Najaarsmode voor een peuter

Het is gelukkig toch weer een beetje opgeklaard. Het was voor mij echt een domper om terug te komen van een zonvakantie (zon, zee, strand, zwembad, zon en nog meer zon) en dan bam, alleen maar regen. Oké, ik kan mij voorstellen dat jij het ook niet tof vond. Tot afgelopen weekend, toen begon het toch weer wat op te klaren.

Herfstmode

Voor de najaarscollecties was het volgens mij wat minder erg, dat vieze weer. Des te eerder iedereen weer herfst- en wintercollecties wil aanschaffen, lijkt mij toch? Ik heb er zelf flink aan meegedaan. Shoppen voor kinderen kan ik als geen ander. Regelmatig zie je hier op de blog leuke outfits voorbij komen. Vandaag eens een leuk setje voor een jongen van bijna 4 jaar.

Voor mijn zoontje, die in januari al weer 4 jaar wordt, kijk ik meestal naar een vlotte look. Ik zoek een aantal mooie skinny jeans uit en lekkere truien, sweaters en long sleeves. Nonchalant en stoer, maar ook comfortabel. Hij is lang en smal, de stretchjeans met verstelbare band staat hem het mooist.

Esprit jeans

Als je de wat meer baggy broeken hebt dan zit dat, bij hem, lang zo mooi niet. Ondanks dat de broeken die we kopen skinny broeken zijn, is het bij hem nodig om de verstelbare elastische band aan de binnenkant flink aan te snoeren, reuze handige dus als een broek die band heeft. Een riem doen we meestal ook wel om, maar is voor hem minder handig bij het naar de wc gaan. Hij kan zo goed zelfstandig en met een riem moet hij dan toch nog iemand roepen op het kinderdagverblijf of thuis. Dus beter de band aansnoeren.

Heldere kleuren

Ik vind blauw en groen erg mooie kleuren voor kleding van mijn bijna kleuter. Al staat een rode trui op zijn tijd hem ook echt wel goed. Toch, gaat mijn voorkeur meestal uit naar een blauwtint, van lichtblauw tot petrol. Ik zag bij Esprit, deze gave sweater. Zowel de blauwe als de groen variant vind ik erg mooi. De capuchon maakt het lekker nonchalant en stoer.

Esprit sweater groen

Schoenen maken de outfit af

Zijn nieuwe schoenen er onder of nu met het mooie weer, zijn zomerse sneakers nog. Hij heeft net maatje 27 en kan zijn schoenen van afgelopen jaar nog wel aan, maar dat zal niet lang meer duren. Uit zijn sandalen kwamen zijn tenen al echt om de hoek kijken. Ik meet regelmatig even hoe een schoen zit, door de binnenzool uit de schoen te halen en hem daar op te laten staan. Als je dan tegen de rand of er overheen komt, dan weet je, dat gaat niet meer lekker zitten. Nog een paar mm ruimte is vaak wel prima. Gelukkig is hij wel oud genoeg om nu zelf aan te geven wat hij wel of niet fijn vindt zitten. Soms zit er even iets niet helemaal lekker (een steentje of een dubbelgevouwen sokken) en dan roept hij wel. Dat zijn de voordelen van die peuters die stiekem veel te snel oud worden.

Peuter

 

 

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *