Pepernoten maken en bewaren, recept

What's on mama's mind pepernotenreceptPepernoten wie is er niet gek op? Wij wel hoor. Het is niet zo dat ik de eerste ben die ze koop. Als ze in augustus of september in de winkel liggen, dan negeer ik ze nog. Maar zo vanaf eind oktober begin november dan haal ik altijd wel een zak in huis. Net als speculaas, daar ben ik ook gek op.

Pepernoten of kruidnoten zijn heel makkelijk om te maken. Hierbij een zeer eenvoudig recept.

 

Recept voor kruidnoten

Ingrediënten:
100 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram boter
50 gram bruine basterdsuiker
2 eetlepels melk
1 eetlepel speculaaskruiden

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Meng alle ingrediënten door elkaar.
3. Kneed het tot een soepel deeg.
4. Pak kleine stukjes deeg en rol het tot meerdere kleine balletjes.
5. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat (of ingevette bakplaat).
6. Plaats de plaat in de oven voor ongeveer 12 minuten.
7. Even geduld hebben; als ze lichtbruin en gaar zijn haal je ze eruit.

Lekker smullen nu. De kruidnoten wil je misschien niet in één keer opeten. Bewaar ze daarom goed inWhat's on mama's mind pepernotenrecept een bewaardoos zoals deze van Rosti Mepal. Dan blijven ze extra lang lekker. Mijn advies is doe geen andere snoepjes bij de pepernoten, want dan worden de pepernoten oud. Je kan soms pepernoten met een snoepmix kopen, die snoepmix kan je beter in een ander bewaarblik doen.

Deze grote bewaardoos is ook perfect voor beschuit. Naast pepernoten, zijn we hier ook gek op beschuit. Mijn kinderen vinden een beschuitje bij het ontbijt erg lekker. Het beschuit bewaren in een mooie bewaardoos is dan ook een uitkomst, om te voorkomen dat alle beschuitjes halverwege de week al gebroken zijn.
De bewaardoos van Rosti Mepal kost € 7,99. De inhoud is 1900 ml.

What's on mama's mind rosti mepal kruidnoten bewaarpotDeze ronde bewaardoos is iets kleiner en heeft 1500 ml inhoud. Maar is wel mooi stapelbaar. Zeer geschikt voor koekjes en pepernoten. Deze variant kost € 9,99 bij Rosti Mepal.

Nog een Sinterklaastip!
Er is nu een superleuke actie bij Rosti Mepal. Als je een kinderserviesje koopt, krijg je er een kinderbestekje bij, gratis!

Kies een kinderservies 4-delig en kinderbestekset naar keuze en plaats deze in de winkelwagen, vul de actiecode SINTBESTEK in en ontvang de kinderbestekset gratis!

Please follow and like us:

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *