Online bril kopen Charlie Temple

Voor heel veel mensen was het al de normaalste zaak om een hoop items online te shoppen, maar dankzij de Coronacrisis is de onlineverkoop nog veel meer toegenomen. Een bril uitzoeken vanaf een website had ik nog nooit gedaan, maar dat viel helemaal niet tegen. Het beviel eigenlijk zo goed dat ik na de eerste zonnebril nog een tweede bril online heb geshopt bij Charlie Temple.

Hoe zoek je online een bril uit?

charlie temple

In mijn geval ging ik voor een multivocale zonnebril voor mijn moeder, maar of je nou een gewone zonnebril of een bril uit zoekt. De basis van het zoekproces is hetzelfde, echter het resultaat is wat anders. Wat ik het verschil vind met het uitzoeken van een bril in een fysieke winkel en in een online webshop is, dat ik niet meteen als eerste op de mooiste bril die ik zie af ga, maar dat ik van te voren een zoekopdracht invoer met een idee van wat ik wil. Normaal zou ik de winkel in stappen en een rondje om mijn as draaien tot iets mijn aandacht trekt. In een webshop zomaar rondneuzen, daar ben ik zelf niet zo goed in. De keuze is vaak uitgebreid.

Een voordeel van een webshop is het zoekproces kun je zo filteren, dat de zoekresultaten beperkt zijn. Mijn wensen en het filter dat ik dus instel:

  • Zonnebril
  • Smal montuur
  • Titanium

Vanuit daar kan ik een montuur naar keuze kiezen, waarna de glazen uitgezocht kunnen worden. Het leuke van een montuur kiezen op de site van Charlie Temple is dat je een selfie kan maken met de specifieke bril op. Het is niet helemaal hetzelfde als een bril passen, maar je ziet toch wel of het model je staat.

Je klikt op een bril en vervolgens scroll je naar “virtuele paskamer”. Daar pas je je bril. Ben je tevreden, dan kies je de glazen.

Glazen kiezen

charlie temple bril

Je hebt bij het glazen uitkiezen nog een aantal opties. Zo heb ik de volgende wensen daarvoor: Multifale bril, Licht getint zonneglas, in de kleur bruin. Je kan ook nog luxere varianten kiezen, waarbij je bijvoorbeeld voor special premium glas kiest dat extra dun of extra lichtgewicht is.

Bij het invoeren van je sterkte kan je het soms lastig hebben. Zelfs met een brilrecept is het niet heel eenvoudig, om het in te vullen, vind ik. Ondanks dat het op de website wel heel overzichtelijk staat aangegeven. Wanneer een oog meerdere ‘afwijkingen’ heeft om het zo maar te noemen, moet je wel goed weten waar je wat invult. Aangezien het brilrecept waarschijnlijk van een andere winkel komt en het net wat anders noemt. En je moet goed kijken waar de getallen allemaal staan. Superfijn dus dat er een optie is waarbij je het brilrecept gewoon mailt naar Charlie Temple. Daar maak ik dus gebruik van, want dat scheelt mij een hoop gepuzzel.

charlie temple zonnebril online shoppen

Totaal bedrag voor de door mij samengestelde zonnebril. De zonnebril met multifocale glazen en licht getint glas kost in het totaal € 90. De bril wordt redelijk snel thuisbezorgd. Bij multifocale glazen duurt de bestelling iets langer dan bij een standaard bril of zonnebril.

En het resultaat, een blije moeder, want op Moederdag had ik een mooie cadeautje voor haar.

Online een bril kopen aanrader?

Ik had niet verwacht dat ik zo gauw online een bril zou kopen, maar het ging veel makkelijker dan ik had verwacht. Wel is het belangrijk dat er een optie is om hulp te krijgen bij het brilrecept en dat de klantenservice beschikbaar is voor vagen. Dit is vooral het geval wanneer het om een bril gaat op sterkte, omdat je gewoon zeker wilt weten dat je er goed doorheen kunt kijken niet ineens een andere cilinder hebt of niet ver genoeg kan kijken.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *