Mobiele aanvalstoren van de dwergen Genomineerd voor Speelgoed van het jaar 2018

Update: 7 november 2018! Hoera!! Mobiele aanvalstoren van de dwergen is winnaar in de categorie 4 en 5 jaar. Bekijk hier de uitslagen. Gefeliciteerd Playmobil!

Vanwege de Verkiezing Speelgoed van het jaar 2018 mochten we de Mobiele aanvalstoren van de dwergen van Playmobil testen en dat lieten wij ons geen twee keer vertellen. Playmobil behoort tot het favoriete speelgoed van mijn zoontje (bijna 5 jaar). Het spel is genomineerd in de categorie 4 en 5 jaar en de stem van mijn zoontje heeft hij. Krijgen ze ook jouw stem? Stemmen kan nog tot en met 4 november 2018, als je stemt maak je zelf ook kans op prijzen.

playmobil aanvalstoren van de dwergen

Mobiele aanvalstoren van de dwergen

Nadat een eerste dwerg en trol in de ridderwereld werden geïntroduceerd in 2014 is er nu hele dwergenwereld ontwikkeld. Mobiel fort met stormram. De ballista’s, die aan de kleppen langs de zijkant bevestigd zijn, kunnen schieten. Inclusief kerken met scharnierende poort van traliewerk en een smederij in het interieur. Het bovenste platform kan worden verwijderd voor een betere toegang tot het interieur. De meegeleverde leren rol kan worden uitgerust met verschillende boodschappen, zoals een bestelling van eten, notitieblaadje of schatkaart, en kan worden vastgehouden door de raaf. Het aambeeld is een geheime schuilplaats. De armen van de trol zijn in alle richtingen beweegbaar; de handen kunnen worden gedraaid.

Dit pakket van Playmobil komt in een grote doos vol zakjes met onderdelen. Het is erg georganiseerd, doordat alle onderdelen apart verpakt zijn. Dit zorgt er voor dat je stap voor stap de toren en bijbehorende onderdelen kunt opbouwen. Ook door kinderen is dit dan goed te doen, je bent niet alle onderdelen bij elkaar aan het zoeken. Uiteraard kunnen we hier ook weer de discussie over de plasticzakjes opstarten. Je hoop dat dit in de toekomst allemaal vervangen is, ongeacht of het gerecycled plastic is of niet.

Geef steeds een zakje aan je kind van 4 of 5 jaar of ouder en hij of zij zet het waarschijnlijk zelf zo in elkaar. Het fijne aan Playmonil vind ik dat het materiaal superdegelijk is. Het is niet heel kwetsbaar en niet te klein. Uiteraard zitten er soms wat kleinere onderdeeltjes bij, maar de hoofddelen zijn vrij groot en daarmee makkelijk in elkaar te zetten en stevig genoeg. Hier wordt ook al ruim een jaar fanatiek met de Playmobil brandweerauto gespeeld.

playmobil aanvaltoren van de dwergen

De mening van de jury:

Geweldig speelgoed voor vooral jongens. Zeer gedetailleerd, prima kwaliteit, erg mooi. Kanonskogels en pijlen kunnen afgevuurd worden. Delen van de toren kun je weghalen en weer opbouwen.

playmobil dwerg aanvalstoren

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:

De aanvalstoren is een supergaaf stuk speelgoed voor stoere jongens en meiden, die van ridders (dwergen) en oorlogje spelen houden. De toren is prachtig en met fantasie vorm gegeven en heeft flinke afmetingen, goed voor kinderen van deze leeftijd en wat ouder. De beweegbare onderdelen, loopbrug, kruisbogen (waarmee echt pijltjes geschoten kunnen worden), enz. nodigen uit tot spannende veroveringen. Er zitten drie dwergen/ridders bij plus een trol, waardoor volop fantasie/rollenspel gespeeld kan worden. Leuk om alleen of met een vriendje/vriendinnetje te spelen. Het in elkaar zetten van de toren vraag de nodige constructieve vaardigheid. Leerzaam, maar wel zo prettig als een ouder wat hulp biedt bij het in elkaar zetten om teveel frustratie te voorkomen.

 

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Mobiele aanvalstoren van de dwergen
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *