Natuurlijke verzorgingsproducten

Kim van Smeerdijk werkt bij natuurdrogist Jacob Hooy en ze schrijft regelmatig op What’s on mama’s mind over haar leven als moeder van dochter Nikita.

What's on mama's mind gastblog kim

Natuurlijke verzorgingsproducten

Biologisch, ecologisch, bio verantwoord, natuurlijk afbreekbaar, vegan, gluten vrij. Termen die steeds vaker voorbij komen en op producten komen te staan. Natuurlijke verzorgingsproducten ik schrijf er graag een blog over.

6 jaar geleden ben ik bij Jacob Hooy begonnen. Jacob Hooy is een gezondheidswinkel of natuurdrogist, kan je ook wel zeggen. Ze staan vooral bekend om de kruiden die ze verkopen en bij voorbeeld etherische olie.

Vanaf het moment dat ik daar begon met werken ben ik steeds een beetje meer bewust geworden van wat ik eet en van wat ik smeer op mijn lichaam. Voor die tijd lette ik nergens op. Als het lekker rook kocht ik het en nog steeds is geur voor mij het allerbelangrijkst. Ik kijk nu iets verder dan mijn neus lang is. Vooral toen Nikita werd geboren gingen mijn radertjes meer aan en wilde ik het beter doen voor haar. Ik ben echt niet zo’n eco freak ik gebruik soms nog steeds “foute” producten. Gewoon omdat ik dat lekker vind, maar ben wel meer bewust.

Geen chemicalien bij baby’s

nikita creme

Ik wilde mijn baby geen chemicaliën toedienen en lette goed op de producten die ik voor haar kocht. Naif was een favoriet, maar vooral Burts bees vond ik erg goed en lekker. Heerlijk geurende Natuurlijke verzorgingsproducten op honingbasis. Vaseline kwam mijn huis niet in hoe graag de kraamhulp dat ook wilde. Naar mate ze ouder werd en ze gewoon sop in bad wilde zijn daar toch weer wat goedkopere producten bij gekomen die wel de chemische ingrediënten bevatten, maar een fles van een tientje die in twee keer door het doucheputje wegspoelt vind ik toch echt zonde en de enige die ermee gewassen worden zijn de poppetjes van Nikita.

Ik probeer er echt wel op te letten dat er geen sls of sles, parabenen en minerale oliën in zitten. SLS ook wel sodium Lauret sulfaat genaamd is het schuimmiddel in douchegel, shampoo en tandpasta. Een stof die veel allergische reacties veroorzaakt. Gelukkig worden ze steeds vaker verruild voor zachtere varianten. Deze schuimen alleen minder. En dat vind Nikita nou net weer niet leuk. De tip voor iets schuimends op een natuurlijke basis hebben wij nog niet gehoord.

Shampoo zonder siliconen

Urtekram green matcha

Voor mijn haar koop ik zeker geen shampoo met siliconen erin die maken het alleen maar droger. Een shampoo moet echt zo puur mogelijk zijn. Het verschil met een commercieel merk is zo overduidelijk. Natuurlijke shampoos geven mijn eigen glans terug. Het voelt luchtiger, gezonder en het stylet beter en nog veel belangrijker haarverf blijft langer zitten. Ja ook haarverf kan natuurlijk. Tints of Nature bestaat uit 95% natuurlijke ingrediënten en stinkt niet. De laatste 5% is waterstofperoxide wat nodig is om je haarschacht te openen zodat de kleur erin trekt anders spoelt de kleur zo weg. Urtekram en beehonest van Traay zijn fijne shampoo merken. Bij Nikita gebruik ik eigenlijk nooit shampoo. Heel soms in de puntjes om de yoghurt of verf resten er uit te wassen, maar het is nooit vies of vet mits ze er geen crème in smeert. De enige keer dat we het 3x hebben moeten wassen was toen ze er penaten crème op gesmeerd had. Dat hebben wij er toen eerst met babyolie uit moeten halen om het daarna te kunnen wassen. Wat een ramp.

De shampoo bars wil ik zeker ook een keer uitproberen. Jammerlijke daaraan is dat er geen conditioner van bestaat en laat dat nou iets zijn waar ik niet zonder kan. Die heb ik helaas nog niet kunnen vinden die 100% natuurlijk is en fijn aanvoelt. Zonder conditioner word het stro. Ook mijn styling is op een natuurlijke basis. Aveda zet zich ook in voor de natuur en zorgt ervoor dat bij de productie de natuur in takt blijft.

Natuurlijke tandpasta

Dr. Bronner is fijn omdat het zowel als Douche gel en als shampoo gebruikt kan worden. Je zou er zelfs je tanden mee kunnen poetsen zegt het merk, maar dat laat ik over aan de professionals. Ik ben er met mijn tandpasta keuze nog niet helemaal uit. Vaak vind ik de smaak niet lekker. Nou is dat een kwestie van wennen, maar helaas heb ik ook nog met een man in huis te maken en dus zitten we nog aan de Elmex. Er zijn wel 2 mooie merken die een kans verdienen omdat zij in plaats van een plastic tube glazen potjes gebruiken. Potjes die je kan hergebruiken. Niks geen plastic meer om weg te gooien. Ben en Anna hebben een pasta en Happytabs tandpasta tabletten. Eind dit jaar komen er zelfs kartonnen navul verpakkingen van Happytabs op de markt.

Zuiveringszout al deodorant

natuurlijke deo

En als we dan toch bezig zijn met mijn verzorging producten. Vind ik deodorant toch wel het belangrijkste product om te benoemen. Al 5 jaar gebruik ik zuiveringszout als deo. Het beste middel tegen geurtjes. Ik vind echt dat iedereen dat zou moeten gebruiken. Dan zouden er geen stinkende mensen meer op een hete zomerdag bestaan. Het nadeel is dat het een poeder is en na het scheren kan prikken. Gelukkig bestaan er nu deo sticks en crèmes van ben & Anna en we love the planet waarbij ze er kokosolie aan toegevoegd hebben. De perfecte combinatie voor zachte frisse oksels.

Vind je het leuk om meer over mijn verzorgingsproducten te lezen? Lees dan binnenkort het vervolg hier op. Dan vertel ik mijn geheim voor een mooie huid. En heb je tips dan ben ik daar ook nieuwsgierig naar.

Lees meer over Duurzaam op mama’s mind

iBi Kidzz duurzame kinderkleding
Herbruikbare wattenschijfjes vs wegwerp
Wasbare lu
iers vs wegwerp
Herbruikebare rietjes
Shoesme limited editions

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *