Met yoga kom je tot rust in deze drukke dagen

Is Yoga iets voor jou? Ooit geprobeerd? Ik heb het tijdens mijn eerste zwangerschap gedaan. Ik denk dat het, vooral in deze drukke december periode, heel erg goed is. Even ontsnappen aan alle drukte en hectiek. Drink een kopje thee en lees mee met de 3 simpele voordelen die je al gauw bereikt met een beetje Yoga.

tante jet theeset

3 simpele voordelen van Yoga

1. Je slaapt er beter door

Doordat je van Yoga beter leert te ontspannen zal je beter kunnen genieten van je nachtrust. Je hebt minder stress of angst, wanneer je bijvoorbeeld twee keer per week aan Yoga doet. De dingen die je normaal wakker houden, kun je beter opzij zetten. Het heeft echter geen effect op het slaappatroon van je kinderen, dus kunnen zij niet slapen, daar helpt Yoga niet tegen, behalve dat je er zelf misschien relaxter mee om kunt gaan.

2. Minder slechte dingen eten

Hoewel dit ook geldt als je gaat hardlopen of een andere sport doen, geldt het voor Yoga ook. Als je bezig bent met Yoga ben je vaak bewuster met je lichaam bezig. Je voelt je goed en hebt minder de neiging om te gaan snaaien. De tijd dat je bezig bent met je Yoga oefeningen ben je sowieso niet aan het snaaien, dus dat half uur heb je in elk geval al ondervangen. ;-).

3. Het voorkomt rugklachten en hoofdpijn

Bij Yoga leer je goede oefeningen te doen om je spieren sterker te maken en een goede houding aan te nemen. Veel hoofdpijn en nek- en rugklachten ontstaan door een slechte werkhouding of het veel bezig zijn met je computer en telefoon. Bij Yoga werk je aan een betere houding. Train je je rug- en buikspieren, zodat je rechter op zit. Ook maakt het je wellicht bewuster van hoe fijn het is om te ontspannen en even niet met werk of je telefoon bezig te zijn.

Heb jij Sinterklaas- of Kerststress? Download wat filmpjes van YouTube en trek een van die mooie Biologische yoga broeken aan en pak de stress aan.

Please follow and like us:

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *