Nintendo Switch Labo voertuigenpakket het autostuur

Wij zijn weer aan het bouwen geslagen. Na het Nintendo Labo Mixpakket hebben we nu ook het Nintendo Labo Voetuigenpakket gekregen om uit te proberen op de Nintendo Switch. Nu zijn we flink aan het bouwen geslagen. Redelijk snel hebben we het gaspedaal gemaakt, maar inmiddels is ook het autostuur klaar. Hiermee kun je een heel leuk spel spelen.

speelgoed van het jaar verkiezing 2018

Nintendo Labo winnaar van de verkiezing Speelgoed van het jaar 2018

Nintendo Labo: mixpakket favoriet bij consumenten in de categorie 10 en 11 jaar

Op 7 november is Nemo Amsterdam bekend gemaakt dat het Nintendo Labo: Mixpakket de winnaar is van Speelgoed van het Jaar 2018 in de categorie 10 en 11 jaar. Consumenten verkozen het interactieve product met bouw-, speel- en ontdekervaring tot winnaar.

Eerder nomineerde de vakjury van Verkiezing Speelgoed van het Jaar het Nintendo Labo-pakket. De vakjury bestaat uit een pedagoog, ontwikkelingspsycholoog, journalisten, inkopers, en speelgoed- en spellendeskundigen. Voor de nominatie werd het product uitgebreid getest en beoordeeld op onder andere speelwaarde, originaliteit en technische kwaliteit.

Ontwikkelingspsycholoog Ger Ramakers, die betrokken was bij de beoordeling van het product, geeft de volgende toelichting op de nominatie:

“De toegevoegde waarde van Nintendo Labo zit vooral in de bouwpakketten. Aan de hand van de instructies op de Nintendo Switch worden de kartonnen onderdelen in elkaar gevouwen tot een driedimensionaal eindproduct. Dat vraagt en bevordert ruimtelijk inzicht, nauwkeurig werken, concentratie en vooral volgehouden aandacht en doorzettingsvermogen.”

nintendo labo

Nintendo Labo Voertuigenpakket

Met Nintendo Labo bouw je toy-cons. Dit zijn kartonnen bouwcreaties waarmee je diverse spellen kunt spelen. Bij het mix- pakket zag je ons al heel gave bouwwerken maken, maar met het voertuigenpakket gaan we nog een stapje verder.

Nintendo labo voertuigenpakket

Het autostuur is een heel bouwwerk, maar erg leuk en eenvoudig om te maken. Een van de redenen waarom ik hier zo enthousiast over ben, is dat het zo eenvoudig uitgelegd wordt. Stap voor stap kun je de auto gaan bouwen, vouwen op de vouwlijnen en vanzelf heb je een prachtig autostuur. Het kost wel wat tijd en daarom hebben we het over een aantal dagen verspreid. Elke dag weer een beetje verder bouwen. Uiteindelijk was het stuur af en het gaspedaal, dat we al hadden gebouwd zorgde ervoor dat er een gave race gereden kon worden.

Nintendo labo voertuigenpakket

Mijn zoontje van bijna 5 jaar kan al goed racen, maar vindt het ook helemaal niet erg als zijn auto crasht in het water en hij zijn tank leeg rijdt over de bodem van de sloot. Hij voert opdrachten uit boven op de besneeuwde bergtop die hij “ijsland” noemt en hij racet naar het stadscentrum om honden op de parkeergarage af te leveren of met zijn auto van de brug op de dak van het tankstation te springen. Even tanken wordt weleens vergeten, of juist elke 5 minuten gedaan, omdat het zo leuk is. Stenen opblazen met bommen en koeien naar het weiland brengen. Grappig genoeg kan hij de opdrachten begrijpen, terwijl hij ze nog niet kan lezen. Hij ziet aan de afbeeldingen wat er moet gebeuren, zonder dat hij de tekst hoeft te kunnen lezen dus. Dat is heel positief, want zo kun je een heel brede leeftijdsgroep aanspreken met dit spel.

Wij zijn erg fan van het Nintendo Labo voertuigenpakket en gaan nog een tijdje door met bouwen van spelletjes. Ondertussen wordt er flink mee gespeeld. Wij proberen onze kinderen niet langer dan een kwartier tot 20 minuten na elkaar te laten spelen met een spelcomputer, daarna willen we dat ze even iets anders gaan doen. Buitenspelen bijvoorbeeld. Dit omdat te lang naar een beeldscherm kijken toch niet heel goed voor de ogen lijkt te zijn. Afwisseling vind ik sowieso wel goed.

 

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Nintendo labo voertuigenpakket
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *