Microscoop en telescoop voor kinderen

Heb je ook kleine onderzoekers in huis? Een Freek Vonk, een André Kuipers. Bioloog, fysicus, archeoloog, geneticus of astronoom? Speciaal voor deze kinderen is er heel leuk onderzoekspeelgoed verkrijgbaar, dat de nieuwsgierigheid doet prikkelen. Zoals een microscoop of een telescoop. Hiermee kunnen kinderen van alles ontdekken en bekijken van heel dichtbij. Voor mijn zoontje (7 jaar) heb ik een heel mooie microscoop uitgezocht waarmee hij van heel dichtbij de kleinste dingetjes kan bekijken. Ook verwonderd hij zich graag over sterrenhemel, ondanks dat hij nu in de zomer naar bed gaat als het nog licht is. In de vakantie komt er vast wel een moment dat hij ook nog als het donker is bij het vuurtje in de tuin mag zitten en de sterren ook nu kan bekijken, met zijn nieuwe telescoop.

telescoop speelgood

Ik was een tijdje aan het kijken naar onderzoekspeelgoed voor mijn zoontje. Je merkt dat hij en ook zijn vriendjes daar nu echt veel interesse in hebben en dat ze op en leeftijd komen dat ze geduld en concentratie hebben om de tijd te nemen om dingen te bestuderen. Leuk om deze items tegen te komen bij de webshop Speelgood.com. Ze hebben veel variëteit en juist ook beschikbaar voor kinderen van deze leeftijd, waar ik het vaak moeilijk voor vind om cadeaus te kopen.

Kindermicroscoop

kindermicroscoop

De luna microscoopset is een heel leuke start microscoop voor kleine ontdekkers. Dankzij de lens die vanaf 100x tot wel 1200x kan vergroten kun je elk detail bestuderen. Hij is heel licht van gewicht, gemaakt van kunststof, maar oogt alsof hij van metaal is. Dat komt door het kleurgebruik. Er zitten kleine lensjes bij en kleine bakjes, plus een pincet om dingen op te pakken. Heel compleet dus. Deze kindermicroscoop heeft ook nog een telefoonhouder, daarmee kan jouw kind ook foto’s maken van wat hij of zij heeft ontdekt met de microscoop. Ook zit er een functie op waarmee je extra licht hebt, dat is wel zo handig, als je iets goed wil bestuderen. Om hem te gebruiken moet je batterijen toevoegen.


Hij is 24,5 cm hoog en gemaakt van kunststof. Bij de webshop met te gek speelgoed: Speelgood verkrijgbaar voor € 29,00
Adviesleeftijd is vanaf 8 jaar

Leuk tips om te bekijken met een microscoop: insecten en bloemen en planten. Kleine steentjes of wortels van een plant of bloem.
Wat ook heel leuk is om te bekijken is een bakje met water uit de vijver of sloot. Er is genoeg te zien in zo’n bakje.

Kindertelescoop

kindertelescoop

Ik heb onlangs de Lion King gekeken met de kinderen. Daar zit een fragment in waarbij Simba met zijn vader kijkt naar de alle koningen, de sterren aan de hemel. Wat ziet jouw kindje als hij naar de sterrenhemel kijkt? Ook koningen?

Natuurlijk heb ik de telescoop gauw even uitgeprobeerd. Hij is erg licht van gewicht en van kunststof gemaakt. Helemaal kidsproof. Ik vind het leuk dat hij een statief heeft, zodat je hem echt niet kan zetten en dus niet vast hoeft te houden. Doordat hij op het statief staat kan je hem op een stevige ondergrond plaatsen en er rustig doorheen kijken. Dat vond ik overigens nog niet zo makkelijk. Je moet even goed richten waar je naartoe wilt kijken, dan ongeveer 15 cm afstand van de lens pakken en er doorheen kijken met 1 oog open en je andere oog dicht. Hij zoomt enorm in, ik had nu de 20x lens er op zitten en kon de vogeltjes in de boom zien zitten verderop in de straat. Hij oogt niet super stevig als je hem voor het eerst vast pakt, maar eigenlijk staat hij heel stabiel en je kan er ook prima door kijken. Ik vind het een heel leuk item. Adviesleeftijd staat 8 jaar. Maar denk dat dat prima jonger kan, mits jouw kind goed begrijpt dat je wel even je best moet doen om er goed doorheen te kijken. Je moet de rust nemen en focussen en dat is toch vaak wat lastiger bij de hele jonge kinderen. Mooie instaptelescoop die werkt zoals je verwacht van de prijs en het materiaal, vind ik. Heel leuk voor kinderen en natuurlijk wil ik zelf ook wel even kijken als ze iets moois gespot hebben.

De telescoop heeft 3 verschillende vergrootstukken, waarmee 20x 30x en 40x kan vergroten. Dankzij het statief staat hij stabiel genoeg voor kleine astronomen om van alles in de lucht te ontdekken en onderzoeken. De telescoop is licht van gewicht en makkelijk in elkaar te zetten.
Deze telescoop heeft:
Objectief diameter: 60 mm
Brandpuntafstand: 170 mm
Lens diameter: 32 mm

De luna telescoop is te koop bij Speelgood.com voor € 32,00. Adviesleeftijd vanaf 8 jaar.

Superleuk speelgoed dat ook nog eens erg educatief is. De zomervakantie staat voor de deur en is voor enkelen onder ons zelfs al begonnen. Dit speelgoed is zeer geschikt om mee te nemen op vakantie. Vooral als je gaat kamperen en de natuur in trekt. Buiten is zoveel te bekijken en bewonderen voor (jonge) kinderen, maar ook voor jezelf. Lekker samen ontdekken en bestuderen.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *