Naturalis met kleine kinderen

Gastblogger Kim ging naar Naturalis met haar dochtertje van 4 jaar, Nikita. Met kleine kinderen is een museum bezoeken al heel erg leuk. Kim vertelt in deze blog over Naturalis.

Naturalis

Met een kleuter naar Naturalis

Soms heb je een mazzeltje in het leven. Deze keer kwam het via Weleda vanuit mijn werk. Door een samenwerking van Weleda met het museum Naturalis, mochten wij afgelopen zondag gratis naar het museum in Leiden.

Over Naturalis

Naturalis, het nationale kennisinstituut over biodiversiteit,  brengt kennis en data van het leven op aarde in beeld. Wetenschappers zetten zich dagelijks in voor het beschrijven, begrijpen en behouden van biodiversiteit. 

In bijna 200 jaar tijd is de (rijks)collectie van Naturalis uitgegroeid tot een verzameling van ruim 40 miljoen objecten! Die enorme hoeveelheid objecten uit de natuur is de basis voor onderzoek naar wereldwijde biodiversiteit en geologie.

De collectie is onderverdeeld in: botanie, geologie, gewervelden, ongewervelden, entomologie, boeken en type-catalogi.

Ze zijn slechts drie dagen per jaar gesloten; Koningsdag, het Leidens ontzet (3 oktober) en Eerste kerstdag (25 december).

Entree Naturalis

Voor het nieuwe museum kun je tickets kopen via tickets.naturalis.nl. Je kunt natuurlijk ook ter plekke tickets kopen. Heb je een Museumkaart of BankGiroLoterij VIP-KAART? Dan wordt deze gescand bij ingang. Een ticket reserveren is dan niet nodig.

Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis.
Vanaf 4 jaar betaal je 16 euro entree.

Naturalis is open van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Naturalis

Het museum is opnieuw geopend en ziet er spectaculair mooi uit. Via een prachtige trap word je naar boven geleid. Je vind er heel veel dieren uitgestald, maar ook een afdeling dinosaurusskeletten en een miniatuur landschap van Nederland in de tijd van de ijstijd of er net na, dat is mij even ontgaan door de drukte.

Het zijn 7 verdiepingen met verschillende zalen. Van het ontstaan van het leven tot de dood. Je kan er een aardbeving beleven en zien hoe de mens geëvolueerd is naar hoe wij nu zijn.

Het was erg mooi om te zien, maar helaas veel te druk, toen wij er waren. Maar ja wat wil je als iets gratis is komt heel Nederland langs, haha.

Wij gaan het zeker nog een keer bezoeken aangezien de hal over de mens te druk was om in te komen. Ondanks de drukte was het een geslaagd dagje en absoluut een aanrader met jonge kinderen.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Naturalis
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *