Oppas vinden met de Bsit app

What's on mama's mind bsit appIk kreeg een persbericht toegestuurd over de app Bsit. Ik deel niet zo vaak persberichten, maar vond deze wel interessant. Ik ben namelijk heel benieuwd of je hier gebruik van zal maken. Het is namelijk een app om je oppas te regelen. Hij is nu naast Rotterdam en Amsterdam ook voor Nijmeegse ouders beschikbaar. Lees hieronder het persbericht.

Een oppas vinden wordt kinderspel
Bsit, de babysit app die ouders aan oppassers koppelt, is aangekomen in Nijmegen. Babysit app Bsit – voorheen airBsit – gaat na Amsterdam en Rotterdam nu officieel van start in Nijmegen. De app is het begin van een makkelijker en spontaner tijdperk voor Nijmeegse  (en ook dus al voor Amsterdamse en Rotterdamse) ouders. Bsit gaat uit van de ervaringen van andere (bevriende) ouders om betrouwbare oppassers in de buurt te vinden.

Bsit is geboren in België als het geesteskind van twee werkende moeders, die genoeg hadden van de zoveelste stressvolle zoektocht naar een babysitter. Dat moest toch efficiënter kunnen? “We wilden een What's on mama's mind bsit appoplossing vinden om ons leven en dat van alle ouders makkelijker te maken. Die oplossing heeft de vorm aangenomen van Bsit, een mobiele app die we simpel, praktisch én esthetisch wilden maken!“ vertelt Donatienne van Houtryve, een van de moeders.

“Hoe vind je on the go én last minute een betrouwbare oppas zonder je hele kennissenkring rond te
bellen?” vroegen de moeders zich af. Via een app waar we onze vrienden oppassers aanraden en ervaringen delen! Een beetje zoals Uber, maar dan met je vrienden en kennissen als betrouwbare bron. De app moest het ook makkelijk maken om je oppasmomenten af te spreken en te regelen. Omdat een app zo toegankelijk is en snel gaat, worden ouders ook wat spontaner!»

In november 2015 was Bsit een feit: een babysit app die ouders verbindt met betrouwbare babysitters in de buurt dankzij de aanbevelingen van vrienden. In een mum van tijd was Bsit populair in België. Ouders waren verrast door het aantal babysitters in hun eigen omgeving. «Een impressionant aantal vertelde dat de oppassers vaak maar 200 meter verder wonen. Dat maakt niet alleen de buurtgemeenschap hechter, maar we hebben gemerkt dat die nabijheid ook een belangrijke factor is voor vertrouwen.» zegt de jonge moeder. Die lokale successen hebben geleid tot uitbreiding naar Amsterdam, Rotterdam en nu ook What's on mama's mind babysitterNijmegen, waar de oppassers staan te trappelen om uitgenodigd te worden.

Oppas op vakantie
Bijna een jaar later telt de Bsit-familie meer dan 70.000 leden, verspreid over België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en straks Zwitserland. Zo kunnen ouders op vakantie in Parijs ook een betrouwbare oppas vinden als ze een romantische avondwandeling willen maken onder de Eiffeltoren. Zo leren de kids meteen Frans van een echte française! De babysit app wordt dankbaar onthaald en dat sterkt de jonge start-up om verder te groeien in de rest van Europa. De missie van de moeders is helder: “We zijn er om het leven van alle ouders makkelijker te maken en tegelijkertijd een steentje bij te dragen aan de verbinding tussen mensen, waar dan ook ter wereld.’ Donatienne van Houtryve en Géraldine Biebuyck, oprichters van Bsit.

Bsit brengt ouders en babysitters in een paar clicks bij elkaar. De perfecte match vindt plaats dankzij andere (bevriende) ouders en op basis van locatie. De beschrijving van de babysitter helpt bij de keuze en er is een chatfunctie voor bijkomende vragen.

De app is gratis te downloaden in de App Store en op Google Play. Per oppasmoment betalen ouders een kwartiertje extra, gebaseerd op het oppastarief dat de ouder zelf kiest. En dat ongeacht hoe lang de sitting duurt. Een ander voordeel is dat ouders kunnen betalen via de app. “Gedaan met tellen en gepast geld zoeken, wij wilden naast een telsysteem ook automatisch en veilig kunnen betalen”, aldus de twee mama’s. Voor de oppas is Bsit helemaal gratis.

Ik ben heel benieuwd of jullie de app al kennen of zelfs al eens gebruikt hebben? Zou je er gebruik van maken als het er is in jouw woonplaats?

 

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *