Osmo voor iPad leren coderen voor kinderen

Osmo is een bekroond spelsysteem voor de iPad waar kinderen spelenderwijs mee leren. Het kwam begin dit jaar met vernieuwde kits naar de Benelux.
Waarbij de uitgebreide Genius Starter Kit, het eerste nieuwe Osmo spel voor ipad is die beschikbaar was. Daar maakte ik enkele weken geleden een blog over. Nu vertel ik je graag meer over de Coding Starter Kit. Leren coderen voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar tot 10 jaar.

leren coderen kinderen osmo

leren coderen voor kinderen

Osmo Coding Starter Kit bestaat uit de volgende drie programmeer spellen:

– Coding Awbie (basis niveau): Combineer de verschillende spelstukken tot commando’s, om het figuurtje Awbie door een aardbeien avontuur te begeleiden. Coding Awbie bestaat uit meer dan 35 levels inclusief groene bossen, spookachtige grotten, jungles, zonnige stranden en nog veel meer! Met Coding Awbie worden de basisbeginselen van programmeren geleerd, net als het ontwikkelen van het probleemoplossend vermogen en logisch nadenken.

 Coding Jam (gemiddeld niveau): Plaats spelstukken in diverse patronen en ‘loops’ om je eigen muziek te componeren! Coding Jam bestaat uit 24 karakters en meer dan 300 muzikale geluiden, om je perfecte lied mee te kunnen maken. Kinderen kunnen met Coding Jam gemakkelijk eigen liedjes opnemen en hun muziek delen met vrienden, familie en de Jam community.

– Coding Duo (geavanceerd niveau): Los geavanceerde side-by-side puzzels alleen of samen op voor extra veel uitdaging en plezier! De spelkarakters Awbie en het vriendelijke monster Mo werken in Coding Duo samen om hersenkrakende uitdagingen op te lossen. Bij Coding Duo programmeert de ene speler voor Awbie en de ander voor Mo, waarbij samenwerking en strategisch nadenken de weg naar succes blijkt te zijn!

leren coderen kinderen osmo

Wat zit er in de verpakking?

  • 1 x Osmo iPad Base (deze is vereist om de spellen te kunnen spelen)
  • 1 x Osmo Coding Awbie spel
  • 1 x Coding Jam spel
  • 1 x Coding Duo spel
  • 31 x spelstukken
  • 1 x Opbergdoosje voor de spelstukken

Hoe werkt Osmo

Osmo werkt alleen op een ipad. Hieronder lees je met welke ipad versies de Osmo spellen compatibel zijn. Het spel is geen simpele app die je op de ipad download, maar het is een spelsysteem met bijbehorende accessoires. Het bevat onder meer een standaard waarin je de iPad zet met een spiegeltje dat je bovenop de ipad plaatst. De zelf ontwikkelde ‘Reflective AI’ technologie zorgt ervoor dat de iPad camera de fysieke objecten die voor het apparaat liggen kan ‘zien’. Deze techniek is de eerste in z’n soort en geeft kinderen een blanco doek om zichzelf te uiten en te leren door middel van fysiek spel. Met de Genius Starter Kit kun je erg leuke en leerzame spellen spelen.

Compatibiliteit voor ipad

iPads waar Osmo op werken: iPad 2, iPad (3e Generatie), iPad (4e Generatie), iPad (5e Generatie), iPad (6e Generatie), iPad (7e Generatie), iPad Mini, iPad Mini 2, iPad Mini 3, iPad Mini 4, iPad Mini 5, iPad Air, iPad Air 2, iPad Air 3, en de 9.7-inch en 10.5-inch iPad Pro. Osmo is momenteel NIET te gebruiken met de 11-inch en 12.9-inch iPad Pro. iOS versie iOS 9 of hoger. Fire Tablet werkt niet met deze basis

Osmo coding starter kit

Over Osmo

Tangible Play Inc. – het bedrijf achter Osmo – is in 2013 opgericht door ex-Google engineers Pramod Sharma en Jerome Scholler. Het Osmo spelsysteem brengt digitale gameplay en fysieke interactie samen tot een leuke en gezonde speelervaring voor alle kinderen. De Osmo-wereld omvat twaalf titels, waaronder Super Studio, Coding Awbie, en Masterpiece, die kinderen respectievelijk creativiteit, coden, en tekenen leren. Het hoofdkantoor van Osmo staat in Palo Alto, Californië. Doe mee aan het Osmo-plezier op PlayOsmo.com. Osmo is onderdeel van BYJU’S – The Learning App.

Sharma en Scholler willen met Osmo een leuke en gezonde speelervaring creëren die speciaal ontworpen is voor hands-on spel voor zowel jongens als meisjes. Het systeem is anders dan alle technologie die onze kinderen in hun leven tegenkomen. Kinderen staren, swipen en tappen niet op icons. Met Osmo worden ze aan het denken gezet. Ze spelen en leren in de echte wereld en zien die creaties tot leven komen.

Pediatrisch onderzoek toont aan dat schermtijd alleen geen garantie is voor succes. Meer en meer leerlingen hebben last van een verzwakte motoriek, en kunnen niet langer een potlood goed vasthouden. Osmo bouwt een wereld van hands-on spelervaringen die de geest van kinderen voeden door hun verbeeldingskracht te ontketenen. Het bedrijf brengt fysieke middelen naar de digitale wereld via augmented reality en de Reflective Artificial Intelligence.

De AI-technologie wordt gecombineerd met klassieke leermethodes voor een holistisch leersysteem waar kinderen, ouders en onderwijzers wereldwijd van houden.

Het ontwerp van Osmo trekt een brede leeftijdsgroep aan en met een grote verscheidenheid aan beschikbare accessoires is er meer dan genoeg om kinderen bezig te houden. De Osmo-ervaring moedigt kinderen aan om hun creativiteit, ondernemendheid en STEM-vaardigheden te ontdekken, samen met de meer traditionele ervaringen als rekenen, spellen, en natuurkunde.

De unieke aanpak van het bedrijf heeft de aandacht getrokken van speelgoed en educatie grootheden als Mattel, Sesame Ventures en Houghton Mifflin, die door een strategische investeringen de iconische producten voor de hedendaagse familie en klaslokalen willen versterken.

Erkenning

Tot op heden is Osmo uitgeroepen tot een van Time Magazine’s Best Inventions, hebben ze een Parents’ Choice award gewonnen, zijn ze winnaar van de prestigieuze Oppenheim award, en waren ze finalist voor Toy of The Year 2016. Osmo wordt in meer dan 42 landen verkocht, geleverd via negen internationale distributiecentra, en wordt omarmd door meer dan 30.000 scholen.

Om meer te leren over Osmo kan je terecht op playosmo.com.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *