Ik leer knippen met een peuterschaar

Deze maand is de maand van de driejarigen! Hoera, mijn zoontje is drie jaar geworden. Daarom lees je deze hele maand over de leukste tips en ideeën voor kinderen van drie jaar. Vandaag gaat de driejarige knutselen met een peuterschaar.

What's on mama's mind ses ik leer knippenEen peuter van drie die van rennen, steppen en fietsen houdt, die graag met auto’s en treinen speelt. Maar ook een peuter die gek is op knutselen: kleien, kleuren en nu ook knippen. Hij bestaat, haha!.
Vooral kleien en knippen zijn favoriet.

Knippen is nog helemaal niet zo makkelijk. Het is dan ook zeer belangrijk dat je dat heel geconcentreerd doet (lees met je tong uit je mond, haha). Want ja met een tong uit je mond, zo doen wij (de peuter) dat hier.

Mijn zoontje zag mij wel vaker knippen, met mijn veel te grote keukenschaar. Een knutselschaartje heb ik niet, dus als ik moet knippen, dan pak ik de keukenschaar. Natuurlijk is dat hartstikke onhandig en al helemaal niet geschikt voor een peuter om mee te oefenen. Daarop hebben we een oplossing, een peuterschaartje. Van SES Creative kreeg mijn zoontje namelijk een reuze leuk knutselverjaardagscadeau, zodat hij lekker kan knippen.

Knippen heeft te maken met je fijne motoriek, iets wat getraind moet worden. Al heeft de een het misschien wat sneller door dan de ander, hoe knippen werkt, het is even oefenen.

Hoe houd je de schaar vast?
1. Maak een pistool van je duim en je wijs- en middelvinger.
2. Je duim gaat de het bovenste gat van de schaar
3. De vingertoppen van je wijs- en middelvinger gaan door het onderste gat.

En dan is het nog steeds niet makkelijk.
Je steunt met je ellebogen of je onderarmen op de tafel en knipt van onder naar boven.

Wat gingen wij knippen?

What's on mama's mind knippen met peuterHieronder lees je over het SES pakket “Ik leer knippen” daarin zitten een aantal vellen met opdrachten om te leren knippen. Wij hadden eerst echter een ander project voor ogen, namelijk een kijkdoos. Wij hebben een winterkijkdoos gemaakt. Een grote kartonnen doos heeft mijn zoontje aan de binnenkant helemaal geverfd. Groen werd hij. Daarna heb ik een aantal grote wolken getekend op witte vellen. Deze vellen heeft hij vervolgens blauw geverfd. Zo blauw dat ik soms de diepzwarte lijnen van mijn merkstift niet eens meer kon terugvinden, haha. Samen zijn we de wolken vervolgens gaan uitknippen en achterin de doos gaan plakken, en langs de zijkanten aan de binnenkant.
Daarna hebben we een sneeuwpop, een huisje, een konijn en een ijsbeer getekend, gekleurd en uitgeknipt. Een heel project, waar we in het totaal wel twee weken mee bezig zijn geweest.

Het resultaat mocht er wezen. Natuurlijk moest er ook een gat komen in de doos en een aantal lichtgaten aan de bovenkant van de doos. We hingen zelfs nog planeten aan touwtjes op in de doos. EenWhat's on mama's mind kijkdoos ses fancy kijkdoosje dus!

Ik leer knippen

Ik leer knippen is een erg leerzaam product. Je leert om te gaan met een schaar. De eerste 16 vellen met verschillende vormen knip je met een veilige kinderschaar. Deze schaar knipt alleen papier. Je begint eerst met een rechte lijn. Stap voor stap leer je zigzag, golven en cirkels te knippen. Hartstikke leuk.

Dit schaartje kan namelijk alleen papier knippen. Kleren en haren lopen dus geen enkel risico. De voorbedrukte knipvellen bevatten knipopdrachtjes variërend in moeilijkheidsgraad.

What's on mama's mind ses ik leer knippenAls ik het papier meedraai bij mijn zoontje, tijdens het knippen, dan lukt het hem zelfs om ronde vormen te knippen. Hij heeft echter niet altijd het geduld en dan knipt hij soms dwars door de opdracht heen. Maar ja, dat is natuurlijk helemaal niet erg, want plezier is het allerbelangrijkst. Op het eind heb ik nog geholpen om wat afbeeldingen af te maken, het was dus een leuk moeder-peuter project.

Inhoud:
• Veilige kinderschaar
• 16 mooie knipvellen

Eigenschappen:
• Geschikt voor zeer jonge kinderen
• Veilige schaar, knipt geen haar en textiel
• Verzameling leuke knipopdrachtjes met verschillende vrolijk gekleurde oefeningen
• Stimuleert creativiteit
• Ontwikkeling fijne motoriek

Geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar.What's on mama's mind ijsbeer knippen

Over SES Creative
SES Creative de Nederlandse speelgoedproducent heeft onder de naam “Ik leer” verschillende sets, waarmee op spelende wijze de creatieve basisvaardigheden aangeleerd kunnen worden.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Ik leer knippen met een peuterschaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *