Pietenhuis Muiderslot

Terwijl de Sint alweer terug aan het varen is naar Spanje neemt Kim van Smeerdijk je nog even mee in hun dagje uit naar het pietenhuis in het Muiderslot waar zij vorig weekend zijn geweest, net als twee jaar terug toen ze met de pakjesboot naar Muiderslot Pietenhuis ging.

Pietenhuis muiderslot

Pietenhuis in het Muiderslot

De geur van speculaas komt je neus in vliegen. De pieten dansen ons tegemoet. Een mooiere entree kan je haast niet bedenken bij het bezoeken van het pietenhuis in het Muiderslot.

Pietenhuis muiderslot

Op de binnenplaats staat een paard met de naam Ozosnel. Was hij daar al die tijd? Overal ligt er jongleermateriaal om mee te spelen, de kinderen vermaken zich uitstekend. Het hele slot is in gebruik als Pietenbuis. In de toren kan je naar de pietendisco en in de andere hoek mag je pepernoten bakken. Via de Sintroute gaan we het slot in.

Via verschillende kamers kom je bij de pietengym en mag je een eigen pietenmuts maken. Om uiteindelijk via Sinterklaas zijn slaapkamer bij de goedheilig man zelf uit te komen. De route is iets korter dan dat het twee jaar terug was en is helemaal coronaproof gemaakt.

Pietenhuis muiderslot

Na een paar minuten wachten mogen we Sinterklaas begroeten en maakt hij een praatje met de kinderen. Waar hij echt de tijd voor uittrekt ondanks de wachtende rij. We gaan weer verder waar wij een zakje pepernoten uitgereikt krijgen. Nog even spelen, dansen, plassen en warme chocomel drinken voordat we weer voldaan naar huis gaan.

Het is een prachtig slot wat er elk jaar een super beleving voor de kinderen van maakt. Chapeau. Tot volgend jaar.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *