Mini Micro Step

De step was een verjaardagscadeau toen mijn zoontje drie jaar werd. Deze step wordt inmiddels al ruim een jaar intensief gebruikt. Benieuwd hoe we hem vinden? Lees hieronder meer.

Mini Micro Step

Een driejarige houdt van beweging. Vooral die van ons. Ons zoontje vindt het heerlijk om buiten te spelen. Met zijn fietsje, op de schommel of tegenwoordig ook op de step. Deze supergave micro mini step kreeg mijn zoontje voor zijn verjaardag. Er zijn heel leuke kleuren om uit te kiezen: rood, geel, blauw, groen, aqua, paars, candy, roze en oranje.

Het werd de groene step. Al was dat best een lastige keuze nog. Want, wat een leuke stepjes en wat een leuke kleuren!

What's on mama's mind micro step

Steppen is gezond voor kinderen

Dat mijn kinderen veel naar buitengaan vind ik erg belangrijk. We hebben een ruime tuin en wonen in een redelijk kindvriendelijke omgeving. Ik zeg “redelijk”, omdat we in een nieuwbouwwijk wonen. Er is wel veel vracht- en werkverkeer daardoor. Dat is over een paar jaar wel minder, hoop ik. Maar nu is het toch altijd oppassen als je naar buiten gaat. Gelukkig hebben we een oprit, waardoor je niet meteen op de weg staat. Elke dag wordt er wel buiten gewandeld, gefietst of gespeeld.

Al voordat mijn zoontje zelfstandig kon lopen had hij een loopfietsje. Eentje met vier wielen en een bak ervoor. Heerlijk stevig, een houten, deze valt zelden om, dan moet je het wel heel gortig hebben gemaakt.

Toen hij eenmaal kon lopen ging hij naar buiten op een smal loopfietsje, maar wederom met vier wieltjes. De opvolger was de loopfiets met luchtbandjes. Daar komt een stukje balanceren bij kijken. Net als bij de step, die hij nu ook heeft. Zowel op de loopfiets als op de step krijgt mijn zoontje wel een helmpje op. Just to be sure. Ik hoor te vaak over kinderen die op hun hoofd vallen. Een waaghals zoals mijn zoontje mag dus niet zonder het helmpje van mij de straat op.

De step is echt een uitvinding voor mijn peuter. Naar mijn idee heeft hij nog nooit eerder gestept, maar hij vindt het geweldig. Al zou het best kunnen dat hij het eens op het kinderdagverblijf heeft geprobeerd. Dat zou natuurlijk kunnen.

What's on mama's mind step micro step

Lean and steer mechanisme op de Micro Step

Het is nog even ontdekken hoe je goed moet sturen, want je stuurt door je gewicht te verplaatsen. Het unieke ‘lean-and-steer mechanisme’, waarbij het kind stuurt door zijn of haar zwaartepunt te verleggen is van toepassing. Naar links met je gewicht is naar links met je step. Hij mocht even binnen oefenen van ons, zodat hij niet meteen de straat op gaat. Remmen kan je door met je voet op het achterwieltje te gaan staan.

De step is erg mooi, valt goed op buiten en is erg licht. Ideaal voor mijn driejarige. Wat ik ook geweldig vind is dat je bij dit model het stuurtje kan verstellen. Zo kan de step echt met je kleintje meegroeien.

Een dikke plus van de step vind ik dat de kwaliteit er vanaf straalt. Het is een stevige step met goede afgewerkte hoeken en zacht plastic. De wieltjes maken geen strepen in huis en ze zijn geruisloos. Mijn oog viel direct op het stuurtje. De handvatten zijn duidelijk heel zacht. Je hebt vast weleens gezien dat een kindje met zijn gezicht op een stuurtje klapte, toen hij of zij viel, van een loopfietsje of step. Nou liever dat dat niet gebeurt natuurlijk, maar volgens mij maken ze bij dit stepje een zachte landing. Daar is echt over nagedacht.

Over de Mini Micro Step

De Mini Micro Step is de step voor kinderen van ongeveer 2 tot 4 jaar. Het is een step met drie wielen die perfect is voor peuters en kleuters. De step heeft een leun en stuur mechanisme, waardoor je met je gewicht stuurt. “Het geeft kinderen het gevoel door de straten te surfen”, aldus Micro Step. Ik kan mij er wel wat bij voorstellen. Zou ik zelf ook wel willen, haha.

what's on mama's mind micro step de luxe

Eigenschappen:
2-6 jaar
Lean+steer mechanisme
Ontwikkelt evenwichtsgevoel
Rem voor veiligheid
Licht: 1.5kg
Binnen/buiten

Het is van Zwitsers ontwerp (ontwikkeld met medische experts). Alle onderdelen zijn los vervangbaar en heel duurzaam.

De Mini Micro Step de Luxe heeft als toevoeging dat het stuur verstelbaar is in de hoogte. Mini Deluxe is in hoogte verstelbaar (42-63cm), Mini heeft vaste hoogte (60cm).

Steppen met zitje, loopfietsen en meer bij Micro Step

Micro Step heeft een heel uitgebreid aanbod van steppen. Voor kinderen kun je met twee of drie wielen, met een zitje, met verstelbaar stuur en nog veel meer steppen kopen. Ook hebben ze mooie loopfietsen en accessoires.

What's on mama's mind microstep

Een step voor een dreumes of peuter

Kan je niet wachten tot jouw zoon of dochter op een step kan? Vanaf 18 maanden is er de Micro Mini2go. Daar zit een zitje bij en tevens een handige opbergbox. Als ik naar die step kijk dan kan je kleintje daar mogelijk al wel eerder op.

Mijn dochtertje van net 1 jaar zie je op de foto hier. Zij vindt de Micro mini deluxe ook al helemaal geschikt. Echt steppen lukt nog niet maar er een beetje opstaan en tegenaan duwen was ook harstikke leuk. Jong geleerd…!

De Mini Micro de luxe kost € 99,95.
De Mini Micro kost € 79,95.

 

 

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Micro Step mini
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

4 gedachten over “Mini Micro Step

 • 24 januari 2020 om 12:41
  Permalink

  Fantastisch product! Je zal wel jaloers zijn…? 😉

  Ik heb wel een vraagje; hoelang gaat de batterij ongeveer mee na een paar keer gebruik gemaakt te hebben van de step?

  Beantwoorden
 • 9 januari 2017 om 11:57
  Permalink

  Daar ga je nog lang plezier van krijgen! Mooie en degelijke kwaliteit. Wij kochten ook rond 3 jarige leeftijd deze step. Ze is nu 8 jaar oud en heeft ondertussen de opvolger micro maxi step en gebruikt ‘m nog steeds elke dag. Met vakantie en dagjes weg is deze step ook echt een aanrader! (ik ben overigens gewoon een enthousiaste moeder, en staat in mijn top 5 van beste peuter/kleuter en kinder items die ik ooit heb aangeschaft en heb geen werk gerelateerde connecties met het bedrijf micro step zelf ;))

  Beantwoorden
  • 9 januari 2017 om 12:02
   Permalink

   Hoi! Wat een leuk bericht en dat geloof ik graag! Ik ben natuurlijk benieuwd naar de rest van die top 5!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *