Mooie dames- en kindermerken bij de Bijenkorf

Ik groeide op in Arnhem en herinner mij nog goed de vele zaterdagen dat ik met mijn moeder ging winkelen in de binnenstad. Later deed ik dit ook met vriendinnen, maar mijn shopbasis is zeker gelegd met mijn moeder. Arnhem is dan ook een erg leuke winkelstad, veel leuke boetiekjes, mooie kledingwinkels en een aantal toffe mood stores, waar je allerlei lifestyle en mode artikelen kan kopen. Door de aanwezigheid van de Hogeschool van Kunsten in Arnhem zie je er ook veel modieuze concept stores. Vroeger, tot een paar jaar terug, hadden ze er ook een Bijenkorf. Geen zaterdag dat mijn moeder en ik de stad waren sloegen we het warenhuis over. Ook nadat ik naar Nijmegen verhuisde gingen we nog naar Arnhem voor de Bijenkorf. Midden in het centrum stond het gebouw met aan de achterkant Het Eiland waar je nu nog leuke restaurantjes vindt. In 2014 is de Bijenkorf in Arnhem echter gesloten, net als een aantal andere filialen, enkel in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht, Eindhoven en Amstelveen gingen ze door. Heel jammer, want het was een prachtige winkel en ik kwam er grag. Gelukkig kun je nog online shoppen en af en toe bezoek ik de winkel in Amsterdam, want je vind er veel mooie dames- en kindermerken. Nieuwe merken, maar ook de vertrouwde merken zoals Calvin Klein en America Today.

kindermode bijenkorf

Dames- en kindermerken bij de Bijenkorf

Gezellig een middagje shoppen; struinen door de winkelstraten en lunchen in een leuke lunchroom of coffee corner. Het zit er op moment niet in door Corona die nog steeds gaan pas op de plaats wil maken. Met mijn moeder bracht ik menig zaterdag door in de stad. Nu heb ik zelf een dochter, die de pareltjes in de kledingzaken al weet te herkennen, maar ook al een jaar amper een winkel heeft gezien. Online shoppen is waar we veelal op aangewezen zijn en hoewel je daar natuurlijk heel veel moois kan vinden, is het wel een stuk minder gezellig als je het mij vraagt. Als ik nu wat leuks zie voor mijn dochter dan maak ik er screenshotje van en laat ik haar meekijken wat ze wil. En af en toe vinden we een leuke twinning outfit, wat ze prachtig vindt. Want als je klein bent wil je natuurlijk net als je moeder zijn en die momenten koesteren we. Bij de Bijenkorf vind je voor dames en kinderen bijvoorbeeld Reinders en Daily Paper die matching outfits hebben, voor als je het zelfde stijltje na wilt streven. Mijn dochter weet, met vijf jaar, al heel goed wat ze mooi vindt en wat niet. Ze heeft een enorm sterke voorkeur voor jurkjes, rokjes en de kleur roze. Verrassend he? Maar, ze heeft wel haar eigen stijltje, want ondanks het roze, kan ze zich heel stoer kleden.

Tips voor duurzaam online shoppen

Er is steeds meer te doen om duurzaamheid, wat ik een heel positieve ontwikkeling vind. We houden meer rekening met mens en natuur. Bekijken of producten duurzaam zijn, of ze lokaal geproduceerd worden, minder schadelijke stoffen bevatten en of er geen kinderarbeid aan te pas komt. Hierover lees je ook veel terug bij ons op de blog. Er is ook redelijk wat commentaar op online shoppen, omdat het belastend zou zijn voor het milieu, door pakketbezorgers die af en aan rijden en pakketten die terug worden gestuurd. Hoewel jij zelf minder kilometers met je auto maakt door vanuit huis te shoppen zijn er zeker ook wel een aantal dingen waarop je kan letten als je gaat bestellen. Waarbij je rekening houdt met het milieu, maar wel gewoon je garderobe kunt uitbreiden als je dat wilt.

  1. Verzamel meerdere items
    Bestel geen losse kledingstukken, ook al is het gratis verzenden, maar kijk eerst of je meerdere items tegelijk kan bestellen. Dat scheelt een extra ritje met de postorder bedrijf.
  2. Laat bezorgen op een afhaalpunt
    Wanneer je pakketten laat bezorgen op een afhaalpunt, dan is dit minder belastend voor het milieu dan wanneer de postbezorger jouw straat in moet. Hoe meer mensen de pakjes bij het pakketpunt af laten geven, hoe korter de ritjes worden. Ergens vind ik het sowieso wel fijn om dit te doen, zo bepaal je zelf wanneer je je pakketje ophaalt, in plaats van dat je moet hopen net thuis te zijn als de postbezorger komt met jouw bestelling.
  3. Wees thuis als het pakketje bezorgd wordt of hang een briefje op dat hij bij de buren of op een plek kan neerzetten, zodat de pakketbezorger niet meer kilometers hoeft te rijden door weer terug te moeten

Lees ook: natuurlijke verzorgingsproducten

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *