Plas en Dans Baby van Hasbro genomineerd voor Speelgoed van het jaar 2018

De allerliefste en leukste pop van het moment, bij ons thuis, is de Plas en Dans baby van Hasbro. Deze kreeg mijn dochtertje cadeau voor haar derde verjaardag (twee weken geleden). Laat deze pop nou net genomineerd zijn als Speelgoed van het jaar 2018, in de leeftijdscategorie 4 en 5 jaar. Ik zal je zeggen, dat verbaast mij niets. De stem van mijn dochtertje gaat daarheen.

Baby Alive Plas en Dans Baby

Plas en Dans Baby

Baby Alive heeft zoveel functionaliteit, dat kan je je haast niet voorstellen. Althans, dat kon ik niet. Ik denk nog altijd terug aan mijn eigen poppen thuis. Daar kon ik kleding aan- en uittrekken en de haren kammen, maar dan hield het op. Haar popje kan dansen en vertelt dat het op het potje moet. Er komen zoveel geluiden uit, die ook nog eens heel echt klinken. Het drinken uit het flesje en het plassen op het potje, maar dan beginnen ook nog ineens de beentjes te bewegen. De pop begint te dansen. Geweldig toch?!

Baby Alive Plas en Dans Baby

Ons dochtertje is al zindelijk, maar ik kan mij wel voorstellen dat het hebben van een pop dat op het potje gaat wel kan helpen bij het zindelijk worden. Je geeft de pop water te drinken door het flesje, wat ze vervolgens uit zal plassen als ze op het potje zit. Ze zal alleen plassen als ze op het potje zit, want anders heb je overal water dat je natuurlijk verliest als je met de pop speelt. Je hoeft het water echter niet echt in het flesje te doen, mocht je dat niet willen. De geluiden zijn zo echt, dat de special effects voldoende zijn, om het op echt plassen te laten lijken. Sommige kinderen nemen daar natuurlijk geen genoegen mee en willen het wel “all-in”. Dus inclusief echt plassen en echt drinken. Gelukkig eindigt het ook echt in het potje en niet bij je op schoot, een heel nette pop. De pop zegt dat ze haar handen wilt wassen en daar heb je ook een leuk zeeppompje voor bij gekregen, net als een borstel om haar haren te kammen en een onderbroekje. Want deze pop hoeft geen luiertje meer om, die gaat netjes op het potje. Wil je haar belonen, dan kan dat met een beloningskaart en beloningsstickers.

Ze kan zowel papa als mama zeggen, precies waarvoor jij kiest en je kunt ook kiezen uit een blonde, brunette of een donkere pop.

De pop is hier echt een succesnummer. ’s Nachts staat het potje naast haar bedje en de babypop zit dus de hele nacht op het potjke naast mijn dochtersbedje. ’s Morgens zit de pop erbij tijdens het ontbijt, de hele dag door op het potje, tenzij er mee gedanst wordt of de haartjes gekamd moeten worden. Onze poppenmama wijkt geen tel van haar zijde en ook grote broer speelt graag even mee. Die geeft graag de fles en wil meteen resultaat zien op het potje.

Baby Alive Plas en Dans Baby

Speelgoed van het Jaar 2018

De pop is genomineerd voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018. Op woensdag 7 november 2018 worden de winnaars bekend gemaakt, tot en met 4 november kun je nog stemmen op jouw favoriete speelgoed.

De mening van de jury:

Deze vrolijk uitziende pop kan plassen, dansen, praten en drinken. Het is net een klein prinsesje en is in drei verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Leuk: een pop die ook papa zegt! De pop kan veel, is interactief en je kunt de pop belonen met de bijleverde stickers.

Speelgoed van het jaar 4 en 5 jaar

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:

De Plas Dans Baby lijkt het nieuwe rolmodel voor jonge kinderen te worden als het gaat om aanleren van de plasroutine. Allereerst is het “gewoon” een leuke interactieve babypop, die allerlei geluidjes en liedjes kan maken. Dat zal jonge kinderen en kleuters sowieso al aanspreken om lekker mee te spelen en te verzorgen. De pop kan echter ook bijna alles wat met plassen op een potje te maken heeft: drinken uit een flesje, aangeven dat ze moet plassen, plassen (alleen) op het potje – met plasgeluiden, handen wassen en vragen om een (belonings)stikker. Verder kan de pop ook een soort dansje uitvoeren, maar daarbij moet je haar goed vasthouden. De pop kan zeker bijdragen aan het aanleren van de plasroutine en ook het aanleren van het handen wassen na afloop. Jonge kinderen zullen het leuk vinden om het gedrag van de pop te imiteren. Of het belonen met stikkers ook zo nodig was in het repertoire van de Plas Baby, is maar de vraag. Belonen met stikkers wordt wel vaak gebruikt bij het aanleren van de plasroutine bij kinderen. Het kan geen kwaad als de pop er om vraag en draagt mogelijk nog iets extras bij. Kortom: een leuke interactieve pop, die uitnodigt tot fantasie-/rollenspel, knuffelen en verzorgen en die een extra hulpje kan zijn bij het aanleren van de plas- (en poep)routine. Bevordert fantasie, sociale vaardigheden/interactie en mogelijk een stukje zelfredzaamheid.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Plas en Dans Baby Hasbro
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *