oefeningen. Dankzij de grotere ruimte kun je er een fitnessbankje of zelfs een bodybuildingmachine neerzetten. Ook kun je er veel ander sportmateriaal kwijt, waardoor je makkelijk een goede HIIT-training kunt doen. Op deze pagina vind je een overzicht van de 4 verschillende ruimtes in en buiten huis, inclusief productsuggesties per ruimte.

Maak een inschatting van je budget

Uiteraard heeft je budget invloed op je aankoop keuzes. Gelukkig stel je met Decathlon een home gym samen met elk budget. Zo heb je al een fitnessmat voor €2,99 of doe je al een effectieve training met weerstandsbanden voor €4,99. Wil je van jouw home gym een professionele 5-sterren sportschool maken? Bij Decathlon vind je ook fitnessapparaten als hardloopbanden of krachtstations.

Zorg voor een comfortabele ruimte

Voordat je je home gym gaat installeren, is het belangrijk om je ruimte klaar te maken voor gebruik. Sommige ruimtes zal je als leefruimte en als sportschool gebruiken, dus is het extra belangrijk om je sportspullen goed op te bergen. Ga je sporten in je woonkamer, slaapkamer of washok, zorg er dan voor dat er tijdens het sporten niets in de weg staat en je tijdens het sporten niets om kunt stoten. Voldoende licht en warmte in de garage tijdens donkere dagen is ook een absolute must. Daarnaast is voor iedere ruimte ventilatie belangrijk: kies een plek in je huis waar het raam open kan voor frisse lucht. Wil je volledig in de buitenlucht trainen, overweeg dan om een simpele partytent te kopen om ook tijdens regenachtige dagen te kunnen blijven sporten. Sport je buiten, zorg dan voor een droge en overdekte plek om je spullen op te bergen. 

Bedenk welke sporten en oefeningen je wilt gaan doen

home gym

Een complete home gym ziet er geweldig uit. Toch heb je maar weinig aan sportartikelen die je niet gebruikt. Bedenk daarom goed welke sporten en oefeningen jij écht leuk vindt om te doen. Wil je een volledige fitnesstraining? Of wil je ook graag afwisselen met boksoefeningen? Wil je klein beginnen met wat fitnessoefeningen, dan kun je goed nadenken over je oefeningen. Maak bijvoorbeeld een overzicht van verschillende oefeningen waarbij je hetzelfde materiaal en hetzelfde gewicht kunt gebruiken. Met slechts een fitnessmatje, één dumbbell set, één kettlebell en één weerstandsband kom je al heel ver. Tip voor als je je basis aan fitness materiaal op een leuke manier wilt uitbreiden: kies voor veelzijdige sportitems. Denk hierbij aan een bosu ball of een gewichtsvest. Dit geeft wat variatie aan je bestaande training!

Zorg ervoor dat de home gym opgeruimd is (én blijft)

Een rondslingerend springtouw of halter waar je overheen kunt struikelen kan behoorlijk gevaarlijk zijn. Zorg er daarom voor dat jij je home gym altijd netjes achterlaat en investeer in bijvoorbeeld opbergboxen of opbergplanken. Daarnaast werkt een home gym die opgeruimd is extra motiverend: een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. En een opgeruimd hoofd kan zorgen voor nog meer creativiteit tijdens je eerstvolgende fitnesstraining!

Over Decathlon

hockey decathlon meisjes

Decathlon is de grootste sportretailer van Nederland, met een breed assortiment aan kleding, schoenen en andere sportartikelen. Of je nu een voorkeur hebt voor fitness, voetbal, surfen, basketbal, wandelen, klimmen, zwemmen, hockey, yoga, zeilen, crosstraining, padel of fietsen, Decathlon voorziet in alle benodigdheden. Voor online advies over producten en het beoefenen van een sport kun je terecht op de website: www.decathlon.nl.

Bekijk ook deze blogs:

Skiën met jonge kinderen in Zell am See
Snorkelmasker review
Tent Decathlon Kamperen in Nederland
Hockeyen en tennissen jonge kinderen

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *