Paardenboek: De Moorland manege – Het nieuwe paard

Of je nou een paardenmeisje bent of niet, het boek De Moorland manege is een echte aanrader. Zelf heb ik ook jaren gereden op pony’s, toen ik jong was. Elke zaterdagochtend ging ik naar de manager, eerst met mijn moeder, maar later ook wel zelf. Het was best een stuk fietsen, langs de weilanden op naar mijn favoriete pony. Nu heb ik zelf een dochter, van bijna 8 jaar die ook gek is op paarden en pony’s. Dat begon als met My Little Pony’s en later begon ze ook de Penny te lezen, daar liggen er stapels van naast haar bed.

Inmiddels hebben we dit mooie boek uit de nieuwe paardenserie erbij gepakt. De Moorland manege, geschreven door Catherine Hapka, is een nieuwe paardenserie voor 8 jaar en ouder, die zich afspeelt in de populaire wereld van Star Stable. Star Stable is een online paardengame met wereldwijd meer dan 22 miljoen spelers. Het eerste deel Het nieuwe paard verschijnt in maart bij uitgeverij Kluitman.

Moorland Manege

de moorland manege

Voor de meiden Layla, Nikki, Astrid en Ivy is de Moorland manege hun tweede thuis. Ze bouwen niet alleen een band op met de paarden, maar ook met elkaar. Samen ontdekken ze het eiland Jorvik en lossen ze lokale mysteries op, terwijl ze ondertussen proberen om te gaan met alle uitdagingen waar jonge meiden mee te maken hebben.  

‘De Moorland manege’ is een serie die zich afspeelt in het Star Stable-universum, geïnspireerd op de succesvolle online paardengame en de Soul Riders-boeken. Zelf was ik hier nog niet bekend mee. Elk boek in ‘de Moorland manege’ volgt het verhaal van een van de vier meiden. Het is niet erg als je de serie niet op volgorde gaat lezen. De boeken kunnen afzonderlijk van elkaar gelezen worden, dat vind ik altijd wel een pre van een serie.

Het nieuwe paard

De 12-jarige Layla brengt het liefst al haar tijd door op de Moorland manege. Wanneer het nieuwe paard Galaxy op de manege komt, voelt Layla direct een hele sterke band. Maar behalve Layla kan niemand van de leraren of andere ruiters op haar rijden. De eigenaren zien Galaxy daarom vooral als lastig en willen haar wegdoen. Layla heeft er alles voor over om ervoor te zorgen dat Galaxy mag blijven. Met hulp uit onverwachte hoek ontdekt ze wat er met het paard aan de hand is.

Star Stable

In tegenstelling tot haar broer, is mijn dochter geen gamer en ook niet bekend met Star Stable, ik kende het ook niet, maar het ziet er heel indrukwekkend uit. Wij houden het voorlopig wel bij de boeken, maar voor wie het leuk vindt: Star Stable is een online game, waarin spelers paarden kunnen verzorgen en avonturen kunnen beleven op het eiland Jorvik. Wereldwijd zijn er zo’n 22 miljoen spelers in 180 verschillende landen actief. In Nederland zijn dat er maandelijks ruim 100.000. Van de Soul Riders-boeken zijn er in Nederland meer dan 40.000 exemplaren verkocht.

Het nieuwe paard | De Moorland manege | Catherine Hapka | vertaling Ans van der Graaff | € 14,99 | 200 pagina’s | verschijnt in maart | Kluitman | isbn 978 90 206 6831 5

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *