Moppereend Prentenboek van het Jaar 2020

Gisteren gingen de Nationale Voorleesdagen van start. Elk jaar is er een prentenboek top 10 welke wordt gepresenteerd vooraf aan de Nationale Voorleesdagen. Ook wordt er een Prentenboek van het Jaar verkozen, dit jaar is Moppereend Prentenboek van het jaar 2020.

Moppereend prentenboek 2020

Moppereend prentenboek 2020

Tekst en illustraties: Joyce Dunbar en Petr Horáček, vertaald door Jesse Goossens

Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog. Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.

Als u de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kiest u dan? Uit het overstelpende aanbod maakte een jury van jeugdbibliothecarissen jaarlijks een selectie: de Prentenboek TopTien 2020. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

Moppereend is een leuk boekje om voor te lezen aan je peuter of kleuter. Met het exemplaar waar je het vingerpopje bij krijgt kun je het verhaal nog pakkender vertellen. Kinderen vinden het lezen met een vingerpopje of knuffel erbij vaak leuker, want het is levender. Laat ze ook zelf met het vingerpopje bij het boek spelen.

De Prentenboek TopTien voor De Nationale Voorleesdagen 2020

prentenboek top 10 2020

Mopperen

Mopperen

Kun jij ook wel wat vrolijker zijn deze week? Doe dan nog mee met de Kneipp winactie en win een Goodbye Stress pakket.

Hier vind je het leukste kinderboekenoverzicht.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Moppereend
Product Name
Moppereend

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *