Osmo spel voor de iPad

Toen de kinderen heel klein waren gebruikte ik mijn ipad weleens voor de kinderen, voor het kijken van filmpjes via YouTube of het spelen van simpele spelletjes. Toen de iPad stuk ging schaften wij geen nieuwe aan. De kinderen misten hem ook niet echt, totdat de lockdown begon. Toen bleek een iPad wel erg handig, zodat kinderen ook met school konden bellen, terwijl ik werkte. Het bleek een hele uitdaging mo al die belmomenten met school goed te kunnen coördineren, vooral als je niet echt een extra laptop of computer in huis hebt en ook zelf moet werken. In de 2e lockdown, toen de kinderen voor de tweede keer een langere tijd thuis kwamen te zitten zocht ik ook veel naar leuke maar educatieve spellen. Die een mooie en speelse aanvulling kunnen zijn op het thuisonerwijs. Zo maakte ik kennis met Osmo, en probeerde mijn eerste Osmo spel voor de iPad uit met mijn kinderen van 5 en 7 jaar oud. Lees hier meer over het spel voor de ipad, mijn ervaringen en heel gaaf, ik mag ook een Osmo Genius Starter kit weggeven. Er zijn meerdere kits voor Osmo, maar in deze blog focus ik op de Genius Starter Kit.

Osmo genius starter kit

Osmo spel voor de iPad

Osmo genius starter kit

Osmo is een bekroond spelsysteem voor de iPad waar kinderen spelenderwijs mee leren. Het kwam begin dit jaar met vernieuwde kits naar de Benelux.
Waarbij de uitgebreide Genius Starter Kit, de eerste kit is die beschikbaar is.

Osmo introduceert een nieuwe soort spelen, waarbij een digitale omgeving en fysiek spel naadloos in elkaar overgaan. De zelf ontwikkelde ‘Reflective AI’ technologie zorgt ervoor dat de iPad camera de fysieke objecten die voor het apparaat liggen kan ‘zien’. Dit houdt in dat alles wat je op tafel legt, voor de tablet, door de spiegel die je voor je ipad camera plaatst, wordt waargenomen. Op de foto zie je een soort rood doosje op de ipad staan, dat is de camera. Het witte waar de ipad in staat is de standaard. Zoals je ziet is het een heel mooi systeem wat echt van stevige kwaliteit is. Dat is iets wat absoluut opvalt aan al het materiaal dat gebruikt wordt, alles is stevig en makkelijk schoon te maken. Het spel is niet goedkoop, maar dat is duidelijk gebruikt om de producten mooi en goed te maken. De techniek is uniek en maakt het mogelijk om spellen nog meer interactief te maken. Spelplezier dat lichaam en geest aanmoedigt!

Osmo combineert de liefde van kinderen voor schermen met de tactiele, hands-on interactie die ze nodig hebben om zich te ontwikkelen.

Het is nooit eerder zo belangrijk geweest om onze kinderen nieuwe manieren van spelen en leren met hun handen te bieden. Als vader weet ik als geen ander hoe belangrijk dit is voor de ontwikkeling van een kind,” zegt Pramod Sharma, Osmo’s mede-oprichter en CEO. “We hebben dit bedrijf opgericht om een alternatief te bieden voor de tweedeling van techniek en traditioneel spel. We zijn er trots op dat we families en onderwijzers de middelen kunnen bieden die ze nodig hebben om spelplezier dat lichaam en geest van hun kinderen voedt aan te moedigen

Osmo genius starter kit

Osmo Genius Starter Kit

Het spel dat ik heb uitgeprobeerd en nu regelmatig erbij pak (of zij vooral nu zelf steeds pakken) voor mijn kinderen is de Osmo Genius Starter Kit. Deze set is een geweldige introductie in de wereld van Osmo, en biedt alles wat kinderen van 6 tot 10 jaar nodig hebben om actief en fysiek leren en digitaal plezier te combineren met behulp van fysieke accessoires en vijf verschillende apps: Numbers (rekenen), Tangram (puzzelen), Words (spelling), Newton (natuurkunde) en Masterpiece (tekenen). Alle spellen zijn – naast andere talen – ook te spelen in het Nederlands en Frans.

Het spelletje waarbij je door middel van sommetje visjes kan bevrijden en de tangram puzzel zijn het populairst. Er is ook ontzettend veel te doen voor verschillende leeftijden. Vanaf 5 jaar is er zeker een begin te maken aan de cijfers en aan de tangram, maar op een gegeven moment worden de sommetjes natuurlijk steeds uitdagender en dit geldt ook voor de andere spellen. Masterpiece is het tekenspel, dat ziet er heel leuk uit, maar vind ik zelf erg moeilijk.

Geen simpele app maar een speelpakket

Het spel is dus niet simpelweg een app die je op de ipad download, maar het is een spelsysteem met bijbehorende accessoires. Een standaard waarin je de ipad zet, een spiegeltje dat je bovenop de ipad zet en cijfers, letters en tangram puzzelstukjes, zodat je de spelletjes kan spelen. Je schuift bijvoorbeeld de getallen 2 en 5 naar voren en de camera leest: 25. In het spel numbers kun je hiermee opdrachtjes doen, zoals plus en min sommen en zo visjes vrij spelen. Hier heeft mijn zoontje al heel veel sommetjes mee opgelost en stiekem zijn rekenkwaliteiten enorm vergroot.

We zijn heel enthousiast over de kwaliteit en de variatie. Het is echt een leuk spel. Tot nu toe zijn mijn kinderen nog zeker niet uitgekeken en je pakt het er makkelijk even bij. Daarnaast kun je alle materialen makkelijk opbergen in de doos.

De Genius Starter Kit was eerder al beschikbaar, maar de versie die nu in de Benelux op de markt komt is een vernieuwde uitvoering, met een nieuwe basis en verbeteringen aan de apps.

Osmo genius starter kit

De fysiek-naar-digitaal ervaringen hebben – samen met het doordachte ontwerp en het elegante gebruik van techniek op een manier die is toegespitst op de leeftijd van de doelgroep – Osmo naar een Apple-achtige status verheven. Het systeem heeft een trouwe aanhang onder onderwijzers en ouders; wereldwijd is Osmo al meer dan 2,5 miljoen keer geïnstalleerd op iPad en het systeem wordt in meer dan 30.000 scholen gebruikt.

Het systeem heeft sinds de oprichting in 2013 diverse onderscheidingen ontvangen. Zo kregen ze onder andere de Best AI-based Solution for Education Award voor de Reflective AI technology, en werd Osmo door Time Magazine uitgeroepen tot een van de “25 Best Inventions”.

Wat heb je nodig voor het spelen met Osmo?

Je hebt simpelweg een ipad nodig met een itnernetverbdinging.

In de doos vind je: Osmo basis voor iPad, Tangram stukken, Numbers blokjes, Words blokjes. Stapelbare opslag voor elke game & 5 game apps: Numbers, Tangram, Words, Newton en Masterpiece.

iPads waar Osmo op werken: iPad 2, iPad (3e Generatie), iPad (4e Generatie), iPad (5e Generatie), iPad (6e Generatie), iPad (7e Generatie), iPad Mini, iPad Mini 2, iPad Mini 3, iPad Mini 4, iPad Mini 5, iPad Air, iPad Air 2, iPad Air 3, en de 9.7-inch en 10.5-inch iPad Pro. Osmo is momenteel NIET te gebruiken met de 11-inch en 12.9-inch iPad Pro. iOS versie iOS 9 of hoger. Fire Tablet werkt niet met deze basis.

Osmo genius starter kit

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

37 gedachten over “Osmo spel voor de iPad

 • 14 maart 2021 om 00:12
  Permalink

  Super leuk! Ik doe graag nog mee voor mijn zoontje. Zelf ben ik niet zo handig met de IPad, en ik hoop mijn zoontje meer computer vaardigheden mee te geven in zijn leven, dan ik heb. Hij doet nu vaak spelletjes, maar ik denk dat dit de beste combinatie is om hem én echt iets te leren én hem toch ook lekker te laten spelen. Ik
  Doe dus graag mee

  Beantwoorden
 • 13 maart 2021 om 20:42
  Permalink

  Wat ontzettend leerzaam! …en als we op deze manier doorgaan, heb ik onze dochter toch wel regelmatig thuis, kunnen we mooi samen aan de slag om te leren!

  Beantwoorden
 • 13 maart 2021 om 16:30
  Permalink

  Wat een ontzettend leuk spel.
  Kunnen mijn kleinkinderen ook nog wat mee leren, op een leuke manier.
  Ik volg bloglovin en doe graag mee.

  Beantwoorden
 • 13 maart 2021 om 15:52
  Permalink

  Mijn zoon krijgt “bijles” omdat het allemaal wat minder vlot gaat bij hem en hij achterstand heeft. Hij ziet de bijles echt als een straf. Met de Osmo starterkit kunnen we dit doorbreken en hoop ik dat hij plezier krijgt in het oefenen.

  Beantwoorden
 • 8 maart 2021 om 23:17
  Permalink

  Dit zou echt iets voor mijn jongste dochter zijn! Ze doet graag creatieve spelletjes op de ipad

  Beantwoorden
 • 8 maart 2021 om 12:33
  Permalink

  Dit lijkt me erg leuk voor mijn neefje. Hij heeft wat meer uitdaging nodig en daar lijkt dit pakket me ideaal voor!

  Beantwoorden
 • 7 maart 2021 om 21:36
  Permalink

  Mijn kinderen zaten in de lockdown te veel achter de iPad. We zijn dit nu zwaar aan het terug dringen. Maar als ik dit zo lees vind ik het prima dat ze met de iPad spelen. Goed om ook op een andere manier te leren.

  Beantwoorden
 • 7 maart 2021 om 20:12
  Permalink

  Wat een supergave actie! Ik wil er mijn nichtje mee verrassen die keihard aan het werk is thuis en het thuisstuderen iets makkelijker wordt!

  Beantwoorden
 • 7 maart 2021 om 11:45
  Permalink

  Ik doe erg graag mee voor de kinderen, dit is erg leuk en leerzaam.
  Zou erg goed voor ze zijn 😊😊 Groetjes Anneliese de Waal

  Beantwoorden
 • 7 maart 2021 om 10:28
  Permalink

  Wauw, dit zou een fantastisch tijdverdrijf zijn voor mijn dochters…en ik denk dat ik het zelf stiekem ook wel heel erg leuk zou vinden!

  Beantwoorden
 • 6 maart 2021 om 16:08
  Permalink

  Het klinkt als een fantastische tool om het nuttige van leren te combineren met het aangename. Op de ipad willen mijn jongens altijd wel..😅
  Ik loot dan ook graag mee voor mijn beide zoons.

  Beantwoorden
 • 5 maart 2021 om 17:33
  Permalink

  Als intern begeleider op een basisschool merk ik dat ik het lastig vind om met name kleine kinderen schermtijd aan te bieden. Dit komt omdat we niet weten welke effect dit op de lange termijn heeft. Wat vinden we wel goed en waar is precies de grens. Het lijkt me heel interessant om op de basisschool dit programma uit te testen. Met als doel: het effectiever gebruik maken van schermtijd van kleine kinderen. We weten namelijk allemaal dat het belangrijk is om kinderen mee te nemen in de digitalisering, maar wij als school merken dat het lastig is om hier de juiste balans in te vinden. Met het uitproberen van dit programma willen we het een poging gaan wagen.

  Beantwoorden
 • 5 maart 2021 om 12:03
  Permalink

  Lijkt me erg fijn en leerrijk ! waag dus graag kansje voor Ilias! de Ipad hebben we alvast 😉

  Beantwoorden
 • 5 maart 2021 om 11:21
  Permalink

  Het ziet er leuk en uitdagend uit voor de kinderen. Ik ben wel nieuwsgierig, leerzame spelletjes daar hou ik wel van.

  Beantwoorden
 • 4 maart 2021 om 22:33
  Permalink

  ze willen dolgraag op ipad, deze manier vind ik verantwoord 🙂

  Beantwoorden
 • 4 maart 2021 om 22:20
  Permalink

  Heel tof, om de kinderen met een gerust hart op de Ipad te laten spelen.

  Beantwoorden
 • 4 maart 2021 om 21:18
  Permalink

  Hier is nagedacht en slim ook de liefde voor het scherm en het moeten leren echt top zou graag de kids ermee laten spelen en leren
  Het is veelzijdig en ik hoop dat er ook aanvullingen komen bv verschillende niveaus

  Beantwoorden
 • 4 maart 2021 om 20:06
  Permalink

  Super leuk en leerzaam om mijn kinderen mee te mogen verrassen .

  Beantwoorden
 • 4 maart 2021 om 14:22
  Permalink

  lijkt me erg leuk voor mijn kleindochter Nicky. ze is erg leergierig en zo leeert ze spelenderwijs

  Beantwoorden
 • 4 maart 2021 om 12:12
  Permalink

  Hallo! Ik zou graag kans maken hierop voor mijn beide dochters. Lijkt me leuk en leerzaam voor hen!

  Beantwoorden
 • 4 maart 2021 om 11:53
  Permalink

  Ik doe mee voor mijn kinderen. Spelletjes die leuk en leerrijk zijn. Gewoon super. Dus zeker welkom!

  Beantwoorden
 • 4 maart 2021 om 11:39
  Permalink

  Ik heb een ipad air, zou leuk en leerzaam zijn voor mijn neefje en nichtje wanneer ze hier weer eens een dagje komen.

  Beantwoorden
 • 4 maart 2021 om 11:10
  Permalink

  Super leuk! Ik doe echt heeeeel graag mee. Ik zag de actie al op Instagram voorbij komen en Osmo lijkt me zoooo leerzaam voor mijn kinderen, vooral door de originele combi van de Ipad in combinatie met tastbare tekeningen en blokjes.

  Ik denk dat je hiermee creativiteit stimuleert en kinderen ook veel basisvaardigheden kan aanleren, zoals rekenen. Zelf wordt ik nog altijd heel blij als ik het woord Tangram hoor (memories..). Hoe leuk is het om dit weer nieuw leven in te blazen, maar dan in combinatie met de Ipad.

  Hiermee zal geen enkele ouder klagen als je kinderen weer op de Ipad willen 😉

  Beantwoorden
 • 4 maart 2021 om 11:03
  Permalink

  Ik doe mee voor dochter Julia. We hebben tijdens de sluiting van de school gemerkt, dat als ze gaat logeren bij opa en oma, het huiswerk niet wil lukken. Dat moet ze dan thuis verder afmaken.. niet zo’n probleem.. maar dit als alternatief zou ideaal zijn. Opa en oma hebben een iPad, dus kan ze toch nog spelend leren bij hen.

  Beantwoorden
 • 4 maart 2021 om 10:16
  Permalink

  Dat zou geweldig zijn voor onze Lynn! Voor de extra uitdaging die ze nodig heeft. Én dan heeft de ipad 2 weer een nut buiten films kijken op lange autoritten: mooi meegenomen 🙂

  Beantwoorden
 • 4 maart 2021 om 09:57
  Permalink

  Wat zou dat fijn zijn voor mijn kleinzoon die een vorm heeft van epilepsie! Hij heeft veel moeite met de concentratie en wil het liefst op de tablet maar zo zou het zeer leerzaam en aantrekkelijk voor hem zijn!
  Een echte uitkomst! Meer dan graag loot ik mee!

  Beantwoorden
 • 4 maart 2021 om 09:51
  Permalink

  Dit zou geweldig zijn voor mijn kinderen. Erg leerzaam en ook nog heel erg leuk!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *