Pixi-boekjes illustratiewedstrijd

Illustratoren gezocht

Droom jij van een carrière als kinderboekenillustrator? Dan hebben wij goed nieuws, want volgend jaar kan er een Pixi-boekje in de winkels liggen met jóúw illustraties! Het verhaal is er al, maar we missen de illustraties nog. Iedereen mag inzenden.

pixi kinderboeken illustratoren gezocht

Samenvattend verhaal

Muis vraagt aan Leeuw waarom hij de koning van de jungle wordt genoemd. Leeuw noemt van alles op; hij brult het luidst, hij is het grootst, het engst en het mooist. Maar de andere dieren, Gorilla, Olifant, Krokodil en Papegaai, bewijzen meteen dat hij ongelijk heeft. Is Leeuw dan toch niet de koning van de jungle?

Wedstrijd

Heb jij meteen een beeld bij dit verhaal? Dan zoeken wij jou! Voor de illustratiewedstrijd maak je één spread en twee vrijstaande illustraties bij het verhaal. Jij mag zelf kiezen bij welke tekstdelen je de tekeningen maakt. Houd daarbij rekening met de plek van de tekst op de pagina (geen zorgen, wij hebben die indeling al voor je gemaakt). Maak de illustraties niet groter dan een A4 en zorg in elk geval voor 1 cm afloop. Je mag zelf kiezen welke technieken en materialen je gebruikt. De illustraties mogen niet eerder zijn gepubliceerd. Het verhaal download je hier.

Prijzen

Voor de genomineerden: masterclass en expositie. Alle inzendingen worden beoordeeld door een jury onder leiding van de wereldberoemde auteur en illustrator Hans de Beer.

De jury kiest de tien mooiste inzendingen uit; dat zijn de genomineerden!

Zij krijgen een (digitale) masterclass van Hans de Beer over het maken van een prentenboek én hun illustraties worden tentoongesteld in de Centrale Bibliotheek in Den Haag.

De winnaar

De jury kiest uit de genomineerden de enige echte winnaar. Hij of zij wint een geldprijs van € 250. Het boekje van de winnende illustrator komt in een display te zitten samen met boekjes van Hans de Beer over Kleine IJsbeer en Marcus Pfisters De mooiste vis van de zee. De winnaar krijgt 100 exemplaren van zijn eigen Pixi-boekje! Natuurlijk wordt er ruimschoots aandacht aan het werk van de winnaar besteed op verschillende beurzen en op onze sociale media.

Sta jij te springen om mee te doen?

Mail dan vóór 4 november 2019 één spread en twee vrijstaande illustraties met de bijbehorende tekst naar nathalie@vierwindstreken.com. Op 9 december 2019 maken we de top tien bekend en op 20 januari 2020 onthullen we de winnaar!

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Illustratoren gezocht
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *