Playmobil: Grote burcht van de Novelmore ridders

Vorig jaar schreven wij over de mobiele aanvalstoren van de dwergen, van Playmobil een grote prijswinnaar van de Verkiezing Speelgoed van het jaar 2018. Mijn zoontje mocht toen aan Playmobil hun prijs overhandigen, dat was een geweldig moment natuurlijk en nu mogen we weer een Playmobil set uitproberen, wat we supertof vinden. Wederom speelgoed met een nominatie voor speelgoed van het jaar.

speelgoed van het jaar 8 en 9 jaar

Grote burcht van de Novelmore ridders

Playmobil novelmore burcht

Dit is een heel grote speelset van Playmobil. De doos alleen al, is indrukwekkend, met prachtige illustraties. Op de folder van dit Playmobil speelgoed lees je over het koninkrijg van Noveldor en de heldhaftige ridders van Novelmore. Geweldig om zo’n verhaal te vertellen bij het speelgoed, dat maakt de fantasie nog levendiger voor de kinderen. Het speelgoed is genomineerd in de leeftijdscategorie 8 en 9 jaar. Bol.com classificeert hem vanaf 6 jaar en ik denk dat ik hem qua moeilijkheidsgraad ook wel vergelijk met de mobiele aanvalstoren van de dwergen, maar dan gewoon meer stukjes (374 onderdelen). Die aanvalstoren was genomineerd in de categorie 5 en 6 jaar in 2018 en bouwden we toen met een (bijna) vijfjarige.

Uiteraard is het belangrijk bij dit soort speelgoed ook goed naar je eigen kinderen te kijken en ook naar hoeveel je zelf wil en kan meehelpen. Wij bouwen zelf namelijk vaak wel mee. Spelen daarna kan natuurlijk voor elke leeftijd. Hier is in elk geval het enthousiasme voor het bouwen veelvuldig aanwezig.

Neem ook de ruimte om dit op te bouwen, de set past op een bureau, dat hebben wij dan ook gedaan. Sommigen adviseren het op een soort speelplaat te bouwen, zodat je het kan verplaatsen wanneer nodig. Erg slim.

Over het Koninkrijk van Noveldor

Na decennia van vrede en harmonie in het koninkrijk van Noveldor, leeft het oude conflict tussen de heldhaftige ridders van Novelmore en de opstandige Burnham Raiders op. Beide partijen proberen het magische harnas Invincibus, dat de drager ervan onoverwinnelijk maakt, te veroveren. Koning John en zijn slimme, ondernemende zoon Prins Arwynn, die zich ergert aan de strenge regels van zijn vader en de voorkeur geeft aan avontuur, wonen in het grote kasteel van Novelmore. Dankzij Arwynns streven naar verandering en de hulp van zijn vrienden Gwynn en Dario, kunnen de ridders van Novelmore de vele uitdagingen van het nieuwe tijdperk aangaan. Ze worden beschermd tegen aanvallen van de Burnham Raiders door de machtige kasteelmuren en kunnen zich verdedigen met stenen en de ballista met de waterpijlen. De Burnham Raiders proberen binnen te dringen, maar de ridders van Novelmore sluiten snel de kasteelpoort en het gevaar lijkt afgewend. Na een korte tijd breken enkele indringers door de muur en komen de burcht binnen. Wie zal de strijd winnen?

Playmobil novelmore burcht

Waar bestaat de grote burcht uit?

Afmetingen: 79 x 57 x 44 cm (LxBxH).

De mening van de jury van Speelgoed van het jaar

Een echte burcht met veel speelmogelijkheden waar meerdere kinderen tegelijkertijd mee kunnen spelen. Veelzijdig met talloze hoekjes en plekjes en valkuilen. Opbouwen en daarna eindeloos spelen. Te combineren met andere Playmobil sets.

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:

De burcht van de Novelmore ridders is een groots speelkasteel. Het is prachtig vorm gegeven, met allerlei details, kanonnen, een balista, ridders, ophaalbrug enzovoorts. Kortom: alles wat nodig is om het kasteel tegen aanvallers te verdedigen. Kinderen kunnen met dit kasteel ridderavonturen uitleven in uitgebreid fantasiespel. De vele attributen, kamers, en bewegende onderdelen bieden veel variatie in spelmogelijkheden, waardoor kinderen hier niet snel op uitgekeken zullen zijn. Heel leuk om in je eentje mee te spelen of samen met een vriendje/vriendinnetje. De set bevordert fantasiespel en samen spelen.

Affiliatte links: Hierboven vind je een affiliate link van Bol.com. Zo maak ik het bestellen voor je makkelijker. Met affiliate links is het zo dat ik een klein percentage van bol.com krijg, als jij iets via mijn site bestelt, dat kost jou niets, maar zorgt er voor dat ik met de site iets kan verdienen om het te onderhouden.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Playmobil novelmore burcht
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Playmobil: Grote burcht van de Novelmore ridders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *