Nutcase de toffe robot fietshelm voor kinderen

Whaaaaaa ben je vier jaar!!! Wat krijg je dan voor je verjaardag? Een 16 inch fietsje! Wij hebben een prachtig BMX kinderfietsen gekocht voor onze kleuter. Hij fietst al enige tijd op zijn 12 inch fietsje, waarvan we het zadel al omhoog hebben geplaatst. Hij is toe aan een grote fiets. Hij heeft al dreumes en peuter waanzinnig veel op een loopfiets gereden en daardoor had hij de smaak van het fietsen zonder zijwieltjes al vroeg te pakken. En nu dan op een grote jongensfiets. Een 16 inch fiets staat voor 105 – 120 cm lichaamslengte. Onze knul zal net de 1 meter 5 aantikken. Dus we zullen het zien.

Robot fietshelm van Nutcase

Bijna altijd draagt onze (vandaag 4 jarige) kleuter een fietshelm. Soms voor kleine stukjes laten we hem weleens thuis. Maar meestal heeft hij een helm op, want hij heeft behoorlijk veel lef op de fiets. Gelukkig maakt hij zelden brokken, hoofdletsel wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Het is behoorlijk druk op de Nederlandse fietspaden. Ondanks dat het in Nederland (nog) niet verplicht is om kinderen met een helmpje op te laten fietsen, is dat is wel heel verstandig. Ik heb gehoord dat kinderen het vaakst in het ziekenhuis komen met hoofdletsel, doordat ze met de fiets zijn gevallen. Zelf hebben wij in onze omgeving gehoord hoe een kleintje (4 jaar) zo hard was gevallen dat zijn helm behoorlijk stuk was, maar zelf gelukkig niks had. Dankzij de helm!

nutcase fietshelm robot

Wij hebben vanaf begin af aan een helmpje opgedaan bij beide kinderen. Dus ze weten niet beter en doen hem op zodra ze de (loop)fiets pakken. Jong geleerd is oud gedaan. Eigenlijk vind ik het best raar dat het niet verplicht is. Volgens mij is dit in veel andere landen wel het geval, terwijl juist in Nederland zo ontzettend veel gefietst wordt. Van Nutcase kregen wij een prachtige helm als verjaardagscadeau voor mijn zoontjes verjaardag.

Nutcase heeft erg leuke helmpjes met allerlei gave, stoere, schattige en mooie opdrukken en designs. Zij hebben namelijk onwijs stoere en vrolijke helmpjes weten te ontwikkelen die niet onder doen wat betreft veiligheid!  We mochten er zelf één uitkiezen en kozen de robot fietshelm van Nutcase, ik vind robots en techniek sowieso altijd al geweldig. Maar ik ben niet de enige, op mijn zoontjes kamer hebben we immers ook robotkinderkamerbehang en een robotdekbedovertrek. Robotjes dus.

Welke maat helm heb je nodig?

De fietshelmen komen er in verschillende maten: Baby Nutty & Little Nutty helmen. Om zeker te weten dat je de juiste maat uitzoekt kun je het beste even de hoofdomtrek meten. Je meet de omtrek 2 cm boven de wenkbrauwen. Ze zeggen ‘meet 3 keer en neem dan de grootste maat van je metingen’. Bij ons kwam het uit op 51,5 cm voor mijn zoontje. Dat betekent maatje XS. Daar staat bij 48 – 52 cm. Hoewel we dus op het randje lijken te zitten van deze helm, zit hij erg goed en lijkt er nog wel wat groei voor hem mogelijk. Ik heb, denk ik, ruim gemeten. De helmpjes van nutcase voorzien van een spansysteen (klittenband voor Baby Nutty, draairing voor Little Nutty) voor een perfecte pasvorm. Dat houdt dus in dat je bij ons helmpje aan de achterkant van de helm via een draairing kunt stellen, dus aandraaien om hem strakker te laten zitten, losdraaien om de helm af te doen.

nutcase fietshelm

Gespsluitingen zijn vaak erg lastig voor kleine kinderen, deze helm heeft een magnetische sluiting; Nutcase Magnetic Buckle. Door de magneet te schuiven kan je de helmband open en dicht doen. Ideaal, want zo kan jouw kind dat zelf ook. Ik merk dat mijn kleuter het erg fijn vindt als hij zelf dingen kan en niet afhankelijk hoeft te zijn van een volwassenen bij het aan- en uitdoen van kleding of dingen als een helm.

Accessoires bij je fiets en fietshelm

Als je met een Nutcase fietshelm gaat fietsen, mag meteen alles wel in stijl toch, dus ook je fietsaccessoires. Bij de Little Nutty helm zit ook een zonneklep. Ideaal in de zomer, vandaag is het niet echt nodig (helaas). Voor deze meer winterse dagen hebben we iets veel toepasselijkers: ear pads. Je kunt de ear pads zelf op de helm bevestigen en zo houd je kleintje lekker warme oren, op de fiets in de winter. Gaaf, haha!

nutcase fietshelm ear pads
Ook hebben we een supergave bel met een sterrenstelsel en astronaut erop. Mijn zoontje wilde al een tijdje een stoere bel, dus dat is gelukt.

nutcase fietsbel

Wat vinden we van de helm?

De helm krijgt van ons 5 sterren (het maximale). Hij scoort goed op design, want hij is echt onwijs stoer en mooi. De helm lijkt een klein beetje op een skatehelm, vind ik. Daarnaast is de kinband erg zacht en ook de binnenkant is goed gevoerd, zodat het geen hard geval op zijn hoofd is.
Het sluitsysteem vind ik er goed gekozen, zodat kinderen ook makkelijk zelf de helm op en af kunnen doen, maar ook dat je geen nare ongelukjes krijgt met een velletje tussen de sluiting, oeiiiii het doet pijn als ik daar aan denk.
Verder is de helm erg licht. Je merkt het meteen als je hem pakt, ook dat is fijn, want je wilt natuurlijk geen hoofdpijn krijgen van het gewicht van de helm.
Het enige waar ik over twijfelde bij het geven van de sterren is het bedrag dat je er voor betaalt. Ik vind 70 euro voor een helm echt heel erg veel, maar ik denk dat het veiligheid gecombineerd met een uniek en cool design best wel wat waard is. Ik denk dat je ermee bijvoorbeeld moet mikken op een gaaf verjaardagscadeau, dan kan zo’n bedrag wel passend zijn en je kunt er in principe jaren mee doen.

Wat kost het?

De Tin Robot Nutcase Helmet kost € 69,95.
De outer space fietsbel kost € 16,00.
De ear pads kosten € 15,00.

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Fietshelm Nutcase Robot
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *