Ontspannende momenten met kleurplaten voor kinderen en volwassenen

Als je op zoek bent naar een leuke bezigheid om je hoofd leeg te maken en te kunnen ontspannen, dan zijn de kleurplaten een goede keuze. Je kunt er namelijk je creativiteit in kwijt, je kunt beginnen en stoppen wanneer je maar wilt en er is niets goed of fout. Het gaat er puur om dat je even je gedachtestroom kunt stoppen door de focus te verleggen. Kleuren zorgt ervoor dat lichaam en geest even tot rust komen en daarom is het voor zowel kinderen als volwassenen een goede bezigheid.

Vtech digiart tekenen met lichtjes

Even geen stress, maar kleuren

De hele dag zijn we druk in de weer en dan is het fijn om een moment voor onszelf te pakken en even te ontspannen. Het zou zomaar kunnen zijn dat het inkleuren van kleurplaten daarvoor kan zorgen. Veel kinderen zijn er ook dol op dus kleur eens met ze mee. Je zult ervaren dat je het erg leuk vindt en dat je er plezier in krijgt. Ook is het belangrijk voor jou en je kind(eren) om samen iets te doen en zo kun je ontspannen en genieten van dat momentje kleuren. Je hebt het voordeel dat er erg veel kleurplaten online te vinden zijn en zo kun jij kiezen waar je je mee bezig wilt houden. Iets met dieren, de natuur of een bekende cartoon? Het is er vrijwel allemaal te vinden dus met een kleurplaat die jij mooi vindt boor je wellicht een nieuwe hobby aan. Het is een goedkope hobby en je kunt er op elk moment mee beginnen en stoppen.

bulbby tekendoos

Een leeg hoofd dankzij de vele kleurplaten

Je hebt een leuke maar drukke baan, dan is het belangrijk op tijd te ontspannen. Schuif even alles aan de kant, kies een kleurplaat en maak de mooiste kleurcombinaties. De keuze uit kleurplaten is grandioos. Welk thema spreekt je aan? Het gaat er om dat je bezig bent met je handen en je gedachten even kunt verzetten. Je raakt er ontspannen van, je hoofd wordt leeggemaakt. Het ‘moeten’ verdwijnt en je doet nieuwe energie op om de rest van de dag goed te presteren. Stimuleer bij kinderen het kleuren ook, want ook voor hen is dit een leuke bezigheid. Als jij ermee begint zullen de kinderen er graag bij aan sluiten. Leuke kleurplaten en een mooie kleurdoos stimuleren deze gezellige bezigheid.

What's on mama's mind samenwerking

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Kleurplaten.nl
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *