Nintendo Labo levert nieuwe manieren om te bouwen, spelen en ontdekken

Dit weekend maakte ik kennis met de Nintendo Switch en Nintendo Labo. Vroeger speelde ik heel veel computerspelletjes. Dus ik heb er veel zin om kennis te maken met de nieuwe spellen. Nintendo Labo is helemaal gaaf en uniek. Lees hier het persbericht, binnenkort vertel ik je meer, want ik ga het spel reviewen.

Nintendo Labo

Persbericht- Sinds vrijdag 27 april kan iedereen aan de slag met Nintendo Labo, een nieuwe lijn van interactieve bouw-, speel- en ontdek-ervaringen, ontworpen om creatieve geesten en speelse harten te inspireren. Samen met het Nintendo Switch*-systeem bieden de Nintendo Labo-pakketten de tools en technologie om leuke doe-het-zelf-creaties te maken, games met je creaties te spelen en te ontdekken hoe Nintendo Switch-technologie je ideeën tot leven wekt. Ga voor meer informatie naar nintendolabo.nl, of bekijk de overzichtstrailer op het officiële YouTube-kanaal van Nintendo Nederland.
nintendo labo
Elk Nintendo Labo-pakket is zo ontworpen dat het bouwen en ontdekken net zo leuk is als het spelen. Daarom is de ervaring onderverdeeld in drie belangrijke pijlers: bouwen, spelen en ontdekken.
  • Bouwen: Transformeer vellen karton in interactieve creaties, genaamd Toy-Con, waaronder een piano met 13 toetsen, een motorfiets, een robotpak en meer.
  • Spelen: Nadat ze zijn gebouwd, kun je de Toy-Con-creaties op creatieve manieren combineren met het Nintendo Switch-systeem en de Joy-Con-controllers voor gevarieerde spelervaringen.
  • Ontdekken: Ontdek hoe Nintendo Switch-technologie samenwerkt met elk Toy-Con-project. Met de Toy-Con-werkplaats – een onderdeel van de software van elke Nintendo Labo-kit – kun je nieuwe manieren ontwerpen om met je Toy-Con-projecten te spelen, zoals het besturen van de modelwagen met de hengel of het gebruik van de motor als instrument. Het is zelfs mogelijk om met gewoon knutselmateriaal je eigen Toy-Con-creaties uit te vinden. Als je klaar bent met bouwen, kun je je Toy-Con-projecten een persoonlijk tintje geven met je eigen stickers, stiften en meer.
“Het is ons doel om glimlachen te toveren op de gezichten van iedereen die in aanraking komt met Nintendo,” zei Satoru Shibata, de directeur van Nintendo of Europe. “Nintendo Labo nodigt iedereen met een creatieve geest en speels hart uit om op nieuwe manieren te bouwen, spelen en ontdekken met Nintendo Switch. Ik hoop persoonlijk om veel mensen samen met hun gezinsleden te zien genieten van de pakketten, met grote glimlachen op hun gezichten.”
nintendo labo
Met Nintendo Labo is het bouwen en ontdekken net zo leuk als het spelen. Het bouwen van elke Toy-Con is een unieke ervaring met spannende uitdagingen en verschillende gradaties van complexiteit. Het maken van een Toy-Con wordt nóg leuker met familie en vrienden, waarbij je kunt samenwerken om de Nintendo Labo-ervaring te delen. Eenmaal gebouwd, kunnen creatievelingen hun Toy-Con-creaties aanpassen met hun eigen stiften, stickers en verf om ze een persoonlijk tintje te geven – daarbij slechts begrensd door hun eigen verbeelding. Een speciale decoratieset met leuke sjablonen, stickers en gekleurde plakband is ook te koop.
Er zijn twee Nintendo Labo-pakketten verkrijgbaar: het Mixpakket en het Robotpakket. Beide pakketten bevatten alles wat je nodig hebt om je Toy-Con tot leven te wekken, inclusief de bouwmaterialen en de bijbehorende Nintendo Switch-software.
Met het Mixpakket kun je vijf verschillende Toy-Con maken: de modelauto (2x), de hengel, het huis, de motor en de piano.
  • Modelauto: De modelauto wordt aangedreven door trillingen in de Joy-Con-controllers en kan een pad van reflecterende tape volgen dankzij de IR-bewegingscamera in de rechter Joy-Con – dit werkt zelfs in het donker. Materialen om twee modelauto’s te bouwen zijn inbegrepen, zodat spelers tegen elkaar kunnen racen of vechten.**
  • Hengel: Bouw een werkende hengel, inclusief molen, en ga vissen op het scherm van je Nintendo Switch om allerlei exotische vissen te vangen. Je kunt ook de Aquarium-stand openen – toegankelijk via de Toy-Con-piano – om alle gevangen vissen te zien, en zelfs je eigen kleurrijke vissen ontwerpen.
  • Huis: Door verschillende, zelfgemaakte blokken in openingen aan de zijkanten en onderkant van het huis te steken, kun je op het ingeschoven Nintendo Switch-scherm communiceren en games spelen met een schattig wezentje. De verschillende vormen van de blokken worden herkend door de IR-bewegingscamera van de rechter Joy-Con die bovenin het huis is geschoven.
  • Motor: Draai aan de rechter hendel om gas te geven, net als bij een echte motor. Je kunt zelfs je eigen parkoersen ontwerpen om op te racen.
  • Piano: Na het bouwen van een prachtige piano met 13 toetsen en plaatsing van het Nintendo Switch-systeem en de Joy-Con, kun je je eigen muziek maken door op verschillende toetsen te drukken. Je kunt zelfs verschillende, zelfgemaakte knoppen toevoegen voor nieuwe tonen en geluidseffecten.

Nintendo Labo

  • Robot: Bouw een draagbaar robotpak, inclusief backpack en vizier, en gebruik het om de reusachtige robot op het scherm mee te besturen. Vernietig gebouwen en ufo’s in robotvorm, maak geluidseffecten met je Toy-Con-robot in Robostudio, of ga naar de hangar voor aanpassingen aan de robot die je in de game bestuurt. Met een tweede Nintendo Labo Robotpakket en extra set Joy-Con-controllers kun je zelfs tegen een vriend strijden op één Nintendo Switch-systeem.**
Ga naar de officiële Nintendo Labo-website voor meer info over het Mixpakket, het Robotpakket en het verhaal achter Nintendo Labo, zoals dat wordt verteld in een interview met enkele van de ontwikkelaars ervan. Kijk vervolgens de Nintendo Labo Workshop-video’s om te zien wat ouders en kinderen uit Japan en de VS van Nintendo Labo dachten nadat ze er voor de eerste keer mee gingen bouwen, spelen en ontdekken.
Volg het officiële YouTube-kanaal van Nintendo Nederland om op de hoogte te blijven en te zien wat gebruikers met hun Nintendo Labo-pakketten hebben gemaakt.
Nintendo Labo is een nieuwe lijn met interactieve bouw-, speel- en ontdek-ervaringen, ontworpen om creatieve geesten en speelse harten te inspireren, en vanaf morgen verkrijgbaar in Europa. Er zijn twee Nintendo Labo-pakketten verkrijgbaar: het Mixpakket en het Robotpakket. Beide pakketten bevatten alles wat je nodig hebt om je Toy-Con tot leven te wekken, inclusief de bouwmaterialen en bijbehorende Nintendo Switch-software.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *