Natuurlijke gezichtsverzorging

Kim schreef een tijdje terug een blog over natuurlijke verzorgingsproducten. Vandaag haar vervolg over natuurlijke gezichtsverzorging.

In mijn vorige blog heb ik al wat verteld over mijn verzorgingsproducten die van chemisch naar natuurlijk zijn veranderd zonder een geitenwollensokken-type te worden.

Natuurlijke gezichtsverzorging

natuurlijke gezichtsverzorging

We zijn aangekomen bij mijn keuze voor natuurlijk gezichtsverzorging. Een keuze waar ik nog steeds blij mee ben. Ik ben in juni 41 jaar geworden en dat ga je toch merken aan alles. In antirimpel spul geloof ik niet. Ik denk dat smeren op zich en je vochthuishouding goed houden het belangrijkste is. Die rimpels komen uiteindelijk toch wel.  Mijn huid is altijd al vochtarm en gevoelig geweest. Ik heb van goedkoop tot duur gebruikt. Ik ben geëindigd bij Dr. Hauschka; en wel bij de vloeibare dagcrème van Dr.Hauschka. Deze crème is perfect geschikt voor mijn vochtarme huid.  Het heeft even geduurd voordat ik de geur lekker vond, maar nu zou ik niks anders meer willen. Het is een lichte substantie. Ik hou namelijk echt niet van die vette crème op mijn gezicht. Van die crème waarbij het lijkt alsof je een klodder boter weg probeert te smeren. De crème is geschikt voor een droge vochtarme huid. Het is dun maar voedt mijn huid goed.

Dr.Hauschka is een dynamisch biologisch merk met antroposofische principes, maar belangrijker je krijgt geen troep je lichaam in en het voelt ook nog eens fijn. De standaard eisen waar de producten aan moeten voldoen zijn heel hoog bij dr. Hauschka. Is het niet naar hun eisen dan word het niet geproduceerd.

natuurlijke gezichtsverzorging

Mijn foundation is ook weer zo’n verhaal. Na mijn zwangerschap, eigenlijk begon het ervoor al, werden mijn wangen roder van kleur. Heel irritant  en echt een hormonale kwestie waar ik niks tegen kan doen. Sindsdien gebruik ik foundation. Vorig jaar heb ik een workshop gevolgd bij Nonon make up. Nonon is 100% natuurlijke make up. Het gebruik is even wennen aangezien het niet vloeibaar is, maar in poedervorm. Je gebruikt eerst een primer en dan de foundation. Ik gebruik er tussen nog een groene poeder die het rood camoufleert. Het fijne er aan is dat je het nauwelijks ziet, maar wel dekt. Plus het sluit de huid niet af. Als ik per ongeluk in slaap val zonder schoon te maken dan is dat geen probleem, dat kan gewoon.

Mijn gezicht schoonmaken doe ik dan weer met de reinigingscreme van Dr.hauschka. die gemaakt is van o.a. Amandelcreme waardoor je een licht folierend  effect hebt. Een fijne zachte dieptereiniging voor elk huidtype.

Daarnaast gebruik ik dagelijks omega 3 oftewel visolie van het merk Minami morepa. Daar zit 92% omega 3 in. Puurder krijg je ze volgens mij niet. Neem ik het niet dan merk ik dat meteen aan mijn huid, maar ook mijn ogen voelen dan droger aan.

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn “tipjes” ik hoor graag wat jullie gebruiken.

Lees meer over Duurzaam op mama’s mind

Hoe je bergen afval in de badkamer kunt besparen met Bamboe
iBi Kidzz duurzame kinderkleding
Herbruikbare wattenschijfjes vs wegwerp
Wasbare lu
iers vs wegwerp
Herbruikebare rietjes
Shoesme limited editions

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *