Paul Biegel sprookjes en avonturen

Er zijn drie titels van Paul Biegel verschenen in een nieuwe uitvoering. Alle drie deze boeken zijn destijds een jaar na verschijning bekroond met een Gouden Griffel. Wie kent Paul Biegel niet? Hij overleed in 2006, hij wordt veelal de meesterverteller van de Nederlandse jeugdliteratuur genoemd. Zijn sprookjesachtige verhalen zijn heerlijk om zelf te lezen, maar ook geweldig leuk om uit voor te lezen. Bij dit soort verhalen kan ik mij altijd verheugen op bedtijd, zodat we weer verder mogen lezen uit het boek. Ook heerlijk voor de herfstachtige dagen, waar we lekker binnen zitten bij de kachel.

De kleine kapitein

De kleine kapitein

De kleine kapitein bouwt helemaal zelf een boot, van een badkuip, een kachel, een stoelpoot en een fietsketting. Hij doopt zijn schip de Nooitlek en begint samen met de drie verstekelingen dikke Druif, Marinka en bange Toontje aan een lange, gevaarlijke reis.

De eerste druk an De kleine kapitein verscheen in 1970, dit jaar viert de kleine kapitein dus zijn 50-jarig jubileum. Een Gouden jubileum van een van de grootste kinderboekenklassiekers dus!

Te koop bij o.a. Bol.com € 25,95

vanaf 6 jaar!

Het sleutelkruid

Het sleutelkruid

In zijn koperen burcht heerst koning Mansolein over alle dieren. Hij is oud en verzwakt en heeft een wondermiddel nodig. Het zeldzame sleutelkruid is het enige dat hem kan redden, daarom gaat de dokter op een lange, gevaarlijke zoektocht. Om te zorgen dat het hart van de koning blijft kloppen, heeft hij elke dag een verhaal nodig.

Te koop bij o.a. Bol.com € 16,99

Nachtverhaal

Het nachtverhaal

In een stormachtige nacht krijgt een kabouter bezoek van een prachtige fee met een gebroken vleugel. Hij weet niet of hij haar wel kan vertrouwen, maar ze vertelt elke nacht een stukje van haar levensverhaal en stopt steeds precies als het spannend wordt. Dus dan moet ze nog maar weer een nachtje blijven…

Te koop bij o.a. bol.com € 16,99

Gratis epub

Voor diegenen die het werk van Paul Biegel nog niet kennen, hebben ze ter kennismaking een gratis te downloaden e-book gemaakt met beginfragmenten uit De Kleine Kapitein, Het Sleutelkruid en Nachtverhaal.

Bekijk ook het overzicht met kinderboekentips
Het is weer kinderboekenweek, dit jaar is het thema En Toen?

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *