Mooi weer, eropuit met baby of dreumes

Ging je ‘vroeger’ wat makkelijker even een dagje weg. Dan is het nu de kleine erbij is soms wat meer rekenen. Het liefst houd je natuurlijk rekening met slaapjes, om het ritme niet te veel te verstoren en een vrolijke dreumes of baby te houden. Zonder slaapje is een dagje eropuit gauw niet meer zo leuk als dat je hoopte. Maar een slaapje breekt de dag wel behoorlijk doormidden, ga je ’s morgens of ’s middags wat doen? Of laat je hem ergens slapen? Een lange autorit is goed om wat slaap te kunnen pakken (mits ze dan slapen, natuurlijk).

Naar Noordwijk

Ons plan was om afgelopen zondag, eerste pinksterdag, lekker naar het strand te gaan. De voorspellingen waren goed, dus hartstikke lekker om dan even naar zee te gaan. Wij hadden onze zinnen gezet op Noordwijk. Dat is ongeveer 1 uur en 45 minuten rijden voor ons. Perfect voor een slaapje van de kleine man. Hij slaapt tegenwoordig vanaf 12:30 uur tot ongeveer 14:30 uur. Zo gauw wij gaan rijden met de auto, valt hij in slaap, ideaal. We zouden dan wel wat eerder vertrekken en dan tegen het eind van de middag terug, want als we later gaan rijden, dan slaapt hij vervolgens thuis niet meer. Daar moeten we dan ook weer rekening mee houden, willen we zelf een rustig avondje hebben. Na een beetje slaap voelt hij zich namelijk weer helemaal fit om nog even de avond door te trekken.

What's on mama's mind - zandbak

Niks zo veranderlijk als het weer

Uiteindelijk besluiten we zondagochtend echter om toch niet te gaan. De weersvoorspellingen waren veranderd. Het lijkt een stuk frisser te worden dan in het Nijmeegse. Hier is het heerlijk warm. ’s Morgens gaan we een stuk fietsen en bezoeken we een kinderboerderij in de buurt. Een erg leuke, met grote konijnen in een knuffelhok en een mooie grote zandbak. We zijn mooi op tijd thuis voor de boterhammen en een lekker lange middag slaap.

’s Middags gaan we fietsen over de dijk langs de Waal bij Nijmegen. Onderweg worden we geamuseerd door heel wat “geboe” en “gehieee”, aangezien er overal koeien en paarden staan. Ziet hij die even niet, dan hebben we een sirene bij ons: “tatu tatu tatu”, klinkt het over de dijk. Na een leuk ritje gaan we nog even naar het waalstrandje “Sprok Beach”, waar we op het strand genieten van het zonnetje. Geen echt strand zoals aan zee. Maar er is zand en zon, dus wat wil je nog meer? De kleine vermaakt zich goed met een emmertje en een schepje.

De middag wordt als een echte vakantiedag afgesloten met een pannenkoek in een restaurantje waar we onderweg langskomen. Een heerlijke eerste Pinksterdag dus.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *