Moederdagblog door gastblogger Marieke

Zondag 14 mei 2017 is het weer Moederdag. Om die reden staat What’s on mama’s mind een maand lang in het teken van Moederdag. Je leest nu de tweede Moederdagblog uit een reeks van gastblogs van andere moeders, deze blog is geschreven door Marieke.

Mamablog MoederdagWel degelijk zo’n moeder

Toen ik zwanger was van mijn oudste, vertelde men mij, dat ik dingen zou doen voor en met mijn kinderen, waarvan ik zelf altijd riep dat ik dat echt nooit zou doen. En ik lachte ze dan ook uit, want ik zou nooit zo’n moeder worden. Inmiddels ben ik moeder van twee kinderen en moet ik toegeven, dat je dus echt nooit nooit moet zeggen. Ik ben dus wel degelijk zo’n moeder.

Zo’n moeder, die liedjes zingt voor haar en met haar kinderen. Sterker nog, er zit een kinder-cd in de cd-speler van mijn auto. En er worden dagelijks kinderliedjes gezongen, wat al om vijf over zeven ‘s ochtends begint. En raad eens, meestal ben ik degene die meezingt, terwijl de kinderen hartstikke stil zijn. En met enige regelmaat luister ik ook nog naar de liedjes als ik ze al heb weggebracht.

Knutselen?!

Knutselen, ik, dat zou ik echt nooit gaan doen. Wel dus, regelmatig knutsel ik met de kinderen aan tafel of maken we iets leuks, zoals bijvoorbeeld het paashoekje. Daarnaast knutsel ik ook voor de kinderen. Zo haakte ik al meerdere dekens voor de kinderen zelf, maar ook voor de poppen van Giulia. Sterker nog ik knutsel zo nu en dan zelfs voor andere kinderen.

Ik zou nooit, maar dan echt nooit, dingen zeggen of doen, die mijn moeder ook zei of deed. Hoe Moederdag mamablog hakenconfronterend voor mij, dat Erik regelmatig zegt, ik hoor je moeder. Al heb ik het zelf ook wel door dat ik dezelfde uitspraken als mijn moeder doe. En ik kan er nu dan ook wel om lachen. Betekent overigens wel, dat ik dus wel luisterde vroeger (mam voor als je dit leest, dan weet je dat ook meteen ;))

Je wordt echt anders zodra moeder bent

Al met al, moet ik de mensen die dit tegen me zeiden toch gelijk geven. Je wordt echt anders zodra je moeder bent geworden. En neemt ook wel degelijk dingen over uit je eigen opvoeding. Of ik het erg vind dat ik toch zo’n moeder ben geworden? Nee, helemaal niet. Eigenlijk bevalt het me prima. Ik zie dat mijn kinderen genieten van het knutselen en het zingen. En heel cliché, maar als zij blij zijn, ben ik dat ook.

Over MariekeBlogt en haar eigen mamablog

Ik ben Marieke, getrouwd met de liefde van mijn leven, mama van een binkie en een tuttebel. Regelmatig kun je op mijn mama lifestyle blog Marieke Blogt artikelen lezen over mijn gezin, shoplogs en reviews. Ook kun je me vinden op Facebook en Instagram.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *