Mondkapje bril beslaat

Kim heeft een handige tip, want hoe vaak gebeurt je dit wel niet: je zet hem op je mondkapje bril beslaat meteen. Onze gastblogger Kim heeft twee handige tips voor je. Lees hier de tips van Kim van Smeerdijk:

mondkap
Kim en dochter Nikita

Mondkapje bril beslaat

We moeten al een tijdje een mondkapje dragen wanneer je met het openbaar vervoer wilt reizen. En nu is er deze week ook het dringende advies bijgekomen om een mondkapje te dragen in publieke ruimtes, zoals de supermarkt en waarschijnlijk wordt dat nog strenger na aankomende dinsdag. Maar voor brildragers is dat niet ideaal. Hoe voorkom je als brildrager dat je bril beslaat? 2 tipjes die daarbij kunnen helpen:

mondkapje dragen

Tip 1 als door mondkapje je bril beslaat

Bij het dragen van een mondkapje wordt uitgeademde lucht omhoog gestuurd richting de bril. De warme waterdamp condenseert vervolgens op de koude glazen. Het gevolg: beslagen glazen.

Was vlak voordat je je masker opdoet de brilglazen met zeep en water, en schud het residu van de bril. Laat je bril vervolgens drogen, of droog hem voorzichtig af met een zachte doek. Daarna draag je de bril zoals je dat normaal ook zou doen.

Tip 2 als door mondkapje je bril beslaat                                    

De standaard manier om een mondkapje te dragen is om de elastiekjes parallel aan elkaar boven en onder het oor te binden. Een betere manier is om het masker te bevestigen is door de elastiekjes te laten kruisen; het gedeelte dat normaal boven het oor langs gaat komt nu onder het oor, en vice versa.

Door dit te doen sluit het masker beter aan op de neus waardoor er twee ventilatieopeningen aan de zijkant van het masker ontstaan, in plaats van een enkele aan de bovenkant. Hierdoor ontsnapt de waterdamp aan de zijkant en stijgt het niet op naar de bril.

mondkapje sociaal mondkapje

Korting op mondkapjes

Bij Sociaal Mondkapje krijg je met de code mamasmind 10 procent korting op je mondkapje.
Bekijk ook de Snurk mondkapjes, ze zijn superleuk.

Snurk eenhoorn mondkapjes

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *