Nieuwe blogger: José

Lieve lezers,

Gastblogger mamasmind José

Mijn naam is José Aalbers, ervaringsdeskundige op het gebied van fertiliteit, marketing medewerker, fertiliteitsmassage therapeut, sportfanaat en gek op gezonde voeding. Ik zal gaan schrijven over onderwerpen die te maken hebben met o.a. vruchtbaarheidsproblemen, gezond zwanger worden en Womb, Cyclus en Fertiliteitsmassage.

Afwijking baarmoeder

Vanwege een aangeboren afwijking aan mijn baarmoeder hoorde ik toen ik nog heel jong was dat kinderen krijgen waarschijnlijk een lastig verhaal zou gaan worden. Omdat ik nog maar 16 jaar was had ik nog niet echt het besef wat voor impact dit op mijn leven zou gaan hebben. Naast het hebben van twee baarmoeders met ieder een baarmoedermond kwam daar later ook nog de diagnose van PCOS bij. Dit samen maakte zwanger worden erg lastig. De artsen vertelden ons dat zwanger worden via de natuurlijke weg was uitgesloten.

Fertiliteitsmassage

Problemen met zwanger worden 

Niemand wordt vanzelf zwanger. Maar er gaat een wereld schuil achter de moeite die sommigen niet en sommigen wel moeten doen om zwanger te worden. We hebben er acht jaren over gedaan om kinderen te krijgen. Dit was een behoorlijk pittige weg. Ons oudste kindje is nu ruim vier en is geboren door middel van een IVF behandeling. Ons tweede kindje is 8 maanden en geboren via een natuurlijke zwangerschap. Dit is een resultaat waar menigeen jaloers op is. Er zijn veel schrijnende verhalen van mensen die worstelen met vruchtbaarheidsproblemen en uiteindelijk kinderloosheid voor sommigen. De jaren die wij hebben doorlopen hebben mij gevormd tot wie ik nu ben. Het heeft mij laten zien dat geluk zit in de kleine dingen maar vooral om dankbaar en tevreden te zijn. Ik heb enorm veel geleerd over vruchtbaarheid en fertiliteitstrajecten. Ook heb ik nog meer bewondering gekregen voor mijn man. Ik had deze reis met niemand anders willen maken dan met hem.

Fertiliteitsmassage

Dat ik de tweede keer via de natuurlijke weg zwanger ben geraakt heeft te maken met de aanpassingen in mijn voeding, mindset en levensstijl, daar ben ik van overtuigd.

Fertiliteitsmassage

Voor mijn gevoel moest er een manier zijn om mijn natuurlijke vruchtbaarheid te verbeteren. Ik heb veel gelezen en gaan investeren in goede supplementen. In deze periode heb ik ook kennis mogen maken met fertiliteitsmassage. De massage heeft eraan bijgedragen dat ik spontaan zwanger ben geworden. Hier moest ik meer van weten en heeft mij uiteindelijk doen besluiten de opleiding tot Fertility Massage Therapist te gaan volgen. In een latere blog zal ik uitgebreid vertellen wat dit inhoudt.

Fertiliteitsmassage

In mijn praktijk richt ik me nu op het behandelen van vrouwenklachten zoals cyclus, baarmoeder, buik en fertiliteitsproblemen. De massage kan ook ingezet worden om op emotioneel vlak ondersteuning te bieden of als ontspanningsmassage. In september 2019 start ik met twee opleidingen. De eerste opleiding is Trainer Hormoonfactor en de tweede opleiding is de drie jarige opleiding tot Voetreflextherapeut bij. Deze opleidingen zijn een waardevolle aanvulling op mijn praktijk.

Ik weet heel zeker dat er veel mogelijk is wanneer je mentaal en lichamelijk fit bent. Je bent zoveel krachtiger dan jezelf denkt. Vanuit deze drive is mijn praktijk ontstaan. Ik maak je graag bewust wat deze mogelijkheden zijn. Mijn missie is dan ook om vrouwen, mannen en stellen te begeleiden en coachen bij het verwezenlijken van hun droom.

www.praktijkaalbers.nl
Instagram: @praktijkaalbers /@jose_aalbers
foto’s: By Gaab
Portretfoto José gemaakt door Jolien Zwijnenberg

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

2 gedachten over “Nieuwe blogger: José

 • 10 juli 2019 om 19:57
  Permalink

  Trots op deze krachtige vrouw! Wat een doorzettingsvermogen en energie!
  Dankbaar voor onze vriendschap!

  Beantwoorden
  • 12 juli 2019 om 14:25
   Permalink

   Wat een geweldig lief berichtje voor José!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *