Moederfiets kopen

Als je zwanger bent dan gaat er een hoop veranderen en je fiets is er vaak onderdeel van. Je omafiets of barrel moet worden ingeruild tegen een beter exemplaar. Een stevig exemplaar waar ook nog eens minimaal een fietsstoeltje op past. Een enkeling wordt direct bakfietsmoeder, maar de ander houdt het bij een moederfiets.

Waar let je op als je een moederfiets koopt?

fietskar en fietshelm

Wat is eigenlijk een moederfiets? Een mamafiets heeft vaak een iets langer frame dan een standaard fiets. Zodat je meer ruimte hebt voor een voorzitje op je fiets. Wat je ziet bij fietsen die geen moederfiets zijn, maar waar wel een fietsstoeltje voorop zit, is dat je je knieen niet meer kwijt kan bij het fietsen. Je past dan wat lastiger tussen het zitje en de fiets.
Ook is het standaard vaak een tweepoot of dubbele standaard, zodat je fiets steviger staat. Hoewel het nooit een goed idee is om je kind in een fietsstoeltje te zetten en je fiets vervolgens los te laten, kan het met een dubbele standaard wel steviger staan dan met een enkel standaard. Alsnog zeg ik, laat je fiets nooit los met je kindje erop.

Daarnaast kan van een moederfiets het stuur vergrendeld worden. Stuurvergrendeling voorkomt dat je stuur bij stilstand omklapt. Je draait heel soepel even de vergrendeling eraf als je weg rijdt. Mocht je de stuurvergrendeling vergeten, dan wordt je vaak via een ratel gewaarschuwd. Je kan er overigens wel mee wegfietsen, maar het is wat zwaarder.

Als je een moederfiets wil kopen, dan kan je online een hoop vinden. Bekijk de mooie moederfietsen via Mantel.com. Een goede stevige en nieuwe moederfiets koop je voor een bedrag rond de 600 tot 800 euro. Ook kun je natuurlijk kijken voor een e-bike. Dan kijk je voor een bedrag vanaf 500 euro.

Zelf heb ik niet gekozen voor een moederfiets, maar wel voor een stevige fiets die het model aardig benadert. Ik had geen grote ruimte tussen het fietsstoeltje en mijn zadel, maar wel voldoende.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *