Nieuwe attractie DierenPark Amersfoort

Afgelopen weekend bezochten wij DierenPark Amersfoort. Sinds deze zomervakantie is er een nieuwe belevenis toegevoegd aan het park. De attractie, genaamd de Ooievaart, is een zippline in de dierentuin.

De ooievaart dierenpark amersfoort zippline

DierenPark Amersfoort

Wij komen graag in deze dierentuin. Het is een mooie groene dierentuin, heel bosrijk en vol speeltuinen. In deze dierentuin zitten wel 150 verschillende soorten dieren. Ze noemen zichzelf de meest speelse dierentuin van Nederland. het park is verdeeld in verschillende werelden:

Dierenpark Amersfoort Giraf
  • Het woud
  • Dinopark
  • Snavelrijk
  • Expeditierivier
  • De stad der oudheid
  • Rijk der reuzen
  • De prairie

De Ooievaart

De ooievaart dierenpark amersfoort zippline

De nieuwe attractie in dierenpark Amersfoort is een uitbreiding aan de reeds bestaande Klim Alles-route. Door het hele park heen kun je langs de dieren klimmen. Nu kun je er ook langsop roetsjen. Vlak naast het Dinopark en bij de giraffen is een zipp line gebouwd. Je kunt hier alleen of samen met jouw kind vliegen over de ooievaars, aan een zippline.

Via een trap kom je bij een plateau, waar je wacht tot je in een harnas gehesen kan worden om volledig gezekerd de zippline af te gaan. De Ooievaart is voor kinderen vanaf 95 cm. De attractie kost 1 euro per rit. Als je dus met zijn tweeën (jij en je kind) tegelijk gaat, dan betaal je 1 euro.

Er waren niet veel mensen in de rij toen wij er waren afgelopen zondag, toch hebben we zeker een half uur gewacht. Daar moet je echt rekening mee houden als je van de Ooievaart wilt. Er staat ook aangegeven bij het begin van de attractie, dat als de rij tot aan het begin van het hek staat, de wachttijd ongeveer 2 uur is. Dat is natuurlijk erg lang en de rij is dan niet extreem groot. Het komt omdat er veel tijd nodig is om je goed in een harnas te hijsen en te zekeren. Daarnaast kun je maar 1 ritje per keer doen, die mogelijk ongeveer 1 minuut duurt, maar daarna kan de volgende pas vertrekken.

De ooievaart dierenpark amersfoort zippline

Naar mijn idee kunnen ze hier nog wel wat aan gaan doen. Nu kun je in de rij, terwijl je wacht, wel op een tv scherm naar twee ooievaars kijken, die op een dakraam landen, poepen en weer vertrekken. Er zou wellicht nog wat gedaan kunnen worden in de wachtrij. Misschien wel met een kleine voorstelling of presentatie over bepaalde dieren. Iets om de tijd door te komen, want 2 uur wachten voor een attractie in de dierentuin, vind ik erg lang. Ook zouden ze meer mensen, eerder al, een harnas kunnen aantrekken. Nu zag je dat er niet continu achter elkaar via de zippline werd gegaan, omdat de volgende nog niet klaar waren. Als ze dat voor elkaar krijgen, dan wordt de attractie nog veel aantrekkelijk. Het is overigens echt superleuk om er af te gaan. Dus, als de rij niet te lang is, ga in die rij staan! Het is echt heel tof.

Bezoek dierentuin

Verder hebben we weer een topdag gehad in de dierentuin. Het is een leuk park, waar kinderen op praktisch elke hoek een glijbaan af kunnen. Hun favoriet is de glijbaan bij de tijgers. De spannendste is de glijbaan in het Dinopark. Daar raad ik je ook aan even mee te gaan, als je kinderen nog heel jong zijn. Ze komen namelijk in een donkere ruimte, met geluiden, waarna ze ook nog onder een bewegende dino doorgaan. Heel leuk, maar wel een beetje spannend!

Dierenpark Amersfoort

Wij beginnen de dag in DierenPark Amersfoort graag met een kopje koffie of thee en een lekkere verse stroopwafel, maar er was afgelopen weekend ook een leuk foodtruck festival. Daarbij was de dierentuin ook wat langer open en kon je tegen een gunstig tarief (€ 7,50) DierenPark Amersfoort dus met korting bezoeken (vanaf 16:00 uur).

Review DierenPark Amersfoort

Het was weer een heel leuke dag en we hebben genoten! Lees mijn eerdere reviews van DierenPark Amersfoort om nog veel meer te ontdekken over onze favoriete dierentuin!

DierenPark Amersfoort in de meivakantie
DierenPark Amersfoort in de voorjaarsvakantie
DierenPark Amersfoort in de winter

Tarieven en parkeren DierenPark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort

De dierentuin is momenteel elke dag open van 10:00 tot 17:00 uur.
1 januari t/m 24 maart vanaf 10:00 tot 17:00 uur
25 maart t/m 28 oktober vanaf 09:00 tot 18:00 uur
29 oktober t/m 31 december vanaf 10:00 tot 17:00 uur

Adres Dierenpark Amersfoort

DierenPark Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC Amersfoort

Parkeren kan er voor de deur, ze hebben een groot parkeerterrein. Toen we aankwamen deze keer, was het beginstuk, al vol. Maar konden we nu verderop parkeren, wat uiteindelijk 20 meter verderop inhield, ze hadden vanaf de parkeerplaats een doorgang naar een dieper gelegen parkeerplaats.

Parkeerkaartje kost € 8.

Dierenpark Amersfoort Poep & Zoo maki

Entreeprijzen

Kinderen van 3 tot en met 12 jaar € 20
Ouder kind of volwassene € 24
Kinderen tot 3 jaar gratis

Voor meer informatie: DierenPark Amersfoort

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Zippline nieuwe attractie DierenPark Amersfoort
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *