Op reis met peuter: Southampton, Zuid-Engeland

Gastblogger Kim gaat elk jaar naar haar schoonfamilie in Engeland. Ze deelt haar hotspots. Ze reist met haar peuter van 3 jaar, Nikita.

Zuid Engeland

Southampton, Zuid-Engeland

Of je nou een week of 3 weken vakantie hebt, Engeland is altijd een leuke bestemming. Het enige minpuntje is het weer. Net als in Nederland kan dat alle kanten op, maar over het algemeen is het in Zuid-Engeland altijd een paar graden warmer, dan hier. Je hebt er lieve dorpjes en ruige kliffen.

Mijn schoonfamilie woont in Southampton. Daardoor zijn wij minimaal 1 keer per jaar in Engeland te vinden. Ook als je er geen familie hebt wonen, is het een superleuke locatie om heen te gaan.

Mijn hotspots in Zuid-Engeland:

Southampton

Southampton is behalve een havenstad, waar alle grote cruiseschepen vandaan gaan, ook een universiteitsstad. Southampton heeft een mooi groot winkelcentrum, een groot park om zomers in te relaxen, een oude stadsmuur om te bezoeken en natuurlijk het museum over de Titanic. Helaas geen strand zoals Bournemouth wat een halfuur verder naar het westen rijden is.

New Forest – Beaulieu

Tussen Southampton en Bournemouth ligt de New Forest. Een natuurgebied waar de dieren vrij rond lopen tussen de bewoonde dorpen in, supe leuk om te zien. Midden in de New Forest ligt het plaatsje Beaulieu waar je het Nationaal Motor Museum vind. Echt iets voor autofanaten.

Tevens is er in the New Forest het wildlife park. Dit park is gespecialiseerd in inheemse dieren. Vooral veel otters en uilen vind je hier. Het is een kleinschalig dierenpark waar je heerlijk rustig rond kan dwalen. Wat ik leuk vind is dat het low-key  is, lekker simpel en je kan dichtbij de dieren komen.  Als je wilt mag je er zelfs zelf een dag mee helpen (tegen betaling).

Bournemouth – Jurassic Coast

Vanaf Bournemouth begint het strand met de felbegeerde Jurassic Coast en of Jurassic Beach. Als het gestormd heeft zou je daar oude fossielen kunnen vinden, doordat de rotsen afbrokkelen. Bournemouth beach is zelfs uitgeroepen tot mooiste strand van Engeland met 11 kilometer aan strand. De rotspartijen verder Dorset in, zijn prachtig om te zien. Zeker een tripje waard.

Corfe Castle, Lulworth Cove en Durdle Door

Zuid Engeland
Durdle Door

Wanneer je vanuit Bournemouth naar het westen rijdt, heb je twee opties, boven- of onderlangs. Kies optie twee, want dit deel is het mooist.

Om onderlangs te gaan moet je met een pondje overvaren. Dan kom je langs Corfe Castle. Een dorpje gebouwd om een ruïne heen. Lunch daar lekker om daarna verder te rijden naar het hoogtepunt, via Lulworth cove naar Durdle Door. Wind en water heeft daar een gat in de rotsen geslagen, waardoor een soort poort is ontstaan. De Engelsen noemen het Durdle Door, omdat het suggereert dat er een deur in is geboord.

Zuid Engeland
Castle Corfe

Portmouth

Ga je de andere kant van Southampton op dan kom je in Portsmouth. Ook een havenstad met een klein centrum. Portsmouth staat bekend om zijn Outlet center. Bij mooi weer kun je daar ook nog gezellig aan het water eten.

Winchester

Boven Southampton ligt Winchester. Een oude stad die bekend is om de ronde tafel van koning Arthur. Het heeft een prachtig Middeleeuwse kathedraal, welke het langste van Engeland. Het enige overblijfsel uit het oorspronkelijke kasteel is Great Hall Winchester, met de ronde tafel van King Arthur.

Stonehenge

Boven Bournemouth bevind zich Stonehenge. Dit is enorm bekend en daar door supertoeristisch. Ik vind het eigenlijk niet de moeite waard, maar wel eentje om af te strepen van je bucket list.

Peppa Pig World

Dan heb je nog Paultons Park Home of Peppa Pig World, een pretpark speciaal voor onze kleintjes waar je Peppa Pig kan ontmoeten.

Marwell Zoo en Longleat Safari en Adventure Park in Wiltshire. Het eerste drive-through safaripark buiten Afrika. Het park ligt op het terrein van Longleat House, een Engels statig huis dat open is voor het publiek.

Arundel

Wat ik zelf erg mooi vind is Arundel met Arundel Castle. Een gerestaureerd kasteel met prachtige kasteeltuin. Het kasteel zie je al van ver boven het dorp uit rijzen. Arundel ligt tussen Portsmouth en Brighton in.

Zuid Engeland
Castle Urundel

Brighton

Nu je daar toch al bent kan je ook wel even Brighton in met zijn gezellige pier.

Veel plezier deze zomer.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Zuid Engeland
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *