Pannenkoek zonder ei voor baby’s

Wanneer kinderen of volwassenen een allergie hebben voor kippeneiwit kun je wel pannenkoeken maken zonder ei. Hoe maak je een pannenkoek zonder ei voor kinderen? Het is supersimpel.

kinderpannenkoek

Ingrediënten pannenkoek zonder ei

500 ml melk
200 gram bloem
Bakpoeder 1/2 zakje

Aan de slag met je eiwitvrije pannenkoek

Meng de 500 ml melk met 200 gram bloem en gooi het bakpoeder erbij. Roer het goed door elkaar met een stevige garde.

Bak de pannenkoeken, door een grote soeplepel met het beslag in de koekenpan te scheppen. Als je pannenkoek in de koekenplan glijdt, wanneer je de pan schudt (door een voorwaartsgaande beweging te maken met de koekenpan) dan is hij klaar om omgedraaid te worden.
Doe de beweging met de pan niet te hard, want wanneer het beslag nog niet zo ver is, kan het scheuren. Je kan het ook altijd zien aan de bovenkant van het beslag, als dat nog nat is, dan is de onderkant ook nog niet gaar genoeg om te draaien.

kinderpannenkoek met rozijnen

Recepten voor pannenkoeken voor baby’s en volwassenen

Kinderen zijn gek op pannenkoeken, maar volwassenen ook toch? Het eten van pannenkoeken hoeft ook helemaal niet ongezond te zijn. Het is helemaal afhankelijk van wat je op de pannenkoeken doet. Zo bakken wij geregeld natuurlijk pannenkoeken, gewoon met een eenvoudig basis pannenkoekrecept. Vervolgens zetten wij van allerlei lekkers op tafel om de pannenkoek mee te beleggen en dan heb ik het niet over poedersuiker en stroop, maar over gerookte zalm, cranberry’s of vers gesneden fruit.

Wist je dat je ook pannenkoeken kunt maken met moedermelk, bekijk hier het recept van mijn Belgische collega blogger Jess van Exploring Life: pannenkoeken met moedermelk. Voor baby’s is dat een mooi alternatief. Tevens kan je voor baby’s pannenkoeken maken zonder melk, maar met banaan als beslag.

Waarom zou je geen pannenkoeken maken voor je baby met gewone melk of met eieren? Het voedingscentrum adviseert om met gewone melk tot 12 maanden te wachten met geven, aangezien moedermelk of flesvoeding beter is afgestemd op de behoeften van de baby. Er wordt wel aangegeven, dat een beetje melk geen kwaad kan,

Bij jonge kinderen kan kippenei allergie voorkomen, veelal groeien de kinderen hier overheen rond hun kleutertijd.

Vegan pannenkoeken

Daarnaast eten veganisten geen eieren, zij eten namelijk geen vlees, vis en dierlijke producten. Dus dat kan een reden zijn dat jij je pannenkoek zonder ei wilt. Een vegan pannenkoek heeft echter ook geen melk, daarvoor kan je sojamelk, rijstmelk over havermelk gebruiken. Vervang de gewone melk simpelweg hierdoor, ik voeg meestal nog een snufje zout toe, maar die laat ik weg bij pannenkoeken voor baby’s.

Bananenpannenkoekbeslag recept voor baby

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
pannenkoek zonder ei
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *