Mijn eigen droompaard

Het tiende en daarmee laatste boek in de prachtige serie Droompaarden van auteur Gertrud Jetten is Mijn eigen droompaard. In Mijn eigen droompaard (8+) doet Emma er alles aan om haar favoriete pony niet te verliezen. Een prachtig boek dat elke paardenfan graag wil hebben. Het boek is een echte eye-catcher, met aan het leeslint een rubberpaardje. Die pronkt hier in elk geval vooraan in de boekenkast.

mijn eigen droompaard

Droompaarden

Alle paardendromen komen uit in de serie Droompaarden van Gertrud Jetten. Emma, de hoofdpersoon, spaart beeldjes van paarden. Als ze naar die beeldjes kijkt, gebeurt er iets raars: ze komt terecht in de wereld van dat paard; een prachtig showpaard of een miniveulen… En iedere keer blijkt dat Emma een belangrijke rol speelt in een avontuur in de wereld van dat paard.

Mijn eigen droompaard

Door alle avonturen die Emma heeft meegemaakt, kan ze steeds beter omgaan met haar lievelingspony Espresso. Ze is een van de weinige kinderen op de manege die op hem kan rijden, want Espresso is een gevoelige en temperamentvolle pony. Helaas is het geduld van de manege-eigenaar met Espresso helemaal op. Ze wil hem zelfs verkopen. Emma is totaal in paniek. Ze wil Espresso niet kwijtraken! Maar haar ouders vinden een eigen paard veel te duur en bovendien is Espresso volgens hen gevaarlijk. Hoe moet Emma dit oplossen? Is er een droompaard dat haar kan helpen?

Gertrud Jetten

Gertrud Jetten is een van de bekendste paardenboekenschrijvers van Nederland. Naast Droompaarden schrijft ze nog steeds nieuwe delen in de succesvolle ponyserie Manege de Zonnehoeve. Daarnaast zijn haar grappige boeken over een meisje dat in een pony verandert in korte tijd heel populair geworden: Help, ik ben een pony! en Help, waar is mijn pony? Gertrud heeft zelf ook paarden en is vooral gek op IJslanders.

Ina Hallemans

Ina heeft al veel kinderboeken geïllustreerd. Vooral dier- en natuurillustraties tekent ze als de beste. Dankzij haar tekeningen komen dieren echt tot leven. Voor Kluitman heeft Ina al meer dan 30 boeken geïllustreerd!

Mijn eigen droompaard | Droompaarden | Gertrud Jetten | illustraties Ina Hallemans | € 12,99 | 112 pagina’s | verschijnt op 23 juli | Kluitman | isbn 978 90 206 7480 4

Bekijk het overzicht met kinderboeken

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Mijn eigen droompaard

  • 2 oktober 2020 om 22:14
    Permalink

    Leuk boek voor mijn jongste kleindochter die gek van paarden is. Op mijn lijstje gezet voor de Kerst.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *