Ik wist niet dat ik zwanger was

Buikpijn had ze, vooral als ze ging slapen. Dat ze zwanger was, dat had ze niet verwacht. Maxim vertelt hoe ze ontdekte dat ze al bijna 3 maanden zwanger was, zonder dat ze het wist, terwijl ze nog met haar studie bezig was. “Ik wist niet dat ik zwanger was” en nu studeer ik met een baby.

Ik wist niet dat ik zwanger was

Maxim Hagendorn studeren met een baby Ik wist niet dat ik zwanger was

Ik weet het nog goed, vorig schooljaar liep ik tijdens mijn tentamens en stage al een aantal dagen met buikpijn rond. Niets ernstig maar wel vervelend, vooral voor het slapen gaan nam de pijn toe. Mijn vriend zei constant dat ik naar de dokter moest gaan. Maar ik dacht alleen maar wanneer dan? Ik was druk en dacht dat het de stress was. Uiteindelijk zat ik bij de dokter en vertelde mijn verhaal. Hij controleerde mijn buik en… ja hoor; ik was 11 weken zwanger. Een klein “I didn’t know I was pregnant” momentje.

Op het moment dat ik hoorde dat ik zwanger was stortte mijn wereld in, maar ik moest al snel schakelen. Ik wist niet dat ik zwanger was en het was toch echt. Naast de belangrijke keuze of we dit kindje gingen houden kwam er een overvloed aan vragen in mijn hoofd. Hoe ga ik dit doen met school? Is mijn studentenleventje nu voorbij? En bedenk zo nog maar honderd vragen. Dat wij dit kindje zouden houden was al snel duidelijk, het was onwijs welkom, maar toen begon het plannen, regelen, passen en meten pas echt!

Samenwonen

Toen ik hoorde dat ik zwanger was zag mijn leven er wel iets anders uit dan op dit moment. Ik studeerde fulltime, woonde bij mijn ouders en had een bijbaantje. Wel waren er al plannen om met mijn vriend samen te wonen in het huis dat hij pas had gekocht. Dit huis moest alleen compleet gerenoveerd worden. Met dit kindje op komst kwam het samenwonen sneller dan verwacht en lag er een mega druk op de verbouwing. Het huis was zo’n twee weken voor de komst van Zoë af.

Het jonge moederschap

Ik ben 12 oktober 2016 bevallen van mijn dochter Zoë. Ik heb mijn zwangerschap als een vreemde tijd ervaren. Oprecht vond ik het bizar, speciaal en bijzonder dat er nieuw leven in mijn buik werd gecreëerd. Toch was ik er vaak niet bij met mijn hoofd, dit kwam door de vele veranderingen in een korte periode. Mijn zwangerschap was er een uit het boekje volgens onze verloskundige. Het ging mij allemaal erg gemakkelijk af en zonder complicaties. Ik ben me er van bewust dat dit niet bij elke vrouw zo is en weet dat ik enorm veel geluk heb gehad wat dit betreft. Ondanks dit heb ik mijn zwangerschap niet altijd als iets positiefs ervaren. Ik heb regelmatig veel vragen, maar ook opmerkingen naar mijn hoofd gekregen waaronder de wel bekende: ‘het was zeker niet gepland hè?!’.

Het is mij opgevallen dat veel moeders mij als 23-jarige hun ongevraagde mening geven over het moederschap en hoe ik het beste mijn kind kan opvoeden. Maar ze moeten echt begrijpen dat niet iedere 23-jarige de andere is en ik heel goed zelf weet hoe ik mijn dochter wil opvoeden.

Baby maxim hagendorn

Studeren met een baby

Sinds een aantal maanden ben ik weer begonnen met mijn studie via een aangepast rooster. Op dit moment haal ik vakken uit het tweede jaar en volg ik mijn derdejaars minor Sustainability in Business. Ook ben ik erg druk bezig met het behalen van mijn propedeuse. Mijn vrienden, familie en kennissen vragen mij vaak of ik het studeren in combinatie met het moederschap lastig vind; Ik zie het studeren als een fulltime / parttime baan. Al kost studeren wel extra discipline als het gaat om huiswerk en tentamens dit gaat me tot de dag van vandaag gelukkig goed af! Zoë gaat naar het kinderdagverblijf of naar oma. In het begin vond ik dit erg lastig maar ook nu kan ik dit loslaten en er zelfs van genieten. Wanneer ik Zoë ophaal na een lange dag school, zie ik dit als een cadeautje.
De aankomende twee jaar zal ik zeker nog wel bezig zijn met mijn studie. Dit vind ik helemaal niet erg! Ik blijf constant in mijn hoofd de volgende scene afspelen waarin ik zeg: ‘Zoë school is belangrijk dus doe je best’. Waarop zij vervolgens antwoord: ‘maar mam jij hebt je hbo-studie niet eens afgerond’. En dat gaat mij dus echt NEVER NOOIT NIET overkomen! haha

Meer op What’s on mama’s Mind

De lekkerste regenboog kwarktaart, zelf simpel te maken
Hoe werken Pokémon kaarten eigenlijk?
Pannenkoeken voor baby’s

Over Maxim

Mijn naam is Maxim Hagedorn (23) uit Noordwijk aan Zee en ben de moeder van Zoë (oktober 2016). Wil jij meer weten over ons leven en het (jonge) moederschap? Neem dan een kijkje op mijn blog: www.meandbabyzoe.nl of volg mij via Instagram: meandbabyzoe_ als je hier dan toch bent laat dan vooral een berichtje achter, dit vind ik erg leuk!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *