Nintendo Switch spellen 2022

Ben je op zoek naar de leukste spellen voor de Nintendo Switch? Ik hield vorige jaren al een overzicht bij van de Nintendo Switch spellen 2020 en Nintendo Switch spellen 2021 vanaf nu de Nintendo Switch spellen 2022 ook toegevoegd. Ik houd hier een overzicht bij van de leukste nieuwe releases. Hierbij zie je met name spullen voor de leeftijdscategorie vanaf 3 jaar en vanaf 7 jaar volgens Het PEGI-leeftijdsclassificatiesysteem. Hieronder leg ik uit hoe dat systeem werkt. In het kort is het de minimale leeftijd per spel waarvoor het spel geschikt is, dus een soort van kijkwijzer voor de spelcomputer.

Onderaan vind je een overzicht met het laatste Nintendo Nieuws. De nieuwste toevoeging aan Nintendo Switch spellen 2022 is Splatoon 3. De update op deze post is van september 2022.

PEGI 3

Pegi 3 Nintendo Switch spellen 2022 vind je hieronder. We beginnen natuurlijk met een grote favoriet voor jong en oud, Mario Kart Deluxe!

Mario Kart Deluxe 2022 – PEGI 3

Mario Kart 8 Deluxe met de Circuit-uitbreidingspas!

Race op 48 geremasterde circuits uit de gehele Mario Kart-serie met de Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas! In totaal worden er zes sets uitgebracht, waarvan elke set acht circuits bevat. De nieuwe circuits kunnen zowel lokaal als online worden gespeeld met vrienden en familie. Alle zes de sets worden vóór eind 2023 uitgebracht.

In de eerste set zijn o.a. de circuits Kokosnootplaza (Mario Kart Wii), Parijs-Promenade (Mario Kart Tour) en Chocokloof (Mario Kart 64) beschikbaar.

DLC voor Mario Kart 8 Deluxe! (Nintendo Switch)

Set één is verkrijgbaar vanaf 18 maart 2022.
Beschik je over een Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket lidmaatschap, dan ontvang je automatisch toegang tot de Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas

Just Dance 2022 – PEGI 3

just dance 2022

Just Dance 2022 mag niet ontbreken in mijn blog over Nintendo Switch spellen 2022 -de nieuwste game in de bestverkochte muziekgamereeks aller tijden*. Dans op meer dan 40 nieuwe monsterhits en op meer dan 700 extra tracks via Just Dance Unlimited. Van gloednieuwe hits als ‘Happier Than Ever‘ van Billie Eilish, ‘Don’t Go Yet‘ van Camila Cabello en ‘good 4 u‘ van Olivia Rodrigo, tot heerlijke throwbacks als ‘I’m Outta Love‘ van Anastacia en ‘Rock Your Body‘ van Justin Timberlake. Vanaf 9 december 2021 speelt iedereen in de Benelux ook nog eens op de nieuwste single van K3: ‘Waterval‘! De volledige tracklist van Just Dance 2022 is te vinden in de bijlage van dit persbericht. 

Alle Just Dance 2022-spelers genieten van één maand gratis toegang tot Just Dance Unlimited, de dance-on-demand streamingdienst, waarmee ze toegang krijgen tot meer dan 700 extra tracks. Daarnaast genieten spelers van de Just Dance-klassiekers, waaronder de World Dance Floor-, Kids-, Sweat- en Coöp-modi.  

Just Dance 2022 is verschillende creatieve samenwerkingen aangegaan om spelers een nieuwe Just Dance-ervaring te bieden. Zo zijn er onder leiding van een nieuwe Creative Director dynamische en meeslepende universa gecreëerd met de hulp van onder andere Todrick Hall (beroemde zanger, choreograaf en YouTuber), Ayo & Teo (TikTok-fenomenen) en de getalenteerde dansers van de 1M Studio en K/DA. Daarnaast begint Camila Cabello op 12 november een grote nieuwe TikTok Challenge met haar nummer ‘Don’t Go Yet‘. Volg alle ontwikkelingen rondom deze activatie via de hashtag #JustDanceItOut. 

Na de succesvolle toevoegingen van ‘10.000 luchtballonnen‘ in Just Dance 2020 en ‘Dans van de Farao‘ in Just Dance 2021, komt Just Dance 2022 met het gloednieuwe ‘Waterval‘! Deze single is de eerste track van K3 in de nieuwe samenstelling na K2 zoekt K3. De track is gratis speelbaar voor iedereen in de Benelux vanaf 9 december 2021. 

Een andere primeur voor de game is de introductie van een Digital Deluxe Edition en Ultimate Digital Edition op alle platformen. Beide versies bevatten de basisgame, waar de Digital Deluxe Edition wordt aangevuld met 4 maanden Just Dance Unlimited en de Ultimate Digital Edition met wel 13 maanden Just Dance Unlimited! 

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om Just Dance te spelen: met de Just Dance Controller-app op smartphones hebben dansers geen extra accessoires nodig om te dansen. Maak van een telefoon een controller en speel met zes spelers tegelijk op alle beschikbare platformen. De Just Dance Controller App is gratis beschikbaar op iOS en Android. 

Just Dance 2022 is verkrijgbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One en Stadia, onder andere op de Ubisoft Store.  

*Bron: NPD, GfK & GSD. 

Monopoly Madness – PEGI 3

Wil je de nieuwe Mr. Monopoly worden? Dan heb je geluk! Onze favoriete vastgoedmagnaat gaat op een welverdiende vakantie en hij zoekt een tijdelijke vervanger. De selectiemethode? Een race om roem en rijkdom. Deze keer zijn de regels iets veranderd. MONOPOLY Madness introduceert voor de allereerste keer de MONOPOLY-ervaring in de arena. Zwerf door de chaotische straten van Monopoly Stad, verzamel grondstoffen, koop en upgrade eigendommen, maak ruzie met je tegenstanders en ontwijk hun trucs zodat jij de rijkdommen wint. This is Madness!

Spel van Ubisoft: spel is in het Engels met Nederlandstalige ondertiteling

PEGI 7

Nieuwe Nintendo Switch spellen 2022 met PEGI 7 score kom je hieronder tegen! Heb je zelf nog tips, meld ze onderaan bij reacties.

Mario + Rabbids Sparks of Hope – PEGI 7

Lanceert 20 oktober 2022.

mario rabbids sparks of hope packshot

Het innovatieve gevechtssysteem van Mario + Rabbids Sparks of Hope is een mix van turn-based tactiek en real-time actie. Spelers gebruiken hun team van helden om vijanden te bespringen, teamsprongen op bondgenoten te maken, zich achter dekmantels te verstoppen of hun speciale vaardigheden te gebruiken om het maximale uit elke beurt te halen. Dankzij de innovatieve gameplay is Mario + Rabbids Sparks of Hope een leuk tactisch avontuur voor zowel nieuwe spelers als fans van het genre.

Vastbesloten om alle energie in het universum te consumeren, jagen Cursa en de kwaadaardige volgelingen op de Sparks, griezelige wezens gevormd door de fusie van Lumas & Rabbids, om iedereen te vernietigen die in hun weg staat. Spelers moeten de Sparks opsporen en redden om ze mee te laten doen aan het avontuur. Hierdoor ontstaan er nieuwe tactische mogelijkheden die spelers helpen de overhand te krijgen in gevechten. Naast het levelen en aanpassen van hun helden, hebben spelers ook de mogelijkheid om ze te koppelen aan Sparks om extra vaardigheden vrij te spelen. Sparks hebben allemaal een eigen kracht en persoonlijkheid, variërend van energieschilden tot krachtige elementaire aanvallen. 

Tijdens een epische reis door het heelal verkennen spelers verschillende planeten, ontmoeten ze eigenaardige inwoners en voltooien ze unieke missies om de Sparks te bevrijden van Cursa’s kwaadaardige invloed. Spelers nemen het op tegen verrassende eindbazen, bekende vijanden uit het Mario-universum en uitzonderlijke Rabbids-vijanden in hun kosmische avontuur. (Persbericht Ubisoft 28 juni 2022).

Splatoon 3 – PEGI 7

In Splatoon 3 kunnen spelers met hun wapens inkt schieten om omgevingen hun kleur te geven, of om vijanden tijdelijk uit te schakelen. Daarnaast kunnen spelers overschakelen naar zwemvorm om razendsnel door hun eigen inktkleur te glijden. In zwemvorm kunnen spelers ook tegen muren op klimmen, door hekken glijden en hun inkttank vullen.

Splatoon 3 bevat drie hoofdstanden: Grondoorlog*, de iconische vier-tegen-vier gevechten waarin teams met inkt grond moeten claimen, Salmon Run, een co-op stand waarin een team van vier spelers het opneemt tegen hordes Salmonieten om gouden eieren te verzamelen, en de verse verhaalstand getiteld “De terugkeer van de Mammalianen”. In deze campagne moet een enkele speler als Agent 3 strijden tegen de boosaardige Octorianen. Daarnaast keren de tijdelijke multiplayer-evenementen genaamd Splatfests terug naar de serie.

Rabbids: Party of Legends  – PEGI 7

rabbids party of legends nintendo switch

Wanneer de Rabbids een ritje maken in hun wasmachine, worden ze op mysterieuze wijze getransporteerd naar een mythologische wereld vol chaos, geïnspireerd op de klassieke Chinese roman Journey to the West. In deze multiplayer party game moeten de Rabbids de chaos doorstaan om hun weg naar huis te vinden.

Rabbids: Party of Legends bevat 50 minigames waarin spelers worden uitgedaagd gekke poses aan te nemen, tegenstanders omver te werpen, chilipepers te verzamelen, hun dansmoves te laten zien en nog veel meer. Maximaal vier spelers kunnen lokaal met elkaar spelen, in 2v2 of free-for-all. Spelers krijgen tevens de mogelijkheid om eigen afspeellijsten te maken van hun favoriete minigames en de moeilijkheidsgraad van de AI aan te passen, waardoor het spel toegankelijk is voor elke leeftijd én leuk voor het hele gezin.

De apenkoning en zijn handlangers Pigsy, Sandy en Tripitaka moeten terugkeren via dezelfde weg om zichzelf en de andere Rabbids weer naar huis te sturen. Het verhaal is verdeeld over vier episodes, die elk een ander gebied op het speelbord innemen en de spelers op avontuur sturen door het mythische rijk.

Het ontwikkelingsteam van Ubisoft Chengdu liet zich voor Rabbids: Party of Legends inspireren door de traditionele Chinese beeldtaal en mengde integrale onderdelen van de Chinese cultuur met de luchthartige, vreemde, en soms oneerbiedige aard van de Rabbids.

Rabbids: Party of Legends is vanaf 30 juni 2022 verkrijgbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en Stadia. Ook is de game backwards compatible en daardoor speelbaar op PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

Kirby en de Vergeten Wereld – PEGI 7

Kirby en de Vergeten Wereld introduceert ook Waddle Dee-dorp. Dit dorp functioneert als de centrale uitvalsbasis voor dit avontuur en wordt steeds verder ontwikkeld naarmate er meer Waddle Dee’s zijn gered. Zo gaan er steeds meer winkels open en komen ook de favoriete games van de stadsbewoners beschikbaar. Kirby kan zelfs een handje gaan helpen in de Waddle Dee-cafetaria. Daar moeten spelers de bestellingen van klanten snel bereiden om ze tevreden te houden en steeds hogere scores te halen. Wanneer spelers online gaan, kunnen ze gegevens van andere spelers bekijken, zoals het totaal aantal Waddle Dee’s dat wereldwijd is gered en de populairste kopieervaardigheid van dat moment.**

Dit jaar wordt ook de 30e verjaardag van de Kirby-serie gevierd – wie in de feestsfeer wil delen kan hier een bureaubladachtergrond downloaden: http://kirby.nintendo.nl

Kirby en de Vergeten Wereld verschijnt op 25 maart voor de Nintendo Switch. Een gameplay-trailer toont de nieuwe en terugkerende personages, kopieervaardigheden, spelmogelijkheden en kleurrijke locaties.

Het PEGI-leeftijdsclassificatiesysteem

Nintendo Switch spellen 2022 met een PEGI score vind je in het overzicht hierboven. Waar staat PEGI eigenlijk voor? Lees dat hieronder.

Nintendo of Europe GmbH is lid van de ISFE, de Interactive Software Federation of Europe. Dit betekent dat alle spellen die in Nederland en België door Nintendo worden uitgegeven onderworpen worden aan een vrijwillige keuring volgens het PEGI-leeftijdsclassificatiesysteem. PEGI staat voor Pan European Games Information.

Het PEGI-systeem is opgericht in 2003 om Europese ouders te helpen goedgeïnformeerde beslissingen te nemen over het kopen van interactieve spellen en ervoor te zorgen dat minderjarigen niet worden blootgesteld aan spellen die ongeschikt zijn voor hun leeftijdsgroep. Het initiatief wordt ondersteund door grote spelsysteemfabrikanten zoals Nintendo, maar ook door Europese uitgevers en ontwikkelaars van interactieve spellen.

Onderverdeeld in PEGI: 3, 7, 12, 16 en 18.

Pokémon Legends: Arceus – PEGI 7

pokemon arceus

Ontdek een wondere wereld als nooit tevoren in Pokémon Legends: Arceus. Observeer, vang en onderzoek Pokémon uit een lang vervlogen tijdperk van Sinnoh om de eerste Pokédex van de regio samen te stellen in Pokémon Legends: Arceus voor de Nintendo Switch!

Pokémon Legends: Arceus zet het vertrouwde concept van de Pokémon-games compleet op zijn kop. Het avontuur speelt zich af in het uitgestrekte natuurschoon van de regio Hisui in een lang vervlogen tijd toen mensen en Pokémon zelden in goede harmonie samenleefden. Aan jou de taak om deze wereld met zijn vele Pokémon te ontdekken.

Aan het begin van je reis om de eerste Pokédex van de regio te maken kun je kiezen uit Rowlet, Cyndaquil of Oshawott als partner-Pokémon. Een professor heeft deze Pokémon op verschillende excursies in andere regio’s gevonden en ze naar Sinnoh gebracht. Met wie begin jij je avontuur? Na verloop van tijd krijgt het gebied Hisui de naam Sinnoh, een regio die je wellicht goed kent van de recente Pokémon-games: Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl

Nintendo Switch nieuws 2022

Hieronder lees je nieuwsupdates rondom spellen voor de Nintendo Switch in 2022.

14 april 2022: Nintendo Switch Sports

Nintendo Switch Sports, de vernieuwde versie van Wii Sports voor de Nintendo Switch, verschijnt op 29 april. Zwaai, trap en smash je naar de overwinning met bekende en onbekende sporten uit de Wii Sports-serie, zoals volleybal, badminton, bowling, voetbal, chanbara en tennis. Dus: ga van de bank af, tover je woonkamer om tot speelveld en kom samen in beweging.

Nintendo Switch Sports is online te spelen, dus naast je vrienden en familie kun je willekeurige spelers van over de hele wereld uitdagen. Denk aan bowlingtoernooien voor 16 spelers, of voetbalwedstrijden in teams van vier spelers. Door online wedstrijden te winnen, kun je binnen elke sport toegang krijgen tot de Pro League-klasses.

Door online te spelen ontgrendel je nog meer outfit-opties voor je personage. Zo kun je het uiterlijk van het gezicht, kapsel en outfit van je sportsmate aanpassen. Maar uiteraard kun je ook Mii-personages gebruiken.

Nintendo Switch Sports wordt deze zomer uitgebreid met een gratis update waarmee je voetbalwedstrijden kan spelen met beenband die bij de fysieke game geleverd wordt. In de herfst is daarnaast een gratis update aangekondigd voor een nieuwe sport: golf

23 maart 2022: Kirby en de Vergeten Wereld

23 maart 2022: Kirby en de Vergeten Wereld verschijnt vrijdag 25 maart voor de Nintendo Switch. In dit nieuwe 3D-platformavontuur trekken spelers vrijelijk van level naar level door de kleurrijke wereld van een verloren beschaving. Naast Kirby’s bekende kopieerkrachten kunnen spelers dit keer ook de gloednieuwe Mondvol-vorm gebruiken.

Terwijl Kirby en zijn nieuwe vriend, de nieuwsgierige Elfilin, door de mysterieuze gebieden van een oude beschaving trekken, komen ze voor de ene na de andere verrassing te staan. Om alle Waddle Dee’s te redden, moet Kirby elk hoekje van deze gebieden verkennen.

Om Kirby’s vele vijanden te bestrijden, kunnen spelers gebruikmaken van zijn uitgebreide arsenaal aan speciale vaardigheden, met zowel bekende als geheel nieuwe kopieerkrachten. Daarnaast beschikt Kirby dit keer over een gloednieuw vermogen, de Mondvol-vorm, waarmee hij enorme real-life-objecten kan opslokken om naar unieke vormen te transformeren. Vaak komt dit uitstekend van pas om speciale obstakels te overwinnen of puzzels te kraken!

Spelers kunnen dit avontuur solo doorlopen, maar een tweede speler kan ook inspringen als Bandana Waddle Dee voor twee-speler co-op-actie op hetzelfde systeem. Geef gewoon een Joy-Con aan iemand die mee wil doen en jullie kunnen het avontuur samen vervolgen.

Om tussen de levels door even te ontspannen zitten spelers goed in Waddle Dee-dorp, dat dienstdoet als uitvalsbasis voor het avontuur. Dit dorp wordt steeds verder ontwikkeld naarmate meer Waddle Dee’s zijn gered, waardoor verschillende winkels en spelletjes toegankelijk worden. In het dorp kunnen spelers ook kennismaken met wijze Waddle Dee die handige tips in de aanbieding heeft. Wanneer spelers online* gaan, kunnen ze wereldwijde spelergegevens bekijken, zoals het totaal aantal Waddle Dee’s dat wereldwijd is gered, en welke kopieerkracht op dat moment het populairst is.

Wie een voorproefje wil nemen op Kirby’s kopieerkrachten en nieuwe Mondvol-vorm kan gratis een demo downloaden in de Nintendo eShop.

Kirby en de Vergeten Wereld verschijnt op 25 maart voor de Nintendo Switch. In dit 3D-platformavontuur trekt Kirby door een mysterieuze wereld om de gevangen Waddle Dee’s te bevrijden. Een tweede speler kan mee op reis gaan als Bandana Waddle Dee voor twee-speler co-op-actie op hetzelfde systeem. Voor wie een voorproefje op de game wil nemen, is in de Nintendo eShop een gratis demo beschikbaar met drie levels uit de eerste wereld van de game.

15 maart 2022 – update van Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl 

The Pokémon Company heeft vandaag een nieuwe update van Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl aangekondigd. Door het spelen van Pokémon Legends: Arceus kunnen spelers Arceus ontmoeten en vriendschap sluiten met Darkrai in Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl.

  • Ontmoeting met Arceus: Om Arceus in Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl tegen te komen, moeten spelers hun spel bijwerken naar versie 1.3.0,* een SAVE-bestand van Pokémon Legends: Arceus op hun Nintendo Switch-systeem hebben en alle hoofdmissies voltooid hebben. Nadat ze de Hall of Fame betreden hebben en de National Pokédex bemachtigd hebben, kunnen ze in Pokémon Brilliant Diamond of Pokémon Shining Pearl het item Azure Flute verkrijgen. Als aan deze voorwaarden is voldaan, kunnen spelers naar de ingang van de Spear Pillar gaan. Daar zal de Mythical Pokémon Arceus zich dan vertonen.
     
  • Vriendschap sluiten met Darkrai: ​ Het item Member Card wordt cadeau gegeven van 08:24 uur CET op vrijdag 1 april tot 22:28 uur CET op zaterdag 30 april 2022. Nadat spelers het item verkregen hebben door via de functie ‘Mystery Gift’ de optie Get via Internet te selecteren en aan bepaalde voorwaarden te voldoen zoals het betreden van de Hall of Fame, het bemachtigen van de National Pokédex en het voltooien van het in-game event voor Cresselia, kunnen ze naar Newmoon Island gaan en daar op zoek gaan naar de Mythical Pokémon Darkrai.​

De nieuwe update is vanaf woensdag 16 maart beschikbaar. 
 
Voor meer informatie over Pokémon Legends: ArceusPokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl ga je naar Pokemon.nl/LegendsArceus en Pokemon.nl/DiamondPearl.

9 december 2021: Just Dance 2022 nieuws

Dans vanaf vandaag op spikslinternieuwe K3-hit Waterval in Just Dance 2022

Just Dance 2022 voegt vandaag het gloednieuwe nummer Waterval van K3 toe aan de lijst van nummers om op te dansen. Het nummer Waterval van K3 is niet alleen volledig nieuw, maar het is ook de eerste single van de zanggroep in de nieuwe samenstelling met Julia, die de harten van de juryleden en kijkers wist te stelen in het kijkcijferkanon ‘K2 Zoekt K3’. De implementatie van Waterval volgt na het succes van de nummers ‘10.000 luchtballonnen’ en ‘Dans van de Farao’ van K3 in eerdere Just Dance-games.

Waterval is een enorme hit: het nummer wist in enkele dagen tijd al meer dan een miljoen views te halen op YouTube en ging viraal op TikTok. Het uiterlijk van de in-game coaches is zeer realistisch vormgegeven om de echte zangeressen zo precies mogelijk te vertegenwoordigen. Hierdoor zullen fans van K3 hun idolen niet enkel herkennen aan de iconische Waterval-jurken, maar ook aan hun gelaat!

”We zijn super blij en trots dat we het assortiment aan Nederlandstalige nummers in Just Dance verder kunnen uitbreiden met Waterval! Het belang van het toevoegen van lokale tracks aan onze games blijft zichzelf bewijzen met elke nieuwe aanvulling. Bij Just Dance draait het natuurlijk allemaal om plezier voor iedereen, dus het is erg fijn dat de Nederlandse en Belgische fans van K3 hun hart kunnen ophalen met deze gloednieuwe content.”, aldus Marcel Keij, Marketing Directeur bij Ubisoft Benelux.

Just Dance is de bestverkochte muziekgamereeks aller tijden*, met meer dan 135 miljoen spelers en meer dan 70 miljoen verkochte exemplaren over de hele wereld. Just Dance 2022 is reeds verkrijgbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X | S en Xbox One.


*Bron: NPD, GfK & GSD.

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *