Mytimingcards voor maximale schermtijd bij je peuter, kleuter of ouder kind

Zit jouw kind al de hele tijd aan het beeldscherm geplakt? Ik maakte kennis met Mytimingcards, want het blijkt een probleem te zijn waar veel ouders tegenaan lopen: kinderen die volledig opgeslokt lijken te worden door het beeldscherm; televisie, telefoon, spelcomputer, tablet, het maakt niet uit. Je kind heeft op dat moment voor niets of niemand meer aandacht.

mytimingcards

Mytimingscards

Er is iemand met een geniaal idee gekomen. Je kan je kinderen kaarten geven met daarop de hoeveelheid tijd dat ze per week mogen besteden aan een beeldscherm. Nintendo Switch mag uit de kast, maar maximaal 5x per week 30 minuten bijvoorbeeld. Tv aan? Prima, maar wel maximaal een uur en dat maximaal 3 dagen per week. Bepaal het zelf voor je kinderen, geef ze de kaarten en laat ze zelf het moment kiezen dat ze hun kaarten willen inzetten. Geen kaarten meer? Jammer dan, dan is het uit met de schermtijd. Dan kan je lekker buitenspelen!

De Mytimingcards helpen je om samen met je kind afspraken te maken over het maximale beeldscherm gebruik per week. Zo werkt het:

  • Maak samen afspraken
  • Teken het contract
  • Overhandig je kind iedere week het aantal afgesproken kaarten
  • Je bepaalt wanneer de kaarten worden ingezet, kaarten op? Schermtijd op!

mytimingcards nintendo switch

De tijdskaarten en de timer (een stopwatch met minuten en seconden) bieden je kind duidelijkheid, stimuleren eigen verantwoordelijkheid en zorgen voor een gezond beeldschermgebruik.

Een setje Mytimingcards wordt geleverd in een hand opbergzakje (hersluitbaar) en bestaat uit 24 tijdskaarten, 4 bonuskaarten, 1 uitlegkaart en het Mytimingcardscontract. En 28 speltips, leuke ideeën voor spelletjes samen met je kinderen.

Peuter en kleuter achter een beeldscherm

Mijn peuter en kleuter mogen weleens een filmpje kijken op mijn iphone, maar dat gebeurt maar heel sporadisch. We hebben ze wel een poosje filmpjes laten kijken op de tablet, maar daar werden ze niet de vrolijkste kinderen van. Daar zijn we mee gestopt. Alleen op vakantie in de auto mogen ze filmpjes kijken op de ipads. Sindskort hebben we een Nintendo Switch, daar spelen we gezamenlijk mee, maar niet meer dan uurtje per week. Dan zijn we vooral Just Dance aan het spelen en dat is ook nog eens goed voor de lichaamsbeweging. Elke dag kijken ze wel eventjes tv. Soms ’s morgens, maar wel vaker eventjes een kwartiertje ’s avonds, na het eten. Kortom, hier is het eigenlijk nog wel binnen de perken met de beeldschermen. Toch denk ik dat het niet lang meer zal duren. Nu zijn ze 2 en 4 jaar. Dus is het nog makkelijker te coordineren als ouder, maar de timingcards zullen vast en zeker van past gaan komen.

mytimingcards nintendo

Ik vind de kaarten een erg leuk idee en ze zien er mooi uit. Leuke knalkleurtjes, duidelijk en overzichtelijk. Prima idee en ideaal. Handig ook dat je er een stopwatch bij hebt.

www.mytimingcards.nl

 

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Mytimingcards
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *