nijntje scheurkalender

Onlangs is samen met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie een nijntje scheurkalender (2021) ontwikkeld die draait rondom het thema bewegen. Deze kalender bevat niet alleen leuke beweegtips, maar ook beweegweetjes, eet- en drinktips, kleurplaten en (educatieve) spelletjes.

nijntje scheurkalender

Nijntje scheurkalender 2021

Hoe leuk is de scheurkalender vol met mooie afbeeldingen, leuke tips en weetjes. Wij hadden nog geen scheurkalender hangen in huis en dat terwijl de kinderen nu steeds meer leren over de dagen van de week en meer besef krijgen van tijd. Een scheurkalender is een leuk en handig hulpmiddel om de dagen van de week onder de knie te krijgen. Veel jonge kinderen hebben de dagen van de week nog niet scherp. In de kleuterklas leren ze alle dagen op een rijtje. Bij onze kinderen op school doen ze dat met een liedje.

De nijntje scheurkalender is o.a. te koop bij bol.com voor €14,95.

Dagen van de week liedje of versje

Maandag, dinsdag, woensdag…
Donderdag en vrijdag
Zaterdag en zondag
7 dagen op een rij
In het weekend zijn we vrij

Als ik mijn kinderen vertel welke dag het is, dan hoor je ze dat versje opzeggen om te achterhalen of het nog lang duurt voor het donderdag is, of dat maandag na zondag komt bijvoorbeeld.

We hebben thuis ook een heel mooie houtenkalender van nijntje. Die is heel handig om te gebruiken als een soort planbord waarbij je de kinderen helpt bijhouden in welk seizoen we zitten, maar ook een hulpmiddel voor klokkijken en de dagen van de week.

Leuke boeken van Nijntje:

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *