Ondernemen en werken vanuit huis

We werken ineens bijna allemaal vanuit huis en we raken er al aardig aan gewend. Een hoop werkkamers in huis hebben inmiddels een flinke metamorfose ondergaan. Van de keukentafel zijn mensen naar een vaste ruimte verplaatst om het hen zich zo comfortabel mogelijk te maken. Voor de een is thuiswerken makkelijker dan de ander. Bepaalde beroepen zijn heel simpel thuis uit te voeren, maar een kapper of schoonheidsspecialiste kan niemand vanachter een computer helpen, terwijl een marketingmedewerker geen enkel probleem heeft om thuis te werken. Een computer en een internetverbinding is voldoende.

Laptop koffie

Van huurpand naar salon aan huis

Wel zie je ook meer ondernemers een huur pand opzeggen en naar hun eigen woonhuis verplaatsen. Denk aan schoonheidsspecialisten, zij beginnen nog weleens een salon aan huis nu, om minder kosten te maken. Slim en het kan prima. Het niet meer hoeven huren van een pand scheelt een hoop kosten en de inkomsten zijn zo onzeker nu. Op een snelle maar mooie manier toveren ze een deel van hun huis om tot een fijne salon aan huis. Je merk kenbaar maken aan de omgeving kan op verschillende manieren. Denk aan naam en logo met raamstickers bij de voordeur of op het keukenraam of ze laten een vlag bedrukken voor bij de ingang om duidelijk te maken dat ze bij het huis gevestigd zijn.

Thuis werken

Ben jij een thuiswerker die aan de keukentafel zit? Of heb je je eigen kantoorruimte thuis? Ik denk dat steeds meer mensen van de eettafel in de woonkamer naar een vaste werkkamer verschuiven. Het is fijn om op een rustige plek te kunnen werken waar je ook alle spullen bij de hand hebt. Vanaf een laptop werken kan heel belastend zijn voor je rug. Dus een bureau met een goede stoel en een groot scherm, losse muis en toetsenbord zijn geen overbodige luxe.

Nieuwe bedrijven vanuit huis

Wat ik heel leuk vind is om te zien dat er heel veel mensen kansen zien in de huidige situatie. Zij zijn bijvoorbeeld al heel snel begonnen met het maken en verkopen van mondkapjes, wat ik superslim vind en het is handig en duurzaam. Wasbare mondkapjes hoeven niet meteen naar gebruik weg en dat is weer beter voor het milieu.

Mooi mondkapje dragen

Ik ben benieuwd hoe het met jullie zitten. Heb je meer of minder werk door Corona. Werk je ook vanuit huis?

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *