Peuter naar groot bed, met dekbed Little Dutch

Wanneer jouw peuter vanuit het ledikant naar een groter peuterbed of kinderbed gaat is afhankelijk van jou en jouw peuter natuurlijk. De meesten gaan rond hun tweede of derde levensjaar van het ledikant naar een groot bed. Dat hoeft natuurlijk niet, want het ledikant is 1 meter 20 lang (meestal) en daarom zou zelfs een kleuter er nog inpassen, helemaal wanneer je de zijkant van het ledikant open zou kunnen maken. Bij sommige ledikantjes kun je het hekje aan de zijkant verlagen, zodat jouw kind er zelf in of uit kan stappen.

Little Dutch dekbedovertrek kinderbed

Wanneer gaat een peuter van een ledikant naar een groot bed?

Oké, officiële regels zijn er natuurlijk niet voor, maar hier een aantal aannemelijke argumenten voor het kiezen van een groter bed voor je peuter:

  1. als er een broertje of zusje wordt geborene en je het ledikant wilt hergebruiken
  2. als je kindje zindelijk is geworden, zodat hij makkelijk uit bed kan om naar de wc te gaan
  3. als hij of zij zichzelf te groot vindt voor het ledikant (en jij het daar mee eens bent, haha)
  4. als je kindje niet fijn meer kan slapen, doordat het ledikant bijvoorbeeld te smal is of te kort
  5. als je als ouder het tijd vindt voor een groter bed

Little Dutch dekbedovertrek kinderbed

Wat is het verschil tussen een peuterbed of een groot kinderbed?

Je kunt er voor kiezen om jouw kleintje na het ledikant ( meestal 60 x 120 cm) naar een peuterbed te laten overgaan.

  • Een peuterbed is meestal 70×140 of 150 cm. Let goed op als je een maat kiest dat afwijkt van de standaard dat het vaak lastig is om een matras, dekbed of dekbedovertrekken te kunnen kopen.
  • Een regulier (kinder)bed is 90x 200 cm.

Wij kozen voor een regulier kinderbed (90×200 cm), zodat we niet over een paar jaar weer een nieuw bed hoeven te kopen én om een nog veel handigere reden. Mocht mijn dochtertje niet goed kunnen slapen, dan kunnen we van bed wisselen met elkaar. Bijvoorbeeld dat een van ons twee in haar bedje gaat liggen en in een peuterbed, daar passen we niet. Zeer praktisch. Hoewel ze nu nog een heel klein humpie dumpie is in dat grote bed, ligt ze er prima. We hebben wel een mega uitvalbeschermrek, maar dat is niet erg. Het staat niet zo mooi, maar ja, we willen niet dat ze uit bed valt.

Little Dutch dekbedovertrek kinderbed

Welk formaat dekbedovertrek op welk bed?

Als je een peuterbed hebt kan je een dekbed en dekbedovertrek van 120×150 cm aanschaffen. Je kan echter ook kiezen voor een standaard maat voor een groter bed: 140×200 cm. Dan hoef je niet meer een nieuwe te kopen, mocht je kind alweer doorschuiven naar een groter bed dan het peuterbed over een paar jaar. Let wel op dat wanneer je voor een peuterbed een 140×200 cm dekbed koopt, dat deze niet te dik is, want je moet een groot gedeelte onder het matras wegstoppen en dat past niet als je een dik winterdekbed hebt.

Little Dutch dekbedovertrek adventure

 

Little Dutch dekbedovertrek kinderbed

 

 

 

Little Dutch dekbedovertrek adventure pink met kussensloop. Dromenland was nog nooit zo fijn. Het dekbedovertrek van Little Dutch maakt van elke nacht een klein en kleurrijk feestje. Het beddengoed, gemaakt van comfortabel zacht jersey, en is luxe afgewerkt met een bandje. Het is zoooooooooo zacht, daar wil je zelf onderkruipen. Misschien dat je het op de foto hierboven een beetje kan zien hoe zacht hij is. Hoe lekker ga je daar onder slapen als peuter denk je? Beddengoed van Little Dutch is zo mooi, eerder hadden we ook al het ledikant dekentje voor mijn dochtertje. Die ligt nu over het poppenbedje heen, want ook poppen moeten goed toegedekt worden, natuurlijk. Kijk maar op de foto hierboven waar je het hele bed ziet, daarnaast zie je het poppenbedje met het ledikant dekentje van mijn dochtertje.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins (ook in katoen).

Afmeting: 140 x 200 cm en 60 x 70 cm
Materiaal: 100% katoen (jersey)
Uitwasbaar in de wasmachine

Ze hebben van dit dessin ook een wieglaken of een slaapzak bijvoorbeeld.

Dit Little Dutch product is maatschappelijk verantwoord en kinderarbeidvrij geproduceerd

 

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Dekbedovertrek Little Dutch
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *