Racen met de motor Nintendo Labo voor de Nintendo Switch

We schreven al over de Nintendo Switch in combinatie met de Nintendo Labo. We bouwden een auto van karton en nu was het volgende bouwwerk aan de beurt. Dit bouwwerk kostte wel wat meer tijd om in elkaar te zetten, maar is het zeker waard: De motor; een echt motorstuur.

nintendo labo

Nintendo Labo motor

We gingen weer bouwen. Dit keer was het bouwen een stuk meer werk dan ons eerste bouwpakket. Het motorstuur vergde wat geduld, maar samen bouwen was prima te doen. Een kleuter van vier jaar er met zijn concentratie bijhouden is soms best een uitdaging, maar hij vindt het erg leuk. Natuurlijk zullen de meeste kinderen net iets ouder zijn dan hij is, maar het is echt prima Nintendo. Als je een vierjarige een handleiding kan laten lezen, zonder dat hij kan lezen, dan ben je goed bezig. Maar goed, we gingen bouwen en vouwden een compleet motor race stuur uit het karton.

Nintendo switch labo

Het resultaat is erg mooi, je kan het karton heel goed bewegen en het motorrace spel is heel geslaagd. Voor ons zelf is het spel niet superuitdagend, want na een paar keer ken je het wel. Maar mijn zoontje kan er uren op spelen. We moeten hem echt aan tijden houden, want hij is niet meer te stoppen. Het toffe vind ik, dat hij het spel echt helemaal zelf kan spelen.

nintendo labo motor stuur

Nu na een paar weken spelen wordt het karton helaas wel wat slap. Soms valt de Nintendo Switch eruit (gelukkig op de bank) en het is af en toe lastig om het spel te starten, doordat bij de duim het karton wat verschoven is. De joy-cons zitten in het handvatten en die moet je regelmatig openmaken (bijvoorbeeld om ze op te laten). Daardoor verbuigt het karton snel. Met een beetje tape is wel een hoop te herstellen. We kunnen nu nog wel spelen, maar ik weet niet wat dit voor de langere termijn betekent.

Genomineerd Speelgoed van het Jaar 2018

Consumenten kunnen van 5 september tot en met 4 november stemmen op hun favoriete genomineerde product

15 augustus is bekend gemaakt dat het Nintendo Labo – Mixpakket is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2018 in de categorie 10 en 11 jaar. De vakjury van Verkiezing Speelgoed van het Jaar, bestaande uit een pedagoog, ontwikkelingspsycholoog, journalisten, inkopers, en speelgoed- en spellendeskundigen, heeft het pakket uitgebreid getest en beoordeeld op onder andere speelwaarde, originaliteit en technische kwaliteit.

Ontwikkelingspsycholoog Ger Ramakers, die betrokken was bij de beoordeling van het product, geeft de volgende toelichting op de nominatie:

“De toegevoegde waarde van Nintendo Labo zit vooral in de bouwpakketten. Aan de hand van de instructies op de Nintendo Switch worden de kartonnen onderdelen in elkaar gevouwen tot een driedimensionaal eindproduct. Dat vraagt en bevordert ruimtelijk inzicht, nauwkeurig werken, concentratie en vooral volgehouden aandacht en doorzettingsvermogen.”

Hoewel de vakjury de nominaties bepaalt, zijn het de consumenten die uiteindelijk kiezen welk product wordt verkozen tot Speelgoed van het Jaar. Stemmen kan van 5 september tot en met 4 november via de website van Speelgoed van het Jaar, www.speelgoedvanhetjaar.nl.

nintendo labo motor stuur

Over Nintendo Labo

Nintendo Labo is een nieuwe lijn van interactieve bouw-, speel- en ontdek-ervaringen, ontworpen om creatieve geesten en speelse harten te inspireren. Samen met het Nintendo Switch*-systeem bieden de Nintendo Labo-pakketten de tools en technologie om leuke doe-het-zelf-creaties te maken, je creaties tot leven te wekken met verschillende games en te ontdekken hoe Nintendo Labo werkt. Naast het reeds beschikbare Nintendo Labo: mixpakket en het Nintendo Labo: robotpakket verschijnt op 14 september 2018 het Nintendo Labo: voertuigenpakket. Dit splinternieuwe Nintendo Labo-pakket bevat materiaal om diverse kartonnen creaties te bouwen, waaronder een auto, duikboot, vliegtuig, pedaal, twee sleutels en meer.

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Nintendo Switch Labo
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *