Review: Ik maak mijn eigen T-Rex en Haai

Kinderboeken blijven geweldig, maar de combinatie lezen en een opdracht uitvoeren is natuurlijk helemaal een succes. Een tijdje terug schreef ik over het kinderboek: Maak je eigen wereldbol. Nu gingen we met iets soortgelijks aan de slag met Ik maak mijn eigen T-Rex en ik maak mijn eigen haai. Deze twee boeken zijn ook geschikt voor de iets jongere kinderen. In principe vanaf 4,5 jaar a 5 jaar kun je hier uitstekend mee aan de slag. Mijn zoontje en neefje gingen samen aan de slag. Lees je mee?

Ik maak mijn eigen T-Rex

Ik maak mijn eigen T-Rex

Het is een boek van 28,5 bij 28,5 cm. Voor jouw beeldvorming een a4tje is 29,7 cm hoog. Je hebt dus echt wel een mooi boek in je handen en het is dik, doordat in de achterkant van het boek de puzzelstukken zitten om je eigen dino te maken. De puzzelstukjes druk je uit het karton en daarmee bouw je de megagrote vloerpuzzel.

Ik maak mijn eigen t-rex dino

Door het boek te lezen leer je de reusachtige tyrannosaurus rex (en ook de andere dino’s die door hem werden opgevreten) kennen.  Je leert hoe het komt T-Rex de gevaarlijkste jager van zijn tijd was. Je leest over zijn lichaamsbouw (die krachtige klauwen, die vlijmscherpe tanden) en zijn jaagtactieken. Bij dit boek hoort een megagrote vloerpuzzel, met verschillende lagen en scharnieren, die de bewegingen van dit prehistorische roofdier perfect nabootsen.

We hebben het boek voorgelezen met de kinderen en vervolgens heeft mijn neefje van 5 jaar de T-Rex puzzel in elkaar gelegd. Mijn zoontje ging met zijn eigen haai aan de slag.

Ik maak mijn eigen haai

Net als je eigen dino, kan je ook je eigen haai in elkaar puzzelen, of je maakt ze allebei ;).

Mijn zoontje vindt haaien helemaal geweldig. Wij hebben een abonnement op de dierentuin in Arnhem: Burgers Zoo. Daar krijg je een keer in de zoveel tijd een magazine van thuis gestuurd, daarin zit altijd een grote poster. Dit keer zat er een poster van een haai, die hangt nu dan ook op zijn kamertje. Dat we de T-Rex aan zijn neefje, die dino’s geweldig vindt gaven en de haai aan mijn zoontje was dan ook een bewuste keuze. Al moet ik zeggen dat het ze waarschijnlijk niks had uitgemaakt. Ze vonden ze allebei gaaf en speelden er samen mee.

ik maak mijn eigen haai

In het boek wordt weer van alles, heel leerzaam, vertelt over dit gevaarlijke roofdier; de haai. Ze leggen in dit boek haarfijn uit hoe het gevaarlijkste roofdier in de zee leeft. Je leest over zijn skelet, huid en zintuigen, welke soorten haaien er bestaan en hoe hij jaagt en zich voortplant.

Het boek valt mooi op en heeft net als het T-Rex boek een vak achterin waarin je de puzzelstukken bewaart.

We zijn heel enthousiast over de boeken.

Meer informatie over de “Ik maak mijn eigen…” boeken

Ik maak mijn eigen T-Rex
auteur: Mark Ruffle, Michael Bright
ISBN 978-949-2077-63-9  | 28 pagina’s | 23 x 26,5 cm | €19,95

ik maak mijn eigen t-rex

Ik maak mijn eigen haai
auteur: Jen Green
ISBN 978-949-2077-84-4  | 32 pagina’s | 24 x 27 cm | €22,50

Boeken algemeen

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *