Peuterbed, hij gaat van een ledikant naar een groot bed

What's on mama's mind kinderbedWij zijn in een nieuw tijdperk aangekomen. Het tijdperk van het in een groot bed slapen door onze peuter. Hoe noemen we het? Een peuterbed, een kinderbed, een groot bed! Wat een mijlpaal en wat vindt hij het fantastisch. Wij hebben er een tijd mee gewacht. Doordat wij afgelopen jaar zijn verhuisd en er een zusje bij is gekomen vonden wij dat onze peuter nogal veel prikkels kreeg. Een nieuw huis in een nieuwe wijk met een nieuwe slaapkamer en een nieuw kinderdagverblijf, plus een zusje. Dat is best veel voor iemand die nog twee jaar moet worden, vonden wij.

Nu werd het tijd. Hij is al bijna 1 meter dus dan is het best groot wat er zo in zo’n ledikantje ligt. Dus wij zijn een groot bed gaan kopen. Geen peuter- of juniorbed, maar een echt groot bed van 2 meter bij 90 cm. Een kajuitbed, met kastjes eronder. Hartstikke mooi vinden wij hem.

Matras enzo

Bij kidzzz.nl hebben we het matras, dekbed en kussen besteld. Daar hebben we ook al het matras voorWhat's on mama's mind kinderbed het ledikantje gekocht. Zij geven altijd erg goed advies dus dat is fijn om daar te bestellen. Ze hebben allerlei maten matrassen; voor ledikanten, junior- en peuterbedden, maar ook op maat. Ideaal dus als je een andere maat dan standaard hebt.

Het matras is een koudschuimmatras, stevig en koel. Dat lijkt ons wel fijn voor ons zoontje.
Het dekbed is van katoen. Het kussen, waarvan wij denken dat hij die voorlopig nog niet nodig heeft hebben we ook meteen besteld. Dan hebben we die alvast en ik vind het wel mooi staan als ik het bed op maak.
Omdat het bed 200 bij 90 cm is, hebben we een dekbed van 140 bij 90 cm.
Het kussen 60 bij 70 cm.

What's on mama's mind kinderbedSamen uit elkaar halen en in elkaar zetten

Op advies van een vriendin van ons hebben we samen met ons zoontje het ledikantje uit elkaar gehaald. Hij heeft zelf mee geschroefd. Vervolgens heeft geholpen bij het in elkaar zetten van het grote bed. Zo is hij heel bewust onderdeel geweest van het proces en wordt hij niet overvallen door een verrassing van een groot bed, want die kleine peuter van ons houdt niet bepaald van verrassingen. Hij houdt er erg van als alles altijd hetzelfde is. Rituelen en structuur, hij is er gek op.

Trots dat hij was op zijn grote bed, hij klom er gauw op en straalde van oor tot oor. Het was eigenlijk wel tijd voor een middagslaapje. Mama, moest maar even bij hem op het bed komen zitten. Prima, dacht ik. Want ik wilde ook wel een middagslaapje. Maar na 5 minuten, toen ik bijna in slaap was, riep hij “klaar mee” en klom uit bed. “Mama, kom, niet slapen”. Dus een middagslaapje zat er helaas niet in voor onze beiden.

De eerste nacht in het grote bed

Met een geskipt middagslaapje is hij meestal extra moe. Dus wij hadden goede hoop dat hij goed zouWhat's on mama's mind kinderbed gaan slapen. Om 19:30 uur naar bed gebracht en voorgelezen op zijn grote bed. Trots als hij was op zijn grote bed is hij meteen gaan slapen.

‘s avonds ben ik nog even gaan kijken voordat ik zelf ging slapen. Hij lag heel dicht tegen de rand en o wat was hij ongelooflijk klein in dat grote bed. Ik heb hem even recht gelegd en meer naar het midden, zodat hij er, ondanks de zijsteun, niet uit zou vallen. Hij is was om 6:45 uur wakker de volgende ochtend en hij had heerlijk geslapen. Wij dachten dat hij er wel zelf uit zou klimmen, maar dat heeft hij niet gedaan. We gaan hem ook niet vertellen dat hij er ‘s morgens zelf uit kan. Laat hem maar lekker in zijn bedje aanrommelen.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *