Ontwerp zelf geboortekaartjes

De laatste lieten wij nu bijna 2 jaar geleden drukken, maar we kijken er nog graag naar. De geboortekaartjes van onze kinderen vonden wij een leuk project om mee bezig te zijn. Wij wilden geen standaard geboortekaartje, waarvan je er ook meer zou kunnen zien hangen in de wachtruimte bij de verloskundige. Nee, wij wilden iets speciaal en extra mooi, haha.

Een winter geboortekaartje

Ik heb het geluk dat ik een vriendin heb die vormgever is en ook nog eens mega creatief. We vertelden haar precies wat wij wilden en zij ontwierp het nog mooier dan dat wij het in gedachten hadden. Beide geboortekaartjes hadden een thema wat bij allebei terugkwam. Namelijk dieren in het seizoen van de geboortedatum. Mijn zoontje is geboren (op de uitgerekende datum) 4 januari. Hij is dus een winterkindje. Het geboortekaartje van hem bestond dus uit een winterlandschap met sneeuw en winterdieren. Er moesten sowieso konijntjes op komen, want bij baby’s associeer ik eigenlijk altijd kleine schattige konijntjes, haha. Ze hebben ook allebei een knuffelkonijn als favoriete knuffel. De winter kreeg verschillende kleuren blauw.

MyMepal trommel vera What's on mama's mind2

Een herfst geboortekaartje

Mijn dochtertje wordt volgende week twee jaar en is dus een herfstkindje. Bij herfst horen eikeltjes, eekhoorntjes en blaadjes, herfstkleuren gecombineerd met roze, voor ons dochtertje. Natuurlijk ook hier een konijn. Als je zelf een beetje creatief bent of iemand in je omgeving hebt die dat is dan is het heel eenvoudig om een je geboortekaartjes zelf te laten drukken bij bijvoorbeeld Flyerzone. Je kunt dan even goedkijken wat je exact aan formaat moet uploaden en wat je natuurlijk als formaat wilt. Je volgt de specificaties (je vormgever weet dit vaak heel goed) en upload het bestand. Je krijgt vaak een drukvoorbeeld en kan zo goed zien wat je bestelt. Wij hadden ook even een drukproef laten toesturen, zodat we goed wisten wat we zouden krijgen aan papierdikte en kleur.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *